Τα έχει όλα και συμφέρει το Kia Stonic 1.0Τ

Το μικρότερο και δημοφιλές SUV της Kia, το αναβαθμισμένο Stonic Model Year 2025 διατίθεται με πλουσιότερο εξοπλισμό από την αρχική έκδοση και σε πολύ προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές. Ειδικά με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 100 ίππων τα έχει όλα και συμφέρει, αφού εμφανίζει πληρότητα σε πολλούς βασικούς τομείς και είναι σε θέση να καλύψει πολλαπλές ανάγκες μετακινήσεων.

Το Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS προσφέρεται στις εκδόσεις GL Inmotion και GL Optimum στις τιμές των 21.190 ευρώ και 22.190 ευρώ αντίστοιχα. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και το δωρεάν service για 5 χρόνια, όπως και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση που ισχύει για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα της Kia. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, στο Stonic MY25 προστέθηκαν πολλά και σημαντικά στοιχεία υποβοήθησης του οδηγού και συνδεσιμότητας.

Στάνταρ είναι πλέον το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, η πλοήγηση και το Kia Connect για έλεγχο διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως μέσω του smartphone. Μαζί με αυτά διαθέτει 6 αερόσακους, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών με σύνδεση Android Auto ή Apple CarPlay, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, air condition, κ.λπ. Το ακριβότερο κατά 1.000 ευρώ Stonic GL Optimum εξοπλίζεται ακόμα με ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, πίσω θύρα USB, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, κεντρικό υποβραχιόνιο μπροστά με αποθηκευτικό χώρο, φώτα LED και φιμέ πίσω παράθυρα.

Πολύ ταιριαστός στο αμάξωμα των 1.195 κιλών βάρους είναι ο αποδοτικός και ραφιναρισμένος 3κύλινδρος 1.0 turbo κινητήρας με τα 100 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και τα 172 Nm στις 1.500-3.500 σ.α.λ. Στην πόλη εκτιμάται η ελαστικότητά του, αφού τραβάει από τις χαμηλές στροφές, ενώ γενικά δίνει την αίσθηση στον οδηγό ότι έχει πιο πολύ δύναμη. Με περισσότερη πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, ο 1.0 T-GDi ανεβάζει πρόθυμα στροφές και επιταχύνει γοργά το Stonic, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,3 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 179 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται στα 7 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 133 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 85 ευρώ.

Το Stonic κερδίζει τον οδηγό του και στο δρόμο, γιατί είναι ευέλικτο και ευχάριστο. Οι αναρτήσεις του εξασφαλίζουν πολύ καλή σταθερότητα του αμαξώματος στις ευθείες, όπου μπορεί εύκολα να διατηρήσει δίχως πρόβλημα σβέλτους ρυθμούς. Εξίσου ασφαλές παρουσιάζεται και σε διαδρομές με στροφές, όπου οι κλίσεις που εμφανίζει είναι μικρές, οι τροχοί του εμφανίζουν αρκετή πρόσφυση και οι αντιδράσεις του μικρού SUV των 4.140 χλστ. μήκους είναι προοδευτικές και ελεγχόμενες, μέσω και του άμεσου τιμονιού και των δυνατών φρένων με δίσκους σε όλους τους τροχούς Ο χρήστης του Stonic εκτιμά ακόμα την εργονομία των χειριστηρίων στο λειτουργικό εσωτερικό, όπου θα χωρέσουν χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα άτομα με τις αποσκευές τους στο ικανοποιητικής χωρητικότητας πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store