Συμφέρει με τα χίλια το 1.000άρι Hyundai Bayon

Στη βάση των SUV της Hyundai τοποθετείται το μικρό αλλά καθόλα ικανό Bayon, που είναι σε θέση να καλύψει τόσο τις μετακινήσεις στην πόλη όσο και ταξίδια φορτωμένο με επιβάτες και αποσκευές, ειδικά με τον 1.000άρη turbo κινητήρα. Ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι πολύ πρακτικό, πωλείται σε προσιτές τιμές, είναι πολύ καλά εξοπλισμένο και συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων.

Φουλ σε όλα του, από 20.740 ευρώ

Το αρχικό Bayon 1.0 T-GDI 100 PS Exclusive ξεκινά από τις 20.740 ευρώ, με 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, infotainment με οθόνη 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, air condition και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες. Με μόνο 800 ευρώ παραπάνω, στην επόμενη έκδοση Premium τοποθετούνται ακόμα ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, ατμοσφαιρικός φωτισμός, φιμέ πίσω παράθυρα, μεταλλικά πεντάλ, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός και 16άρες ζάντες αλουμινίου.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το Bayon Distinctive με επιπλέον (του Premium) smart key, ασύρματη φόρτιση κινητού, πλήρης φώτα LED εμπρός/πίσω, αντιθαμβωτικό καθρέπτη, μεταλλικές λαβές θυρών εσωτερικά και 17άρες ζάντες. Η τιμή του με τον κινητήρα 1.0 T-GDI 100 PS ξεκινά από τις 22.540 ευρώ. Να σημειωθεί ακόμα ότι αυτή την περίοδο τρέχουν προσφορές για το Bayon, τις οποίες μπορεί να μάθει ο ενδιαφερόμενος σε μια έκθεση της Hyundai και να βγει ακόμα πιο κερδισμένος.

Ευρύχωρο και στιβαρό εσωτερικό

Το Bayon με το κόμπακτ αμάξωμα των 4.180 χλστ. μήκους, 1.775 χλστ. πλάτους, 1.500 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 2.580 χλστ. βολεύει πολύ στις καθημερινές αστικές διαδρομές. Παρότι μαζεμένο σε διαστάσεις, καλύπτει χωρίς πρόβλημα τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας για παράδειγμα. Ο αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι ικανοποιεί και τους λίγο πιο ψηλούς, ενώ τα 411 λίτρα του πορτ μπαγκάζ είναι άνω του μέσου όρου των B-SUV. Στα θετικά γνωρίσματα της καμπίνας ανήκει η γεροδεμένη κατασκευή και η πολύ καλή εργονομία και θέση οδήγησης με τα ενισχυμένης πλευρικής στήριξης εμπρός καθίσματα.

Σβέλτο και ισορροπημένο στο δρόμο

Στο δρόμο, το Bayon προσφέρει ένα ισορροπημένο συνδυασμό άνεσης και κρατήματος. Από τη μία πλευρά δεν κουράζει τους επιβάτες, ενώ από την άλλη θα καλύψει και τους λίγο πιο «ανήσυχους» οδηγούς. Οι 17 ιντσών ζάντες με τα ελαστικά 215/45 που τοποθετούνται στην έκδοση Distinctive συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσφυσης, ωστόσο όσοι θέλουν περισσότερη άνεση θα προτιμήσουν τις 16άρες με 195/55 λάστιχα. Όσον αφορά τον 1.0 T-GDI κινητήρα ταιριάζει «κουτί» στο Bayon. Οι 100 ίπποι και τα 172 Nm ροπής που αποδίδονται από τις 1.500 σ.α.λ. εξασφαλίζουν ζωηρές επιταχύνσεις και πολύ καλή ελαστικότητα. Επιπλέον το 6άρι κιβώτιο διαθέτει εύχρηστο επιλογέα, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και το Drive Mode με τις επιλογές Comfort και Sport.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός 998 κ.εκ.
Ισχύς 100 PS/4.500 σ.α.λ.
Ροπή 172 Nm/1.500 σ.α.λ.
0-100 χλμ./ώρα 10,7 δλ.
Τελική 183 χλμ./ώρα
Κατ/λωση* 7,5 λτ./100 χλμ.
CO2 122 γρ./χλμ.
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store