Πολυμήχανο Crossover με 16.090 ευρώ

Το γεγονός ότι τα crossover ολοένα κερδίζουν την προτίμηση του αγοραστικού κοινού δεν είναι κάτι άγνωστο. Ένα από τα στοιχεία που τα κάνουν ξεχωριστά, είναι ότι κατορθώνουν να καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες σε ένα «πακέτο».

Μια μάρκα που διαθέτει πλήρη γκάμα μοντέλων και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μέσω και των after sales παροχών της, είναι η Kia. Ένα εκ των αυτοκινήτων που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα είναι το Kia Picanto. Εκτός από την «απλή» εκδοχή του προσφέρεται επίσης και ως Crossover στην έκδοση X-Line, με τιμή που ξεκινάει από τα 16.090 ευρώ με τον 1.200άρη κινητήρα.

Να σημειωθεί ακόμα ότι την παρούσα στιγμή το Picanto πωλείται με έκπτωση 500 ευρώ για όλες τις εκδόσεις του. Εξοπλιστικά τώρα και όσον αφορά το X-Line προσφέρονται: 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, infotainment με οθόνη 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, αυτόματα φώτα, δίχρωμο δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και πολλά ακόμα.

Αστικό Crossover

Kia-Picanto-X-Line-plai

Η παιχνιδιάρικη σχεδίαση του Kia Picanto X-Line το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως. Το αμάξωμά του ενσωματώνει δυναμικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, μεταλλικές ποδιές και προστατευτικά τμήματα στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Kia Picanto X-Line είναι πως μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα σε βατούς χωματόδρομους, χάρη και στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά. Παράλληλα, εντός πόλης θα λύσει τα χέρια του οδηγού του, αφού είναι πάρα πολύ φιλικό και εύκολο στους χειρισμούς. Το μήκος του αγγίζει τα 3.595 χλστ., το πλάτος τα 1.625 χλστ. και το ύψος βρίσκεται στα 1.500 χλστ.

Λειτουργική κι όμορφη καμπίνα

Kia-Picanto-X-Line-eswteriko

Το Kia Picanto X-Line διαθέτει προσεγμένη σε ποιότητα καμπίνα αποτελούμενη από υλικά με ωραίο φινίρισμα και σωστή συναρμογή. Όμορφη επιλογή είναι η διχρωμία στα διακοσμητικά και στα δερμάτινα καθίσματα με τις πράσινες ραφές. Χαρακτηριστικό που ενισχύει σημαντικά την πολυτέλεια που απολαμβάνει ο οδηγός κι οι επιβάτες και είναι κάτι που σίγουρα δεν περιμένουν από ένα μοντέλο πόλης. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και πλήρης ενδείξεων, ενώ στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων 8 ιντσών. Πολύ καλή είναι και η ευρυχωρία του Kia Picanto τηρουμένων των διαστάσεών του, μιας και τέσσερις ενήλικες θα βολευτούν. Τέλος, το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 255 λίτρων και επαρκεί για τις καθημερινές ανάγκες.

Πετυχημένος συνδυασμός κινητήρα – οδικής συμπεριφοράς

Kia-Picanto-X-Line-pisw

Το παιχνιδιάρικο και πολυτάλαντο Picanto X-Line με τον 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων και 118 Nm ροπής είναι και ευχάριστο και στην οδήγηση. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο παρουσιάζει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές και ανεβάζει με προθυμία στροφές, ταιριάζοντας κατάλληλα στο αμάξωμα του σχεδόν ενός τόνου. Επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ. και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 173 χλμ./ώρα. Σε ότι έχει να κάνει με τη μέση κατανάλωση, αυτή σύμφωνα με την Kia είναι στα 5,2-5,6 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 στα 117-127 γρ./χλμ. Σε πραγματικές συνθήκες παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στα 6,5 λτ./100 χλμ.

Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει το Picanto X-Line και στο δρόμο, αφού κατορθώνει να κινείται παντού με άνεση κι ασφάλεια. Παρά τον αστικό του προσανατολισμό, ο αυτοκινητόδρομος είναι εύκολη υπόθεση για αυτό, ενώ παράλληλα εμπνέει ασφάλεια και σε κάθε είδους καμπή. Η σχετικά σφιχτή ανάρτηση με τα ελαστικά διαστάσεων 195/45/R16 φροντίζουν να παρέχουν αρκετή πρόσφυση. Οι κλίσεις στις στροφές είναι περιορισμένες, παρά την ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store