Το νέο μεσαίο SUV με τιμή μικρομεσαίου

Πάνω από τους μισούς που αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο, επιλέγουν SUV γιατί καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες και είναι πολύ πιο πρακτικά από τα αντίστοιχα χάτσμπακ. Ο περισσότερος κόσμος προτιμά τα μικρά SUV επειδή είναι πιο οικονομικά σε τιμές και βολεύουν στις καθημερινές αστικές διαδρομές. Όσοι θέλουν περισσότερες ανέσεις και χώρους προσανατολίζονται στα μικρομεσαία SUV, ενώ τα μεσαία SUV έχουν πιο χαμηλή ζήτηση διότι είναι αρκετά πιο ακριβά και μεγάλα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μεσαίο SUV που προσφέρεται σε τιμές μικρότερων μοντέλων, ενώ δεν είναι τόσο «θεόρατο» που να δυσκολεύει τον οδηγό του στις καθημερινές μετακινήσεις. Πρόκειται για το νέο Ford Kuga με τον αισθητά πιο μοντέρνο σχεδιασμό, το αναβαθμισμένο εσωτερικό και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Παρά τα γενναιόδωρα συνολικά του χαρακτηριστικά είναι προσιτό για το κοινό που θέλει ένα D-SUV στα λεφτά C-SUV. Συγκεκριμένα το αρχικό Kuga 1.5 EcoBoost 150 PS Titanium πωλείται στην τιμή των 33.799 ευρώ. Ωστόσο, τη μεγάλη έκπληξη κάνει η αμέσως επόμενη έκδοση με περισσότερη δύναμη και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με επιπλέον κόστος μόλις 279 ευρώ.

Πρόκειται για το Kuga 1.5 EcoBoost 186 PS Titanium με το 8άτυχο Powershift και τιμή από 34.078 ευρώ. Παράλληλα είναι πλήρως εξοπλισμένο με 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προβολείς Full LED, αυτόματα φώτα μεσαία και μεγάλα, πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 13 ιντσών με πλοήγηση, Keyless entry, κάμερα οπισθοπορείας, 2ζωνικό κλιματισμό, ασύρματη φόρτιση κινητού, συρόμενα πίσω καθίσματα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών κ.λπ. Την απόκτησή του κάνει πιο εύκολη η Ford μέσω και των ευέλικτων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Για παράδειγμα προσφέρεται με προνομιακό επιτόκιο 2,99%, ελάχιστη προκαταβολή 20% και αποπληρωμή σε έως 60 μήνες, η με 4,15% επιτόκιο, ελάχιστη προκαταβολή 25% και αποπληρωμή σε έως 84 μήνες ή και με αναβάθμιση έκδοσης με 59 ευρώ επιπλέον το μήνα. Επίσης, το νέο Ford Kuga συνοδεύεται με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Το νέο Ford Kuga με μήκος 4.604 χλστ., πλάτος 1.882 χλστ., ύψος 1.679 χλστ. και μεταξόνιο 2.711 χλστ. διακρίνεται και για τους χώρους στο εσωτερικό του. Είναι σε θέση να χωρέσει 5 ενήλικα ψηλά άτομα χωρίς στρίμωγμα, ενώ πάρα πολύ εξυπηρετικό είναι το πίσω συρόμενο διαιρούμενο (60/40) κάθισμα που μετακινείται μέχρι 150 χλστ. Ανάλογα τη θέση του η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ διαμορφώνεται από 412 έως 533 λίτρα. Στα θετικά γνωρίσματα της καμπίνας του νέου Kuga ανήκει και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο σε υλικά με τη χρήση παχιού μαλακού πλαστικού στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και των εμπρός θυρών, όσο και με τη στιβαρή συναρμογή και του προσεγμένου φινιρίσματος. Όσον αφορά τη νέα κεντρική οθόνη αφής των 13,2 ιντσών είναι εύκολη στη χρήση της και ταιριάζει κατάλληλα με τον παραμετροποιήσιμο πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Κάτι ακόμα βασικό που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις στο Kuga, είναι η πολύ ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά. Οι μηχανικοί της Ford ταίριαξαν για ακόμα μία φορά με πολύ πετυχημένο τρόπο την άνεση με το κράτημα, δίχως ο οδηγός να νιώθει αποκομμένος από το δρόμο. Το μεσαίο SUV είναι πολύ ξεκούραστο στο ταξίδι, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να κινηθεί και πιο σβέλτα εκμεταλλευόμενος το «στήσιμο» και τον αποδοτικό κινητήρα. Ο πιο δυνατός 1.500άρης EcoBoost αποδίδει 186 άλογα και με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιταχύνει το αμάξωμα των 1.586 κιλών στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ. και η τελική ταχύτητα σταματά στα 200 χλμ./ώρα. Η Ford ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 6,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 154 γρ./χλμ. (108 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store