Βασιλιάς της «ζούγκλας» των C-SUV το Peugeot 3008

Στην κορυφή της δημοφιλούς κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV βρίσκεται και φέτος το «λιοντάρι» της Peugeot, το best seller 3008, έχοντας ήδη ανοίξει τη διαφορά σε ταξινομήσεις από τους ανταγωνιστές του. Συγκεκριμένα το πρώτο 5μηνο του 2023 έχει φτάσει τα 1.323 οχήματα, με τη BMW X1 να ακολουθεί με 1.002 ταξινομήσεις και το Qashqai με 680. Ο βασιλιάς της «ζούγκλας» των C-SUV με τα τόσα πολλά μοντέλα που απαρτίζουν αυτή την κλάση, σημείωσε μια εξαιρετική πορεία και το 2022 με 2.606 οχήματα, έναντι 2.148 το Toyota C-HR και 1.630 το Dacia Duster.

Γοητευτικός δυναμισμός

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το νέο Peugeot 3008, αμέσως ξεχώρισε για την πολύ ελκυστική του εμφάνιση. Οι σχεδιαστές του μοντέλου κατάφεραν να ισορροπήσουν ιδανικά ανάμεσα στο δυναμισμό και την πολυτέλεια και να κλέψουν με μιας τις καρδιές και το μυαλό του κοινού. Δηλαδή τόσο εκείνους που θέλουν ένα αυτοκίνητο με ισχυρή προσωπικότητα, όσο και αυτούς που θέτουν ως προτεραιότητα την πολυτέλεια. Η κάθετη μάσκα χωρίς πλαίσιο με τις γραμμές που ρέουν, οι LED προβολείς με τα φώτα ημέρας σε σχήμα «δόντι λιονταριού» και τα πίσω φώτα Full LED με τις χαρακτηριστικές τρισδιάστατες «νυχιές» υπογραμμίζουν το μοναδικό του στιλ.

Εντυπωσιάζει και το εσωτερικό του

Ο εντυπωσιακός θάλαμος των επιβατών τραβάει αμέσως τα βλέμματα και ενισχύει το high-tech προφίλ του αυτοκινήτου. Το ακόμα πιο μοντέρνο και αναβαθμισμένο Peugeot i-Cockpit, το πολύ βολικό τιμόνι με τη μικρή διάμετρο, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, η οθόνη αφής των 10 ιντσών και οι κομψοί διακόπτες τύπου πλήκτρων πιάνου, αποτελούν κύρια γνωρίσματα. Σε επίπεδο κατασκευής, το ταμπλό αποτελείται από πολύ καλής ποιότητας μαλακά υλικά με αψεγάδιαστη συναρμογή και πολυτελή διάκοσμο. Πολύ γενναιόδωρο είναι και σε χώρους το Peugeot 3008, αφού πέντε ενήλικα άτομα θα μετακινηθούν άνετα, έχοντας στη διάθεσή τους το μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο αποσκευών των 520 λίτρων.

Κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και Plug-in Hybrid

To Peugeot 3008 καλύπτει κάθε απαίτηση και σε επίπεδο κινητήρων, αφού διαθέτει σύγχρονα και αποδοτικά μηχανικά σύνολα. Όσοι θέλουν βενζινοκινητήρα θα επιλέξουν τον γνωστό και πολυβραβευμένο 1.2 PureTech 130 με χειροκίνητο κιβώτιο ή το αυτόματο των 8 ταχυτήτων. Ο ντίζελ 1.5 BlueHDi 130 προσφέρεται αποκλειστικά με το 8άρι αυτόματο, ενώ στην κορυφή βρίσκονται τα Plug-in Hybrid. Διατίθενται σε εκδόσεις 4×2 με συνδυαστική απόδοση 180 και 225 ίππων και το 4κίνητο με τους 300 ίππους. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει έως τα 59 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Στα πλεονεκτήματα του Peugeot 3008 ανήκει και η εξαιρετικά ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, αφού ταιριάζει ιδανικά την άνεση με το κράτημα. Το στιβαρό του πλαίσιο σε συνδυασμό με της κατάλληλα ρυθμισμένες εξασφαλίζουν υψηλή σταθερότητα, χωρίς ο οδηγός να νιώθει αποκομμένος από τα τεκταινόμενα του δρόμου. Ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς σε στροφές, το 3008 εκπλήσσει ευχάριστα, αφού παρουσιάζει μικρές κλίσεις στις στροφές και αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης. Παράλληλα, τα ταξίδια γίνονται ξεκούραστα και οι όποιες ανωμαλίες των δρόμων δεν θα ενοχλήσουν τους επιβάτες.

Από 33.000 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό

Οι τιμές του Peugeot 3008 ξεκινούν από 33.000 ευρώ για την πρώτη έκδοση 1.2 PureTech 130 Active Plus, συνοδευόμενη με όλο το «πακέτο» εξοπλισμού ασφαλείας και ανέσεων. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών
  • Οθόνη αφής 10 ιντσών
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Get it on Google Play Download on the App Store