Νέο Kia Stonic σε τιμές super-mini και εγγυημένο

Το μικρότερο SUV της Kia, το Stonic αποτελεί μια σίγουρη αξία στη δημοφιλέστατη κατηγορία των μικρών SUV, ενώ έχει προτιμηθεί από χιλιάδες αγοραστές και στην Ελλάδα. Ορισμένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα αποτελούν ο σπορτίφ σχεδιασμός, η πρακτικότητα και ευελιξία, η εγγύηση που δίνει και οι χαμηλές του τιμές, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αντίστοιχες ή και χαμηλότερες από μικρών χάτσμπακ (supermini).

7 χρόνια εγγύηση – 5 χρόνια δωρεάν service

Η εμπιστοσύνη που δείχνει η Kia και για το Stonic (όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της), επισφραγίζεται από την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών/150.000 χιλιομέτρων (όποιο έρθει πρώτο). Να σημειωθεί ότι είναι μεταβιβάσιμη αν πουληθεί το αυτοκίνητο, με την προϋπόθεση ότι ο κάτοχος του τηρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (π.χ. τα service), γεγονός που με τη σειρά του ενισχύει τη μεταπωλητική του αξία. Πολύ σημαντική παροχή που εξασφαλίζει σημαντικό έμμεσο κέρδος για τον πελάτη αφορά και το δωρεάν service για τα 5 χρόνια/75.000 χλμ. Έτσι, ο κάτοχος του Stonic είναι εξασφαλισμένος από όλες τις πλευρές για πολλά χρόνια και νιώθει περισσότερη σιγουριά.

Από μόνο 18.540 ευρώ

Στα σημαντικά ατού του Stonic ανήκουν και οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές που διατίθεται. Το αρχικό Stonic 1.2 84 hp GL Inmotion κοστίζει από μόλις 18.540 ευρώ και είναι το χαμηλότερο ποσό της αγοράς που μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία των μικρών SUV. Στον στάνταρτ εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, infotainment με οθόνη 8 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι – θερμαινόμενοι καθρέπτες. Στη δεύτερη έκδοση GL Optimum είναι πολύ πιο «φορτωμένο» ενώ στοιχίζει 1.000 ευρώ επιπλέον (από 19.540 ευρώ). Επιπλέον διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, φώτα LED, ζάντες αλουμινίου, cruise control, θύρα USB πίσω, δερμάτινο τιμόνι – λεβιέ ταχυτήτων και κεντρικό υποβραχιόνιο.

Σε πολύ συμφέρουσες τιμές πωλείται και με τον κινητήρα 1.0 T-GDI 100 PS. Συγκεκριμένα το GL Inmotion ξεκινά από τις 20.040 ευρώ και το GL Optimum είναι ακριβότερο κατά 1.000 ευρώ. Κορυφαία έκδοση στην γκάμα είναι η GT-Line (από 23.040 ευρώ), η οποία ξεχωρίζει αμέσως εξωτερικά από τους πιο δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρες και τις σπορτίφ επενδύσεις και διακοσμητικά στο εσωτερικό. Στον πλούσιο εξοπλισμό του ανήκουν -εκτός των παραπάνω- αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη εναλλαγή από μεγάλα φώτα σε μεσαία, αισθητήρες φώτων, Full LED φώτα εμπρός, αυτόματος κλιματισμός και διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Όσοι πάλι αναζητούν την ευκολία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, τότε το Kia Stonic δίνει πάλι τη λύση σε οικονομικές τιμές. Για παράδειγμα το αρχικό μοντέλο 1.0 T-GDI 100 PS 7DCT GL Inmotion κοστίζει από 21.440 ευρώ και έχει τη χαμηλότερη τιμή από οποιοδήποτε άλλο αυτόματο B-SUV. Ταιριάζει τον αποδοτικό 1.000άρη turbo κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων. Ένας συνδυασμός που παρουσιάζει πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας και κάνει την οδήγηση σημαντικά πιο ξεκούραστη. Υπάρχει και το ήπιας υβριδικής τεχνολογίας Stonic 1.0 T-GDI 100 PS 48V Hybrid Optimum (από 21.740 ευρώ) για ελαφρώς χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Συνολικά το Kia Stonic διατίθεται σε 14 διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού – κινητήρων – μετάδοσης και σε ένα εύρος τιμών από 18.540 έως 25.940 ευρώ, οπότε, οι επιλογές που έχει να κάνει κανείς είναι πολλές και σίγουρα όποιο Stonic και να επιλέξει θα βγει κερδισμένος.

Get it on Google Play Download on the App Store