Ντελικάτο C-Crossover 1.5Τ 160 PS με 22.890 ευρώ

Λένε πως για να μη βαρεθείς το αυτοκίνητο που έχεις στην κατοχή σου, θα πρέπει να είναι όμορφο και ντελικάτο, έτσι ώστε να σε κάνει να νιώθεις ευχάριστά κοιτώντας το, ακόμα και μετά από κάποια χρόνια που έχεις περάσει μαζί του.

Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσει να οδηγεί ένα αυτοκίνητο «μπιμπελό», που στο πέρασμά του θα το χαζεύουν όλοι; Κι αν κάποτε ήθελες μια περιουσία για να αποκτήσεις ένα μοντέλο που να προκαλεί θαυμασμό και να αποπνέει πολυτέλεια, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Kia κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, προσφέροντας στο ευρύ αγοραστικό κοινό ποιοτικά αυτοκίνητα, με όμορφο design και με premium στοιχεία. Ένα τρανό παράδειγμα είναι το μικρομεσαίο crossover XCeed, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από τα κλασικά χάτσμπακ, τα σπορτίφ τύπου κουπέ και τα πιο ψηλά SUV. Η ολοκληρωμένη πρόταση αγοράς αφορά το Kia XCeed 1.5 T-GDi 160 PS iMT 48V Hybrid. Από την πρώτη έκδοση LX Optimum των 22.890 ευρώ προσφέρει φουλ εξοπλισμό, με τα εξής στοιχεία:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόνομο φρενάρισμα
  • Διατήρηση λωρίδας
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Αυτοματισμό μεγάλης σκάλας προβολέων
  • Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής
  • Προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Cruise Control
  • Full LED φώτα
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Ένα ακόμα μεγάλο δέλεαρ αγοράς του Kia XCeed, είναι οι σημαντικές after sales παροχές που δίνει η Kia, όπως η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση και τα 5 χρόνια δωρεάν service.

Κομψό και δυναμικό αμάξωμα

Το Kia XCeed διακρίνεται αμέσως με τον καλλίγραμμο σχεδιασμό του αμαξώματος των 4.395 χλστ. μήκους. Το πλέον γνώριμο χαρακτηριστικό του είναι το «Tiger Nose», αλλά και το μοτίβο ice cube. Ο δυναμισμός του εξωτερικά τονίζεται από την κουπέ αισθητική, όπου η οροφή «σβήνει» όμορφα στο πίσω μέρος του. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του XCeed ενισχύεται με τις ράγες οροφής, τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, καθώς και με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 172 χλστ.

Ευρύχωρη και ποιοτική καμπίνα

Πέρα από το όμορφο αμάξωμα, θα σας ενθουσιάσει επίσης το design κι η ποιότητα κατασκευής της καμπίνας. Τα υλικά που έχουν επιλεχθεί είναι στιβαρά συναρμολογημένα, υπάρχουν μαλακά πλαστικά σε πολλά τμήματα του ταμπλό και το φινίρισμα είναι εξαιρετικό. Επίσης, κανένα παράπονο δεν θα έχετε από την πρακτικότητα και την εργονομία που προσφέρει το Kia XCeed. Στα προτερήματα της καμπίνας είναι κι οι χώροι, αφού είναι άνετο για όλους τους επιβάτες, ενώ κι ο χώρος αποσκευών ικανοποιεί πλήρως με τη χωρητικότητά του, που αγγίζει τα 380 λτ.!

Ήρεμη δύναμη ο κινητήρας 

Το εμφατικό Kia XCeed κινείται από το ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1.482 κ.εκ., ισχύος 160 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 253 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. Το δυνατό μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με το εξαιρετικό 6άρι iMT χειροκίνητο κιβώτιο, που αναδεικνύει τις αρετές του κινητήρα. Σε επίπεδο λειτουργίας εμφανίζεται ελαστικός, με θετικό τράβηγμα από χαμηλά και πολιτισμένη λειτουργία, δίχως θόρυβο, κενά ή εξάρσεις ισχύος. Το σπριντ από στάση έως τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 208 χλμ./ώρα. Παρά τις δυνατές επιδόσεις, η κατανάλωση καυσίμου διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, με την Kia να ανακοινώνει μέση τιμή της τάξεως των 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 134 γρ./χλμ.

Δυναμικό και στο δρόμο!

Το φοβερό με το Kia XCeed είναι πως όσο δυναμικό είναι σε επίπεδο σχεδιασμού, άλλο τόσο είναι και σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά του, αφού αν αποφασίσετε να ανεβάσετε ρυθμό θα ανταποκριθεί πλήρως και με ασφάλεια. Στον αυτοκινητόδρομο φτάνει με άνεση ταχύτητες ταξιδιού, προσφέροντας παράλληλα πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση, όντας παράλληλα και εξαιρετικά ευθύβολο. Οι αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, φιλτράρουν με άνεση κάθε στραβό κι ανάποδο του ελληνικού οδοστρώματος, παρέχοντας παράλληλα πολύ καλό πάτημα στις καμπές. Οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές, κάτι που σας δίνει ακόμα ένα πλεονέκτημα όταν θελήσετε να διασκεδάσετε σε ένα στριφτερό επαρχιακό δίκτυο.

Get it on Google Play Download on the App Store