To diesel hybrid μικρομεσαίο SUV που δίνει ρέστα

Ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων είναι πλέον απαραίτητος και αναγκαίος για κάθε μοντέλο, για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Στην πλειοψηφία τους τα μοντέλα με υβριδική τεχνολογία διαθέτουν κινητήρες βενζίνης, αφού τα ντίζελ συνεχώς μειώνονται, ενώ ελάχιστα είναι αυτά που ενσωματώνουν έστω και mild hybrid σύστημα.

Ένα από αυτά τα πολύ λίγα diesel hybrid που προσφέρονται και αποτελεί μια πολύ αξιόλογη πρόταση για όσους ψάχνουν ένα ολοκληρωμένο μικρομεσαίο SUV, είναι το νέο Kia Sportage 1.6 CRDi 136 PS iMT 48V Hybrid. Εμφανίζει πληρότητα σε όλους τους τομείς, συν κάτι ακόμα πάρα πολύ βασικό: Τη χαμηλή κατανάλωση και κατά επέκταση την περισσότερη οικονομία στις μετακινήσεις σε συνδυασμό και με το ντίζελ που κοστίζει λιγότερα λεφτά από τη βενζίνη (1,754€/λτ. έναντι 1,991€/λτ. η αμόλυβδη 95 οκτανίων).

To νέο Sportage 1.6 CRDi 136 PS iMT 48V Hybrid έχει ένα ακόμα το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της τιμής. Πρόκειται για το πιο προσιτό μικρομεσαίο ντίζελ SUV της «κατηγορίας» των 4,5 μέτρων. Στην αρχική έκδοση Dynamic, κοστίζει από 33.390 ευρώ και συνοδεύεται με τον εξής πλούσιο εξοπλισμό: 7 αερόσακους Αυτόματο φρενάρισμα Διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας Οθόνη αφής 8 ιντσών Κάμερα οπισθοπορείας Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων Αυτόματο κλιματισμό Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Πρόσθετες σημαντικές δωρεάν παροχές αφορούν τα 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και τα 5 έτη service.

Το νέο Kia Sportage με τον κινητήρα πετρελαίου των 1.598 κ.εκ. ενσωματώνει και σύστημα 48V Hybrid με μίζα/γεννήτρια Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), το οποίο υποστηρίζει το θερμικό μοτέρ με πρόσθετη ροπή κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Αποδίδει 136 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και πλούσια ροπή 280 Nm από τις 1.500 σ.α.λ., ενώ διακρίνεται αμέσως και για την ιδιαίτερα ραφιναρισμένη του λειτουργία. Επίσης παρέχει σβέλτες επιταχύνσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ.) και εν κινήσει, μαζί με χαμηλή κατανάλωση (4,8 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 127 γρ./χλμ. (81 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Παράλληλα ο 1.6 CRDi 48V Hybrid προσφέρεται ακόμα σε εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων (από 35.090 ευρώ), όπως και με 4κίνηση (από 38.990 ευρώ το Titanium). Στα πολύ θετικά γνωρίσματα το μικρομεσαίου SUV ανήκει ακόμα ο πολύ καλός συνδυασμός άνεσης και σταθερότητας, ενώ ιδανικό πεδίο δράσης του είναι τα ταξίδια.

Το νέο Kia Sportage με τον ιδιαίτερα δυναμικό σχεδιασμό εξωτερικά, παρουσιάζεται εντυπωσιακό και στο εσωτερικό του, σε όλα τα επίπεδα. Τις πρώτες εντυπώσεις κλέβει η ενιαία διάταξη με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 12,3 ιντσών (στάνταρ από τη δεύτερη έκδοση Titanium). Σε πάρα πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα κατασκευής, μέσω της χρήσης μαλακών υλικών στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και των εμπρός θυρών, με στιβαρή συναρμογή και προσοχή στη λεπτομέρεια. Γενναιόδωρο είναι και σε χώρους το Sportage, αφού πέντε άτομα θα χωρέσουν δίχως να κάνουν παραχωρήσεις. Όλοι έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια και το κεφάλι, όπως και αυξημένο διαθέσιμο πλάτος. Όσο για τις αποσκευές, τα 526 λίτρα θα εξυπηρετήσουν άνετα τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Get it on Google Play Download on the App Store