Νέο MG ZS: Το μεγαλύτερο SUV στα λιγότερα λεφτά

Καινούργια SUV διατίθενται αμέτρητα στην αγορά, με το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού να επικεντρώνεται κατά βάση στα μοντέλα της μικρής και μικρομεσαίας κατηγορίας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες μέσα από τις αναρίθμητες εκδόσεις, ωστόσο υπάρχουν εκείνοι που δεν βρίσκουν το ιδανικό αυτοκίνητο για τις ανάγκες τους, κυρίως λόγω τιμής. Πρωτίστως κόσμος που θέλει τους χώρους ενός μικρομεσαίου, αλλά περιορίζεται σε προϋπολογισμό μικρού SUV. Υπάρχει, όμως, ένας εκπρόσωπος που επικαλύπτει τις δυο κατηγορίες και συνιστά μια από τις πιο ασυναγώνιστες προτάσεις αγοράς. Ποιος είναι αυτός, και μάλιστα εντελώς νέος στο ελληνικό αυτοκινητικό γίγνεσθαι; Μα, φυσικά, το MG ZS!

Με τιμή από 18.950 ευρώ έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά, συνδυάζοντας κόστος απόκτησης μικρού χάτσμπακ αυτοκινήτου με διαστάσεις που δεν απέχουν από μικρομεσαίων SUV! Κάτι που κατορθώνει δίχως παραχωρήσεις στον εξοπλισμό, προσφέροντας από την πρώτη κιόλας έκδοση Exclusive 1.5 VTi-tech 106 PS σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,1 ιντσών, όλες τις ανέσεις, 17άρες ζάντες αλουμινίου και full LED προβολείς, μεταξύ άλλων. Η επόμενη έκδοση Luxury προσθέτει οικολογικά δερμάτινα καθίσματα, navigation, επόπτευση τυφλού σημείου, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, εμπρός φώτα ομίχλης και ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, έναντι μόλις 20.550 ευρώ.

O υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1.0Τ 111 PS συνδυάζεται με τις δυο πλουσιότερες εκδόσεις Luxury Pack και Luxury Plus (αυτόματο), στις εξίσου συμφέρουσες τιμές των 23.950 και 25.150 ευρώ αντίστοιχα. Ο εξοπλισμός σε αυτές τις περιπτώσεις υπερβαίνει κάθε απαίτηση, έχοντας στάνταρ μέχρι πανοραμική ηλιοροφή και κάμερα 360 μοιρών. Εξαιρετικό προσόν και ένα ακόμα μέγιστο αγοραστικό θέλγητρο όλων των μοντέλων MG, δεν είναι άλλο από την 7ετή εγγύηση ή 150.000 χλμ.

Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι πως έχεις να κάνεις με ένα ολοκληρωμένο SUV, όπου δεσπόζει το σήμα της Morris Garages. Οι γραμμές του αμαξώματος ακολουθούν τις επιταγές της κατηγορίας, σε ένα σύγχρονο παρουσιαστικό με σφηνοειδή φωτιστικά σώματα εμπρός, καλαίσθητες 17άρες ζάντες στο προφίλ και μακρόστενα φανάρια πίσω με LED γραφικά. Ιδανικά τοποθετημένο μεταξύ των δυο εμπορικότερων κατηγοριών της αγοράς, το MG ZS φτάνει τα 4.323 χιλιοστά σε μήκος και τοποθετείται απευθείας στο άνω άκρο των μικρών SUV, ενώ φτάνει και τα πιο κόμπακτ μικρομεσαία SUV.

Οι αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις μεταφράζονται σε αρχοντικές ανέσεις στο εσωτερικό του MG ZS. Επιβάτες και πιο ψηλοί θα βολέψουν με απόλυτη ευκολία τα πόδια τους, ενώ ο χώρος αποσκευών των 448 λίτρων παραπέμπει σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το ίδιο ισχύει για την ποιότητα, η οποία ανεβάζει τα στάνταρ στα B-SUVs και διακρίνεται για την εξαιρετική υφή των πλαστικών, την άριστη συναρμογή τους και το κορυφαίου επιπέδου φινίρισμα. Η οθόνη των 10,1 ιντσών του infotainment εμφανίζεται σύγχρονη, ευκρινής και πολύ εύχρηστη, διαθέτοντας και μια σειρά από κουμπιά για την ευκολότερη χρήση συγκεκριμένων συστημάτων, όπως του κλιματισμού.

Οδηγικά το νέο MG ZS σε κερδίζει αμέσως με την άνεση και την ποιότητα κύλισης, που προάγονται από την απορροφητικότητα της ανάρτησης και την εξαιρετική ηχομόνωση. Τα στάνταρ 4 δισκόφρενα παρέχουν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση όταν πατάς το μεσαίο πεντάλ, την ώρα που η πρόσφυση των τροχών συνδυάζεται με υψηλότατη ακαμψία από το σασί. Ο ατμοσφαιρικός 1.500άρης κινητήρας των 106 ίππων και 141 Nm συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, προσφέροντας αξιοπρεπείς επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ., τελική 175 χλμ./ώρα) και μέση κατανάλωση 6,6 λίτρων/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 149 γρ./χλμ. Ο 1.000άρης τούρμπο των 111 ίππων και 160 Nm ροπής συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζει σβέλτες επιταχύνσεις, με 0-100 χλμ./ώρα εντός 11,2 δλ. και φτάνοντας έως τα 180 χλμ./ώρα, με μέση κατανάλωση 6,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ. (7,2 λτ./100 χλμ. και 163 γρ./χλμ. το αυτόματο).

Παράλληλα με τα MG ZS με τους θερμικούς κινητήρες, προσφέρεται και το αμιγώς ηλεκτρικό MG ZS EV, σε δυο εκδόσεις ισχύος και μπαταρίας. Το MCE 51 Exclusive διαθέτει συστοιχία 51 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ 177 ίππων και 280 Nm, με αυτονομία 320 χλμ. και τιμή από 27.950 ευρώ*. Το MCE 72 Exclusive εξοπλίζεται με μεγαλύτερη μπαταρία 70 kWh και φτάνει έως τα 440 χλμ. με μια φόρτιση. Η ισχύς του φτάνει τα 156 άλογα και 280 Nm ροπής, ενώ κοστίζει από 32.650 ευρώ*.

* Ενδεικτικές τιμές προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Get it on Google Play Download on the App Store