Opel Crossland 1.5 Diesel σε τιμή SUV βενζίνης

Το πιο οικονομικό σε τιμές SUV της Opel, το Crossland αποτελεί παράλληλα το πιο προσιτό SUV της αγοράς με πετρελαιοκινητήρα. Οι τιμές που προσφέρεται είναι αντίστοιχες με άλλων B-SUV με μηχανικά σύνολα βενζίνης, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο συμφέρον ως αγορά, σε συνδυασμό και με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο Opel Crossland 1.5 Diesel διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Edition (από 23.900 ευρώ), Family Edition (από 24.900 ευρώ) και Elegance (από 25.800 ευρώ). Να σημειωθεί ότι στις προαναφερθείσες τιμές δεν έχει υπολογιστεί το όφελος των έως 2.000 ευρώ που προσφέρεται ανάλογα την έκδοση. Σχετικά με τον στάνταρ εξοπλισμό του Crossland Edition ανήκουν τα εξής: 6 αερόσακοι, σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, φώτα LED, οθόνη 7 ιντσών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, δερμάτινο τιμόνι και air condition. Στο Family Edition προστίθενται: κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικός κλιματισμός, προβολείς ομίχλης και αισθητήρες φωτός & βροχής. Στο κορυφαίο Elegance περιλαμβάνονται ακόμα: αυτόνομο φρενάρισμα, προβολείς LED, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, ζάντες αλουμινίου, φιμέ πίσω παράθυρα, υποβραχιόνιο οδηγού, επιπλέον διακοσμητικά και διαφορετικές επενδύσεις.

Το μοντέρνο σε σχεδιασμό εξωτερικά Opel Crossland, διαθέτει ένα εξίσου σύγχρονο και πρακτικό εσωτερικό. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με το εύχρηστο μενού και πιο κάτω είναι τοποθετημένα τα φυσικά χειριστήρια του κλιματισμού. Τη χρηστικότητα ενισχύουν οι πολλές θήκες που υπάρχουν στα πάνελ των θυρών, στην κεντρική κονσόλα και ανάμεσα από τα μπροστινά καθίσματα. Στα θετικά στοιχεία της καμπίνας ανήκει και η προσεγμένη ποιότητα με χρήση μαλακού πλαστικού στο ταμπλό και στιβαρή συναρμογή των επιμέρους τμημάτων. Από πλευράς χώρων, τέσσερα ενήλικα άτομα με ύψος γύρω στα 1,8 μέτρα θα χωρέσουν δίχως παραχωρήσεις. Εξαιρετικά πρακτικό είναι το προαιρετικό συρόμενο πίσω κάθισμα, με τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ να αυξάνεται με μια κίνηση από τα 410 λίτρα στα 520 λίτρα.

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα του Crossland ανήκει και ο 4κύλινδρος 1.500άρης ντίζελ με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Αποδίδει 110 ίππους και πλούσια ροπή 250 Nm, ενώ  συνεργάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο θόρυβος που παράγει δεν ενοχλεί και το τράβηγμά του ικανοποιεί από τις στροφές και άνω που αποδίδεται η ροπή (1.750 σ.α.λ.). Η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται στα 5,6 λτ./100 χλμ. και με εκπομπές CO2 136 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 87 ευρώ. Τον προσανατολισμό του στην άνεση ενισχύουν και οι «απορροφητικές» αναρτήσεις, αφού περνούν με μαλακό τρόπο πάνω από τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων. Σε ρυθμούς αυτοκινητόδρομου εμφανίζει καλή σταθερότητα, όπως και στις στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι οι αναμενόμενες, όπως και οι αντιδράσεις του ανάλογα την πίεση του γκαζιού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.499
Ταχύτητες 6
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/3.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,8
Τελική (χλμ./ώρα) 185
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 5,6
CO2 (γρ./χλμ.) 132
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store