Το πιο δυναμικό SUV Honda ZR-V είναι εδώ

Η Honda διαθέτει τώρα μια πλήρως υβριδική γκάμα από SUV, αποτελούμενη από το HR-V, τα ZR-V και e:Ny1 και το ολοκαίνουργιο CR-V που αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2024. Η ιαπωνική φίρμα ανακοινώνει ότι το νεοαφιχθέν ZR-V είναι το πιο δυναμικό μοντέλο SUV που έχει δημιουργήσει και αποτελεί μια μοναδική πρόταση στα μεσαία SUV, συνδυάζοντας εκλεπτυσμένο στυλ, ένα πολυτελές εσωτερικό και μια συναρπαστική οδηγική συμπεριφορά με αυξημένα επίπεδα άνεσης.

Το νέο Honda ZR-V γεφυρώνει ιδανικά το κενό και από πλευράς διαστάσεων μεταξύ του HR-V και του νέου CR-V. Συγκεκριμένα έχει μήκος 4.568 χλστ., πλάτος 1.840 χλστ., ύψος 1.620 χλστ. και μεταξόνιο 2.657 χλστ. Η επιβλητική του σιλουέτα θα προσελκύσει τους πελάτες που αναζητούν ένα σπορτίφ και εκλεπτυσμένο SUV με «καθαρές» γραμμές και τολμηρή εμπρός όψη, που εξασφαλίζει ισχυρή παρουσία στο δρόμο. Μπροστά κυρίαρχο στοιχείο είναι μία γυαλιστερή μαύρη μάσκα που αποτελείται από κάθετες μπάρες στις εκδόσεις Elegance και Advance, ενώ τα λεπτά φωτιστικά σώματα τονίζονται από τον σμιλεμένο προφυλακτήρα. Στις εκδόσεις Sport η μάσκα διαφοροποιείται με μοναδικό φινίρισμα σε σχήμα πλέγματος και ταιριάζει κατάλληλα με τον πιο σπορτίφ προφυλακτήρα. Οι πλευρικές επιφάνειες είναι απαλλαγμένες από πτυχές, με την κομψή αισθητική να συνεχίζεται και στο πίσω μέρος του. Επίσης, αεροδυναμικά σχεδιαστικά δίνουν το «παρών» σε όλο το ZR-V, ενώ στις εκδόσεις Sport και Advance τοποθετούνται διπλές απολήξεις εξάτμισης με χρωμιωμένο περίβλημα.

Το νέο Honda ZR-V προσφέρει μία premium αίσθηση σε όλους τους επιβάτες, μέσω μιας ραφιναρισμένης σχεδιαστικής προσέγγισης με υλικά υψηλής ποιότητας, λειτουργικότητα και κορυφαία επίπεδα άνεσης. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί μια οθόνη εννέα ιντσών και συνδυάζεται με την ψηφιοποιημένη οθόνη TFT 10,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα, η μοναδικά σχεδιασμένη διαιρούμενη κεντρική κονσόλα ενσωματώνει το shift-by-wire επιλογέα ταχυτήτων και το μπουτόν του χειρόφρενου. Οι μπροστινοί επιβάτες επωφελούνται από μία δομή καθισμάτων της Honda που σταθεροποιεί το σώμα προσφέροντας πρόσθετη οσφυϊκή υποστήριξη για καλύτερη άνεση. Ανάλογα με την έκδοση, οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι υφασμάτινες, ημιδερμάτινες ή πλήρως δερμάτινες με λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας και καπιτονέ. Το εσωτερικό του νέου Honda ZR-V είναι και πολύ πρακτικό, αφού διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από επιφάνειες και θήκες αποθήκευσης. Τα πίσω διαιρούμενα καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως δημιουργώντας έναν επίπεδο αποθηκευτικό χώρο 1.311 λίτρων. Μαζί με το διαχωριστικό χώρου αποσκευών, την αναδιπλούμενη εταζέρα και τον υποδαπέδιο αποθηκευτικό χώρο, το πορτμπαγκάζ προσαρμόζεται ανάλογα με τις ποικίλες μεταφορικές ανάγκες. Με τα καθίσματα σε κανονική θέση ο χώρος αποσκευών του ZR-V προσφέρει χωρητικότητα 390 λίτρων.

Το ZR-V με την υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda, υιοθετεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος δύο ηλεκτροκινητήρων. Όπως στο Civic e:HEV, η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184 PS και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 0-100 χλμ./ώρα από μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά αποδοτικό σε πραγματικές συνθήκες, με το e:HEV να πετυχαίνει εκπομπές CO2 από 130 γρ./χλμ. και κατανάλωση από 5,7 λτ./100 χλμ. Το πλήρως υβριδικό σύνολο συνδυάζει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με έναν πρόσφατα εξελιγμένο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Το υβριδικό σύνολο μπορεί να εναλλάσσει τη λειτουργία του μεταξύ των λειτουργιών EV, Hybrid και Engine Drive απρόσκοπτα χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό.

Ιδιαίτερη προσοχή έδειξαν οι μηχανικοί της Honda και στο «στήσιμο» του ZR-V στο δρόμο, το οποίο φτιάχτηκε για να εμπνέει εμπιστοσύνη πίσω από το τιμόνι, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά επίπεδα πρόσφυσης και ελέγχου σε όλα τα σενάρια οδήγησης και τις οδικές συνθήκες. Με ένα πλαίσιο που είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και άκαμπτο, μαζί με ένα ευέλικτο υβριδικό σύστημα κίνησης, το πιο δυναμικό SUV της Honda, οδηγικά, θυμίζει περισσότερο ένα σπορ hatchback. Στο εμπρός μέρος έχουν τοποθετηθεί γόνατα ΜακΦέρσον σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ αλουμινένιο υποπλαίσιο με δομή που παρέχει ακαμψία και σταθερότητα. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και το αιωρούμενο υποπλαίσιο συνεργάζονται για να παρέχουν ιδανικό κράτημα με αποτελεσματική διαχείριση των κραδασμών από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Ταυτόχρονα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα γρήγορο τιμόνι με 2,4 στροφές από άκρη σε άκρη και μαζί με τις μειωμένες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές απολαμβάνει την οδήγηση μέσα από ένα άνετο οικογενειακό SUV.

Το νέο Honda ZR-V είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τιμές που ξεκινούν από τις 44.700 ευρώ, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και σε τέσσερις εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store