Το πιο off road υβριδικό SUV SUZUKI VITARA από €19.580

Ένα από τα κορυφαία υβριδικά αυτοκίνητα της αγοράς, το εμβληματικό νέο SUZUKI VITARA είναι ένα αυθεντικό SUV φτιαγμένο για να πηγαίνει άνετα εκτός δρόμου, αλλά και για να καλύπτει ξεκούραστα και με ασφάλεια τις όποιες διαδρομές στην άσφαλτο. Το δημοφιλές ιαπωνικό SUV με τους υβριδικής τεχνολογίας κινητήρες διαθέτει την πιο αποτελεσματική τετρακίνηση ALLGRIP με τέσσερις επιλογές λειτουργίας και είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για κάθε τερέν. Τώρα το VITARA προσφέρεται σε τιμές που ξεκινούν από 19.580 ευρώ και παρέχει ό,τι θελήσει κανείς και ακόμα περισσότερα, από ένα μικρό SUV.

Το SUV που γεννήθηκε για περιπέτεια

To νέο SUV SUZUKI VITARA φτιάχτηκε για περιπέτεια και αυτό γίνεται αμέσως ορατό από τη στιβαρή και off road εμφάνισή του. Το αμάξωμά του με τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός πίσω, τη μάσκα με τις κάθετες μπάρες, τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά, τα πλαστικά προστατευτικά τμήματα και την απόσταση από το έδαφος των 175 χιλιοστών, αποπνέει ζωντάνια και προσελκύει κάθε βλέμμα. Επίσης, με μήκος 4.175 χλστ., πλάτος 1.775 χλστ., ύψος 1.610 χλστ. και μεταξόνιο 2.500 χλστ. αποτελεί τον κατάλληλο σύντροφο της καθημερινότητας στις αστικές διαδρομές, είναι ιδανικό για χωματόδρομους, αλλά και για ταξίδια φορτωμένο.

Η προσοχή που έχει δείξει η Suzuki στην κατασκευή και στην εργονομία του νέου VITARA, γίνεται αμέσως αντιληπτή και στο εσωτερικό του. Το μαλακό πλαστικό που καλύπτει το ταμπλό, η πολύ γεροδεμένη συναρμογή και τα νίκελ διακοσμητικά, συνθέτουν μια ποιοτική εικόνα. Ο οδηγός θα βολευτεί αμέσως στη θέση του και θα νιώσει άνετα στο αναπαυτικό κάθισμα. Η πρόσβαση σε κάθε χειριστήριο είναι εύκολη, όπως και ο χειρισμός της οθόνης αφής 7 ιντσών. Παράλληλα το μεγάλο άνοιγμα των θυρών και τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα διευκολύνουν την επιβίβαση και αποβίβαση, ενώ οι πολλές γυάλινες επιφάνειες εξασφαλίζουν απρόσκοπτη περιμετρική ορατότητα. Τη λειτουργικότητα του εσωτερικού ενισχύουν οι αρκετοί χώροι, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές στο πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ των 362 λίτρων (289 λτ. στο Strong Hybrid).

Η στιβαρή κατασκευή του νέου υβριδικού SUZUKI VITARA γίνεται άμεσα αισθητή και στο δρόμο. Η οδική του συμπεριφορά είναι ευχάριστη, με τις σχετικά σφιχτές σε ρύθμιση αναρτήσεις να κοντρολάρουν το αμάξωμα δίχως να το αφήνουν να παίρνει περιττές κλίσεις. Ταυτόχρονα το τιμόνι έχει σωστό βάρος και ακρίβεια, ενώ και τα φρένα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων από πλευράς αίσθησης και αποτελεσματικότητας. Κινούμενο στους αυτοκινητόδρομους εμφανίζει σίγουρο πάτημα ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς, όπως και σε διαδρομές με καμπές.

Το 2κίνητο θα πατήσει εύκολα σε χωματόδρομους, όμως όσοι αναζητούν περισσότερη περιπέτεια θα επιλέξουν το VITARA με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP. Στις περισσότερες περιπτώσεις η λειτουργία AUTO είναι πολύ κατάλληλη, αφού μεταβαίνει σε τετρακίνηση μόνο όταν οι εμπρός τροχοί παρουσιάσουν τάση απώλειας πρόσφυσης. Στην επιλογή SPORT βελτιώνεται η απόδοση, η SNOW είναι ιδανική για χιονισμένες και ολισθηρές επιφάνειες και η λειτουργία LOCK εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση για δύσβατες συνθήκες. Μαζί και με το σύστημα ελέγχου κατάβασης, το νέο SUZUKI VITARA ALLGRIP είναι ένα σύγχρονο «Off road animal».

Το υβριδικό αυτοκίνητο που σε πάει παντού… πιο οικονομικά

Στην γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου SUZUKI VITARA περιλαμβάνονται δύο HYBRID επιλογές, γιατί μπορεί να θέλεις υβριδικό αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα το θέλεις στα μέτρα σου. Το Mild Hybrid 48V αποτελείται από τον 4κύλινδρο turbo 1.4 Boosterjet των 129 ίππων και 235 Nm ροπής και την ηλεκτρογεννήτρια των 14 ίππων και 53 Nm. Η μετάδοση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς γίνεται χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, εξασφαλίζοντας γρήγορες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ.), με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 119 γρ./χλμ. (το 2WD). Το νέο Strong Hybrid με τη συνδυαστική δύναμη των 116 ίππων διαθέτει ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 Dualjet (102 PS και 138 Nm), ηλεκτροκινητήρα (33 PS και 60 Nm) και αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. To νέο VITARA STRONG HYBRID κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες, εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2 (5,2 λτ./100 χλμ. και 119 γρ./χλμ. αντίστοιχα).

VITARA, το υβριδικό SUV που αλλάζει τα δεδομένα 

Το ολοκληρωμένο προφίλ του νέου υβριδικού SUV SUZUKI VITARA επισφραγίζουν με τον καλύτερο τρόπο και οι άκρως ελκυστικές του τιμές. Στις 19.580 ευρώ διατίθεται το 1.4 GL Hybrid 48V 129 hp, δηλαδή χαμηλότερα από μικρά χάτσμπακ μοντέλα με πιο λιγότερης ισχύος κινητήρες. Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν 7 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, προβολείς LED, προβολείς ομίχλης, adaptive cruise control, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες και ράδιο/CD/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι. Εξαιρετικά συμφέρον και προσιτό παραμένει το νέο VITARA και στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού GL+ (από 22.030 ευρώ) με υπερπλούσιο εξοπλισμό. Επιπλέον του GL περιλαμβάνει αναγνώριση τυφλού σημείου, υποβοήθηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, δερμάτινο τιμόνι, φιμέ πίσω παράθυρα και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Από την έκδοση GL+ και άνω διατίθενται το 4κίνητο VITARA (από 25.530 ευρώ) και το 1.5 Strong Hybrid 6AGS (από 25.630 ευρώ).

Η υβριδική SUV δυναμικότητα του Suzuki VITARA φαίνεται στην ισχύ, την οικονομία καυσίμου και την εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία που υπογράφουν μοναδική εμπειρία οδήγησης από το πρώτο test drive και μάλιστα με μοναδικό στυλ. Ανακάλυψε το VITARA στη Suzuki ή στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων Suzuki και θα σε οδηγήσει σε νέες περιπέτειες.

Get it on Google Play Download on the App Store