Νέο SUV 4,34 μέτρων με μόνο 18.950 ευρώ;

Για να αγοράσει κανείς ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και ειδικά SUV με αυξημένες διαστάσεις για να προσφέρει και τους ανάλογους χώρους, θα πρέπει να υπολογίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Τα μικρά SUV κυμαίνονται κατά βάση λίγο πιο πάνω από τα 4,1 μέτρα σε μήκος, ενώ τα μικρομεσαία ξεκινούν από τα 4,3 μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει ένα νέο SUV που συνδυάζει τιμή από τις χαμηλότερες στα B-SUV με διαστάσεις που ξεπερνούν ακόμα και κάποια C-SUV.

Ποιο είναι αυτό το χαρισματικό μοντέλο; Το νέο SUV MG ZS, το οποίο προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής/αξίας στα μικρά SUV. Με τιμή που ξεκινά από 18.950 ευρώ το 1.5 1.5 VTi-tech 106 PS και μήκος αμαξώματος στα 4.323 χιλιοστά, θέτει νέα δεδομένα. Παράλληλα προσφέρει αρκετά καλό στάνταρ εξοπλισμό από την πρώτη έκδοση Exclusive. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει 6 αερόσακους, οθόνη αφής 10,1 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Στην επόμενη έκδοση Luxury η τιμή παραμένει χαμηλή (από 20.550 ευρώ), ενώ προστίθενται αρκετά επιπλέον στοιχεία όπως: επόπτευση τυφλού σημείου, ψηφιακός πίνακας οργάνων, αισθητήρας βροχής, καθίσματα eco leather, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, φώτα ομίχλης και διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες. Επιπλέον διατίθενται τα ακόμα πιο πλούσια μοντέλα Luxury Pack 1.0Τ 111 PS (από 23.950 ευρώ) και Luxury Plus 1.0Τ 111 PS Auto (από 25.150 ευρώ). Σημαντική παροχή αποτελούν και τα 7 έτη εγγύησης ή 150.000 χλμ. 

Το πληθωρικό (για μικρό SUV) και με σύγχρονο παρουσιαστικό MG ZS, μπορεί να προσφέρεται σε χαμηλές τιμές, όμως στο εσωτερικό του δεν γίνεται η παραμικρή υποχώρηση σε ποιότητα. Το αντίθετο θα λέγαμε ισχύει και το αντιλαμβάνεται άμεσα κανείς τόσο σε υλικά, όσο σε συναρμογή και φινίρισμα. Το παχύ μαλακό πλαστικό που καλύπτει το πάνω μέρος του ταμπλό, μαζί με τη μαλακή επένδυση στη μετωπική του επιφάνεια, τα συναντά κανείς σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα. Ειδικά στην έκδοση Luxury των 20.550 ευρώ, οι επενδύσεις eco leather με τις κόκκινες ραφές προσθέτουν έξτρα πολυτέλεια σε τιμή «απλού» supermini αυτοκινήτου. Στα δυνατά σημεία του MG ZS ανήκουν και οι χώροι, οι οποίοι τοποθετούνται στο ανώτερο άκρο των B-SUV. Τέσσερις ενήλικες θα απλώσουν με απόλυτη άνεση τα πόδια τους, φιλοξενώντας και έναν ακόμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το πορτ μπαγκάζ ανέρχεται σε 448 λίτρα και χωράει πολλές αποσκευές.

Οι αυξημένες ανέσεις που απολαμβάνουν οι επιβάτες του MG ZS, ενισχύονται από τις ιδιαίτερα «απορροφητικές» αναρτήσεις και την προσεγμένη ηχομόνωση. Οι μύριες ανωμαλίες των δρόμων αμβλύνονται με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο, σε σημείο που να ξεπερνούν ακόμα και ευρωπαϊκές εταιρίες που έχουν παράδοση στον εν λόγω τομέα. Αντίστοιχα στο ταξίδι το μικρότερο SUV της Morris Garages είναι ξεκούραστο και ευθύβολο. Παρά τη μαλακή ανάρτηση, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι πολύ λογικές και τα ελαστικά διαστάσεων 215/55 R17 ενισχύουν την πρόσφυση. Επαρκής είναι ο ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας των 106 ίππων και 141 Nm ροπής για τις καθημερινές αστικές διαδρομές και για κανονικούς ρυθμούς στο ταξίδι. Η MG ανακοινώνει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 175 χλμ./ώρα, με εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ. (95 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Τέλος, η μέση κατανάλωση στη δοκιμή βρέθηκε στα 9,1 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store