Suzuki VITARA: To Hybrid SUV με τη δελεαστική τιμή

Το best seller SUV της SUZUKI για συνεχόμενα έτη, δεν είναι άλλο από το πολύ αγαπητό στο κοινό Suzuki VITARA. Προσφέρει ό,τι θελήσει κανείς από ένα σύγχρονο μικρό Hybrid SUV, συν κάτι ακόμα πολύ βασικό: τις πολύ δελεαστικές τιμές. Το ποσό των 19.580 ευρώ που ξεκινά το VITARA 1.4 GL Hybrid 48V 129 hp είναι ασύγκριτο, όπως ισχύει και με τις τιμές άλλων εκδόσεων του μοντέλου.

Suzuki VITARA: Ένα για κάθε περίσταση

Το νέο SUZUKI VITARA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε περίσταση, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών. Είναι ευέλικτο, σαν μικρό αυτοκίνητο πόλης, ευχάριστο στην οδήγηση, σταθερό σε πιο γρήγορους ρυθμούς και πολύ ικανό εκτός δρόμου με το σύστημα ALLGRIP της Suzuki. Οι υβριδικοί κινητήρες 1.4 Boosterjet 129 hp Mild Hybrid και 1.5 Dualjet 116 hp Strong Hybrid, συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο αντίστοιχα και με μετάδοση 2WD ή 4WD.

Suzuki VITARA: Και σε ασυναγώνιστες τιμές

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένα από τα βασικά προτερήματα του νέου Ηybrid SUV Suzuki VITARA, είναι οι χαμηλές τιμές σε συνάρτηση με όλα αυτά που προσφέρει.  Στα 19.580 ευρώ διατίθεται το 1.4 GL Hybrid 48V 129 hp συνοδευόμενο με τα εξής στοιχεία στον εξοπλισμό του: 7 αερόσακους • Αυτόματο φρενάρισμα • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας • Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων • Adaptive cruise control • Προβολείς LED • Προβολείς ομίχλης • Αυτόματο κλιματισμό • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός • Ηλεκτρικούς καθρέπτες • Ράδιο/CD/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι.

Πιο πάνω βρίσκεται η έκδοση GL+ με πολύ ακόμα εξοπλισμό και τιμές που ξεκινούν από 21.980 ευρώ. Επιπλέον της GL προστίθενται: Αναγνώριση τυφλού σημείου • Υποβοήθηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας • Κάμερα οπισθοπορείας • Οθόνη αφής 7 ιντσών • Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω • Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα • Κεντρικό υποβραχιόνιο • Δερμάτινο τιμόνι • Φιμέ πίσω παράθυρα • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Η έκδοση GL+ αποτελεί τη βάση για τα VITARA με την 4κίνηση (από 25.480 ευρώ) και το 1.5 Strong Hybrid 6AGS (από 25.580 ευρώ). Πιο πάνω τοποθετείται το VITARA GLX (από 24.880 ευρώ) με επενδύσεις suede, εκκίνηση χωρίς κλειδί, πλοήγηση, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, δίχρωμες ζάντες και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω. Στο VITARA GLX Sunroof περιλαμβάνεται στάνταρ και η μεγάλη ηλεκτρική ηλιοροφή.

Κόμπακτ, αλλά ευρύχωρο

Το νέο SUZUKI VITARA με μήκος αμαξώματος στα 4.175 χιλιοστά, είναι από τα πιο κόμπακτ μικρά SUV, γεγονός που ευνοεί την ευελιξία. Παρόλα αυτά είναι αρκετά ευρύχωρο, αφού μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του τέσσερις επιβάτες χωρίς παραχωρήσεις, ακόμα και αν το ύψος τους είναι πιο πάνω από το μέσο όρο. Για τις αποσκευές υπάρχουν 368 λίτρα στο Mild Hybrid και 289 λίτρα στο Strong Hybrid, λόγω της προσθήκης της μεγαλύτερης μπαταρίας. Στα θετικά στοιχεία του εσωτερικού ανήκουν ακόμα η πολύ καλή θέση οδήγησης και εργονομία, το μαλακό πλαστικό στο ταμπλό και η γεροδεμένη συναρμογή των επιμέρους τμημάτων. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί δεν είναι τυχαία από τα “best seller” μοντέλα της Suzuki!

VITARA Hybrid SUV = Οικονομικοί και αποδοτικοί υβριδικοί κινητήρες

Το νέο SUZUKI VITARA συνδυάζει την ευχαρίστηση στην οδήγηση με τη χαμηλή κατανάλωση των υβριδικών αυτοκινήτων, μέσω του επιτυχημένου συνδυασμού των νέων αποδοτικών υβριδικών κινητήρων με την κορυφαία τετρακίνηση ALLGRIP. Το γνωστό και δημοφιλές 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.4 Boosterjet των 129 ίππων και 235 Nm ροπής λαμβάνει έξτρα δύναμη από μια ηλεκτρογεννήτρια 14 ίππων και 53 Nm ροπής. Χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του βενζινοκινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση. Συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και επιτυγχάνει γρήγορες επιταχύνσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ., κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 119 γρ./χλμ. (10,2 δλ., 5,8 λτ./100 χλμ. και 132 γρ./χλμ. το VITARA ALLGRIP).

Όσοι θέλουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης, συν ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2, τότε θα επιλέξουν το Hybrid SUV VITARA με το νέο κινητήρα 1.5 Dualjet 116 hp Strong Hybrid. Το φουλ υβριδικό αυτό σύνολο αποτελείται από ένα ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο μοτέρ 1.5 λτ. με 102 PS και 138 Nm ροπής, ένα ηλεκτροκινητήρα 33 PS και 60 Nm ροπής, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Το ηλεκτρικό μοτέρ προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων προκειμένου και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση στους ελιγμούς και σε ήπιους ρυθμούς. Έτσι μειώνεται η κατανάλωση βενζίνης στα 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 119 γρ./χλμ. (5,7 λτ./100 χλμ. και 130 γρ./χλμ. το VITARA ALLGRIP).

Ευχάριστο και ικανό σε κάθε τερέν

Ανεξαρτήτως κινητήρα, το νέο SUZUKI VITARA εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες μετακινήσεων στην πόλη, εκτός αυτής, όπως και πέρα από τα όρια της ασφάλτου. Οι αναρτήσεις του αξιόπιστου ιαπωνικού SUV με το σφιχτό set up ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 175 χιλιοστών. Με την τετρακίνηση ALLGRIP αυξάνεται σημαντικά η πρόσφυση σε συνθήκες με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης, μιας το σύστημα τετρακίνησης στέλνει επιπλέον ροπή στον πίσω άξονα, όταν κριθεί απαραίτητο. Το ALLGRIP ελέγχεται μέσω του χειριστηρίου δίπλα από το χειρόφρενο και περιλαμβάνει τις επιλογές Auto, Snow, Sport και Lock. Παράλληλα το σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control) ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο, επιτρέποντας στον οδηγό τον καλύτερο χειρισμό του οχήματος σε έντονες κατωφέρειες με λάσπη για παράδειγμα. Ανακάλυψε το δυναμικό Hybrid SUV VITARA στη Suzuki ή στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων Suzuki με κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού και κατάκτησε νέους δρόμους οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store