Skoda Karoq ετοιμοπαράδοτο και με προνόμια αγοράς

Ο εκπρόσωπος της Skoda στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, το ανανεωμένο Karoq προσφέρεται τώρα ετοιμοπαράδοτο, μαζί με επιπλέον προνόμια που αφορούν την απόκτησή του. Συγκεκριμένα διατίθεται με 20% χαμηλότερο επιτόκιο και 12μηνη ασφάλιση, μέσω του προγράμματος Skoda Easy Driving.*

Αποκλειστικά με τον 1.5 TSI 150 PS

Το ανανεωμένο Skoda Karoq πωλείται πλέον αποκλειστικά με τον κινητήρα 1.5 TSI ACT 150 PS, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή το 7άρι DSG. Οι τιμές του είναι ανταγωνιστικές για τα νέα δεδομένα των C-SUV, αφού κοστίζει από 29.900 ευρώ ή από 31.400 ευρώ το DSG7 και συνοδεύεται με όλο τον εξοπλισμό. Συγκεκριμένα διαθέτει τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Αισθητήρες φωτός και βροχής
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
  • Προβολείς ομίχλης
Πλουσιοπάροχο σε όλα του το εσωτερικό

Μετά την ανανέωση, το Skoda Karoq απέκτησε πιο μοντέρνα εμφάνιση εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό του οι αλλαγές αφορούν κάποιες τεχνολογικές αναβαθμίσεις και προσθήκη νέων επενδύσεων. Μεταξύ αυτών είναι το σύστημα Infotainment ΜΙΒ τρίτης γενιάς, με φωνητικό έλεγχο και ενημερώσεις λογισμικού over the air. Από πλευράς ποιότητας το μαλακό πλαστικό σε ολόκληρο το ταμπλό μέχρι και το μεσαίο τμήμα του και η στιβαρή συναρμογή δείχνουν την προσοχή στην κατασκευή του. Την πρακτικότητα ενισχύουν οι πολλές θήκες στην κονσόλα, στις πόρτες και ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα. Στον τομέα των χώρων το Skoda Karoq αριστεύει, παρόλο που είναι από τα πιο κοντά σε μήκος (4.390 χιλιοστά) C-SUV. Στο πίσω τμήμα υπάρχει αρκετό πλάτος, αέρας για τα πόδια και το κεφάλι, ακόμα και για τους πιο ψηλούς. Το μεγάλο πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρα, ενώ με το προαιρετικό σύστημα VarioFlex με τα τρία συρόμενα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα καθίσματα μεγαλώνει έως τα 588 λίτρα. Όταν πέσουν τα καθίσματα φτάνει έως τα 1.810 λίτρα.

Σβέλτο, άνετο και σταθερό στο δρόμο

Το Skoda Karoq 1.5 TSI προσφέρει ό,τι θελήσει κανείς από ένα οικογενειακό μικρομεσαίο SUV. Καταρχήν, ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος 1.5 TSI με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων (Active Cylinder Technology) αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής στις 1.500-3.500 σ.α.λ. Δύναμη που περνάει ομαλά στους εμπρός τροχούς, με γραμμικό και πολιτισμένο τρόπο. Μόνο στις πολύ χαμηλές στροφές με τα δεν ενθουσιάζει με το τράβηγμά του, όμως από εκεί και πάνω το μοτέρ είναι «γεμάτο». Όσοι θέλουν να αποφύγουν χειροκίνητες αλλαγές και το πεντάλ του συμπλέκτη, θα πάνε απευθείας στο πολύ καλό σε λειτουργία DSG7. Σε κάθε περίπτωση ο 1.5 TSI εξασφαλίζει γρήγορες επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 211 χλμ./ώρα (9,0 δλ. και 210 χλμ./ώρα με το DSG7). Η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται κοντά τα 8 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 βρίσκονται μεταξύ 137-140 γρ./χλμ. (88-98 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Στο δρόμο το Skoda Karoq ταιριάζει ισορροπημένα την άνεση με τη σταθερότητα, ανεξαρτήτως διαδρομής και ταχύτητας. Οι αναρτήσεις του με την σχετικά μαλακή ρύθμιση και τις αυξημένες διαδρομές φιλτράρουν με αρκετά αποτελεσματικό τρόπο τις ανωμαλίες των δρόμων. Παράλληλα, στην άνεση που απολαμβάνουν οι επιβάτες συμβάλλουν τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα και οι πολλές γυάλινες επιφάνειες. Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός του Karoq νιώθει ασφαλής, τόσο στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων, όσο και στις στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές και η πορεία του θα ανοίξει κατόπιν βαθιάς πίεσης του πεντάλ του γκαζιού. Βέβαια το ESP θα επέμβει και θα επαναφέρει το αυτοκίνητο και τον οδηγό στην επιθυμητή πορεία.

*Η έκπτωση εφαρμόζεται επί των επιτοκίων 5,9% για Auto Credit και 6,9% για Classic Credit.

Get it on Google Play Download on the App Store