Skoda Kamiq 1.0 TSI 110 PS σε καταπληκτικές τιμές

Ο καλύτερος φίλος του οδηγού, το Skoda Kamiq, είναι ένα SUV που καλύπτει πολλαπλές ανάγκες με άνεση, ασφάλεια και ευελιξία, ενώ με το δημοφιλή κινητήρα 1.0 TSI 110 PS και με φουλ στάνταρ εξοπλισμό, προσφέρεται σε καταπληκτική τιμή!

Από 21.750 ευρώ με όλο τον εξοπλισμό

Συγκεκριμένα το Kamiq 1.0 TSI 110 PS Ambition κοστίζει από 21.750 ευρώ ή μπορεί να αποκτηθεί από 179 ευρώ το μήνα. Ο βασικός εξοπλισμός του είναι πλουσιοπάροχος και περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Cruise control
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Drive Mode Select με επιλογή προφίλ οδήγησης
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Επόμενη έκδοση εξοπλισμού είναι η Style στην τιμή των 23.100 ευρώ με επιπλέον τα εξής: Ψηφιακό πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών Πίσω φώτα Top LED με δυναμικά φλας Διαφορετικές επενδύσεις Εκκίνηση χωρίς κλειδί Σκούρα πίσω τζάμια.

Εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα και ευρυχωρία

Πολύ καλή είναι συνολικά η εικόνα στο εσωτερικό του Skoda Kamiq, αφού είναι προσεγμένο σε όλα του και δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα. Καταρχήν, τις πρώτες εντυπώσεις κερδίζει με την ποιότητά του, μέσω της χρήσης μαλακού πλαστικού σε ολόκληρο το ταμπλό, το οποίο με τη σειρά του είναι στιβαρά κατασκευασμένο και ενισχύει την συμπαγή αίσθηση που αποπνέει το αυτοκίνητο. Στο κέντρο κυριαρχεί η εύχρηστη, κομψή και με σύγχρονα γραφικά οθόνη των 8 ιντσών του infotainment, που συμπληρώνει ο μοντέρνος και παραμετροποιήσιμος ψηφιακός πίνακα οργάνων Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών.

Σημαντικό πλεονέκτημα του Kamiq, είναι και οι διαθέσιμοι χώροι. Τέσσερα άτομα ανεξαρτήτως αναστήματος θα μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις, αφού στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για το κεφάλι και τα πόδια. Όσο για τις αποσκευές, τα 400 λίτρα είναι τιμή από τις κορυφαίες στα μικρά SUV και φτάνουν έως τα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος.

Άνετο, ευέλικτο και στιβαρό στο δρόμο

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το Skoda Kamiq είναι ο καλύτερος φίλος του οδηγού, αφού συνδυάζει ευελιξία με άνεση και πολύ καλή οδική συμπεριφορά, σε όποια διαδρομή και να βρεθεί. Η στιβαρή και ελαφριά πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου VW ταιριάζει κατάλληλα με τις αναρτήσεις, οι οποίες έχουν δεχτεί τις κατάλληλες ρυθμίσεις έτσι ώστε να αποσβένουν με αποτελεσματικό τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, χωρίς να επιτρέπουν στο αμάξωμα να παίρνει μεγάλες κλίσεις στις στροφές υπό συνθήκες πίεσης. Παράλληλα, στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων το μικρό SUV της Skoda είναι πολύ σταθερό και ταξιδεύει ξεκούραστα τους επιβάτες του, μαζί και με το χαμηλό θόρυβο κύλισης.

Όσον αφορά το γνωστό και αποδοτικό κινητήρα 1.0 TSI με τους 110 ίππους και τα 200 Nm ροπής, είναι επαρκέστατος για το αμάξωμα των 1,2 τόνων. Το τρικύλινδρο turbo μηχανικό αυτό σύνολο εμφανίζει καλή λειτουργία, έχει γεμάτο τράβηγμα από τις 2.000 σ.α.λ. και άνω που αποδίδεται η ροπή και προσφέρει σβέλτες επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει. Το 6τάχυτο κιβώτιο με τη μακριά 6η ταχύτητα είναι ό,τι πρέπει για το ταξίδι, ενώ η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τα 7 λτ./100 χλμ. Πρόσθετα ο 1.0 TSI 110 PS συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7 (από 23.750 ευρώ), για ακόμα περισσότερη άνεση στην οδήγηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ταχύτητες 6/7DSG
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 200/2.000-3.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,2/10,2
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 194/193
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 5,5/5,9
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 125/135
Βάρος (κιλά) 1.237/1.256
*Εργοστασιακές μετρήσεις

Get it on Google Play Download on the App Store