Το επαναστατικό SUV των 25.690 ευρώ

Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έχουν πλέον τα SUV, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές με τις επιλογές να είναι άφθονες. Όμως, αν θέλετε να έχετε στην κατοχή σας ένα αυτοκίνητο που πραγματικά θα ξεχωρίζει και να σας καλύπτει πλήρως σε όλους τους τομείς, τότε αυτό που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι αυτό που ψάχνετε.

Το SUV που θα σας περιγράψουμε έχει ένα βαρύ όνομα που «μετράει» αρκετά χρόνια στην κατηγορία του, όντας μάλιστα και το Νο1 σε πωλήσεις μοντέλο της μάρκας παγκοσμίως. Από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 2004 έχει ξεπεράσει σε όλο τον κόσμο τα 7 εκατομμύρια οχήματα, από τα οποία τα 1,4 εκατομμύρια αφορούν την Ευρώπη. Η νέα του γενιά που μας έρχεται ακόμα πιο δυναμική σε σχέση με το παρελθόν, με μια επαναστατική σχεδίαση, αλλά και με έναν υπέρ-πλήρη εξοπλισμό ακόμα και από τη βασική έκδοση! Το επαναστατικό SUV λοιπόν, δεν είναι άλλο από το Hyundai Tucson. Με 25.690 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε την έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp 6MT Exclusive που ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία και περιλαμβάνει: 7 αερόσακους, τη σουίτα ασφαλείας Hyundai SmartSense (αυτόνομη πέδηση, σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της κ.α.), αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, πλήρη φώτα LED εμπρός, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος πίσω με επιλογέα απενεργοποίησης, infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και άλλα πολλά!

Δεν υπάρχει περίπτωση να του αντισταθείτε!

Οι σχεδιαστές της Hyundai έκαναν την υπέρβαση και πραγματικά δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που απέχει παρασάγγας από το παρελθόν του. Η νέα σχεδιαστική ταυτότητα που φέρει το όνομα «Sensuous Sportiness» ισορροπεί με απόλυτη επιτυχία μεταξύ της πολυτέλειας και του άκρατου δυναμισμού! Μεγάλο μερίδιο για αυτό έχει το εμπρόσθιο τμήμα με τα παραμετρικά κρυφά φώτα. Τι το ιδιαίτερο έχουν; Όταν είναι σβηστά, δημιουργούν την αίσθηση πως υπάρχει μια μεγάλη ενιαία μάσκα, καθώς δεν φαίνονται. Όταν ανάβουν, ενθουσιάζουν, μιας και δίνουν μια διαφορετική, πιο άγρια υπόσταση στη μάσκα. Το επιβλητικό του παρουσιαστικό τονίζουν και οι πληθωρικές του διαστάσεις για την κατηγορία, με μήκος που φτάνει τα 4.500 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.650 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ.

Απολαυστική καμπίνα!

Διθυραμβικά σχόλια αποσπά και η καμπίνα του Tucson, τόσο από άποψη σχεδιασμού, όσο και κατασκευαστικά. Τα υλικά είναι ποιοτικά, όπως και το τελικό φινίρισμα και η συναρμογή! Ολόκληρο το ταμπλό και το μεγαλύτερο μέρος των εμπρός θυρών αποτελούνται από αφρώδες υλικό με πολύ ευχάριστη υφή. Ο τεχνολογικά προηγμένος χαρακτήρας του SUV της Hyundai τονίζεται περαιτέρω από τις δυο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων 12,25 ιντσών και μία 8 ιντσών (ή 12,25 ιντσών στις πιο ακριβές εκδόσεις) για το σύστημα πολυμέσων. Ενισχυμένη είναι όμως η πρακτικότητα κι η εργονομία, αφού τα πάντα είναι πολύ σωστά τοποθετημένα, ενώ υπάρχουν κι άφθονες θήκες για τα πράγματα σας. Επιπλέον, πέντε επιβάτες θα νιώσουν άνετα, μιας και έχουν στη διάθεσή τους υπεραρκετούς χώρους. Το ίδιο ισχύει και για το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 577 λίτρων.

Δεν υπάρχουν όρια για το που θα σας ταξιδέψει!

Το Hyundai Tucson είναι ένα αυτοκίνητο ταξιδευτής και δεν κρύβει ότι μαζί του θα απολαύσετε απίστευτες διαδρομές. Την άνεση, αλλά και την επαφή με το οδόστρωμα σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζει το σύστημα ανάρτησης που αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Η ρύθμιση είναι τέτοια που λειτουργεί ισοπεδωτικά σε κάθε διαδρομή, διατηρώντας πάντοτε την ηρεμία στην καμπίνα και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη ευθυβολία σε υψηλές ταχύτητες. Ο αρχικός κινητήρας του Hyundai Tucson έχει χωρητικότητα 1.598 κ.εκ. είναι turbo κι αποδίδει 150 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,3 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα, με μέση εργοστασιακή κατανάλωση και εκπομπές CO2 στα 6,6 λτ./100 χλμ. και 150 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση το τιμόνι παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση και τα φρένα επιβραδύνουν δυνατά το αμάξωμα των 1,5 τόνων.

Get it on Google Play Download on the App Store