Νέο Suzuki S-Cross σε τιμή μικρού χάτσμπακ

Ο εκπρόσωπος της Suzuki στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, το S-Cross προσφέρεται σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ ειδικά στην αρχική του έκδοση πωλείται όσο μικρά χάτσμπακ ή SUV. Κοινώς παίρνει κανείς ένα μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στα ίδια και με λιγότερα λεφτά από μικρότερα αμάξια.

Πιο αναλυτικά, το S-Cross 1.4 129 hp Hybrid 48V GL βρίσκεται «κολλημένο» εδώ και πολλούς μήνες στην ίδια τιμή των 22.880 ευρώ. Ποσό που είναι με διαφορά από τα χαμηλότερα στα C-SUV, δίχως παράλληλα να παρουσιάζει καμία ουσιαστική έλλειψη στον εξοπλισμό του. Συγκεκριμένα διαθέτει τα εξής στοιχεία:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Adaptive cruise control
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Ακόμα και στην επόμενη έκδοση GL+ παραμένει προσιτό για τα δεδομένα των μικρομεσαίων SUV (από 25.080 ευρώ) και σφύζει από εξοπλισμό σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον του GL προστίθενται τα συστήματα αναγνώρισης τυφλού σημείου, υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας και αναγνώρισης οδικών πινακίδων, συν αισθητήρες φωτός και βροχής, κάμερα 360 μοιρών, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά, εκκίνηση χωρίς κλειδί, διζωνικό κλιματισμό, αυτόματη ρύθμιση δέσμης φώτων και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες.

Το νέο Suzuki S-Cross με τις κόμπακτ διαστάσεις εξωτερικά (μήκος 4.300 χλστ., πλάτος 1.785 χλστ., ύψος 1.580 χλστ. και μεταξόνιο 2.600 χλστ.), είναι σε θέση να καλύψει εύκολα τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Στο πίσω κάθισμα ο αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι, καθιστούν εφικτή τη φιλοξενία και των πιο ψηλών και αν χρειαστεί θα χωρέσει ένα τρίτο άτομο πίσω. Το πορτ μπαγκάζ των 430 λίτρων χωράει αρκετές αποσκευές, ενώ για πιο μεγάλα αντικείμενα φτάνει έως τα 1.230 λίτρα εφόσον αναδιπλωθεί η διαιρούμενη (60/40) πλάτη του πίσω καθίσματος. Θετικές κριτικές αποσπά και σε επίπεδο κατασκευής. Η συναρμογή των επιμέρους τμημάτων είναι γεροδεμένη και η μαλακή επένδυση στη μετωπική επιφάνεια του ταμπλό αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα.

Τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του Suzuki S-Cross συνεχίζονται και στο δρόμο, όπου συνδυάζει με ισορροπημένο τρόπο την άνεση με το κράτημα. Οι αναρτήσεις του απορροφούν τις μύριες ανωμαλίες του οδοστρώματος χωρίς να ενοχλούνται οι επιβάτες και μαζί με την αποτελεσματική ηχομόνωση κάνει ξεκούραστα τα ταξίδια. Στις στροφές παρουσιάζει μικρές, ενώ η πρόσφυση των ελαστικών σπάνια θα νικηθεί από την ισχύ του μοτέρ. Αναφορά με τον mild hybrid κινητήρα 1.4 BoosterJet με την ισχύ των 129 ίππων και 235 Nm ροπής, είναι πολύ καλός σε όλα του. Σε συνδυασμό με την ιδανική κλιμάκωση του 6τάχυτου κιβωτίου και το ηλεκτρικό μπουστάρισμα των 14 ίππων και των 53 Nm ροπής, συνθέτουν ένα μοτέρ που εξασφαλίζει σβελτάδα και χαμηλές απαιτήσεις σε βενζίνη. Στα πολύ θετικά του γνωρίσματα ανήκει το γεμάτο τράβηγμα και η άριστη ελαστικότητα που παρουσιάζει μοτέρ από τις πολύ χαμηλές στροφές, αφού ούτε κενά απόδοσης παρατηρούνται αλλά ούτε κομπιάσματα ή εξάρσεις. Επίσης, με εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί καθημερινά στο Δακτύλιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.373
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 129/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 235/2.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,5
Τελική (χλμ./ώρα) 193
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 7,1
CO2 (γρ./χλμ.) 120
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store