Νέο Kia Stonic 1.0 Turbo με μόνο 16.990 ευρώ

H Kia έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσφέρει στο ευρύ κοινό πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα, τα οποία διακρίνονται για τη μοντέρνα εμφάνισή τους, σε συνδυασμό με αποδοτικούς κινητήρες και με πληρότητα εξοπλισμού άνεσης, αλλά και ασφαλείας.

Ένα μοντέλο που θα αγαπήσετε για τις πολλές αρετές του, είναι το νέο compact SUV Kia Stonic. Το εν λόγω δημοφιλές αυτοκίνητο προσφέρεται με αρκετή ποικιλία εξοπλιστικών εκδόσεων και κινητήρες βενζίνης, καλύπτοντας και τον πλέον απαιτητικό αγοραστή. Μια από τις εκδόσεις που έχουμε ξεχωρίσει είναι η 1.0Τ 100ps GL Inmotion στην τιμή των 16.990 ευρώ, με άκρως ικανοποιητικό εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας. Περιλαμβάνει 6 αερόσακους, hill assist, σύστημα δυναμικής κατανομής ροπής στις στροφές, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, αυτόματα φώτα και σύστημα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Πέρα όλων των παραπάνω η αγορά του Kia Stonic είναι άκρως συμφέρουσα και για δυο ακόμα λόγους. Ο πρώτος είναι η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση κι ο δεύτερος τα 5 χρόνια δωρεάν service, ώστε να απολαμβάνετε απροβλημάτιστα το αγαπημένο σας Kia.

Τολμηρό και ποιοτικό συνάμα!

Το νέο Kia Stonic συνδυάζει μια μοναδική κομψότητα, μαζί με ένα τολμηρό παρουσιαστικό, το οποίο ενισχύθηκε περαιτέρω με την ενσωμάτωση του νέου λογοτύπου της μάρκας. Αυτό μοιάζει με χειρόγραφη υπογραφή, με τη συμμετρία του να ενισχύει την εμπιστοσύνη, όπως αναφέρει η Kia. Το βρίσκουμε στο εμπρός καπό, στην πόρτα του χώρου αποσκευών, στις ζάντες και στο τιμόνι. Από εκεί κι έπειτα, το νέο Stonic ξεχωρίζει με την αθλητική του εμφάνιση που τονίζεται με το εμβληματικό Tiger Nose και τις ράγες οροφής.

Μοντέρνο εσωτερικό με καλούς χώρους

Σύγχρονα χαρακτηριστικά συναντώνται και στην καμπίνα του Kia Stonic, με την καλή ποιότητα κατασκευής. Τα σκληρά πλαστικά που συνθέτουν το ταμπλό και επιμέρους επιφάνειες διαθέτουν στιβαρή συναρμογή, χαρακτηριστικό που αποτρέπει την εμφάνιση τυχόν ενοχλητικών τριγμών. Το σημείο που θα σταθείτε με την πρώτη επαφή, είναι το ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, όπου εκεί βρίσκεται η στάνταρ οθόνη αφής των 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται στον τομέα της εργονομίας, όπως και στη θέση οδήγησης. Όσον αφορά τους χώρους, αυτοί είναι αρκετοί για τέσσερις επιβάτες, όπως και το ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων.

Ότι πρέπει κινητήρας κι ευχάριστη οδική συμπεριφορά

Το Kia Stonic κατορθώνει να συνδυάζει μια δυναμική εξωτερική εμφάνιση, με ένα πολύ καλό δίδυμο κινητήραοδικής συμπεριφοράς. Έτσι προσφέρεται ολοκληρωμένο στον υποψήφιο αγοραστή του αφού είναι σε θέση να χαρίζει χαμόγελα και σε κάθε είδους διαδρομή. Κάτω από το μυώδες καπό του υπάρχει ένας 3κύλινδρος 1.000άρης turbo κινητήρας 100 ίππων, με ροπή 172 Nm στις 1.500 σ.α.λ. Η δύναμη αυτή περνάει στον εμπρόσθιο άξονα από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, με την πολύ καλή κλιμάκωση. Το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 10,7 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα. Αξιόλογα νούμερα επιδόσεων χωρίς αντίκτυπο στη μέση κατανάλωση, η οποία σύμφωνα με την Kia βρίσκεται στα 5,4-5,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 122-133 γρ./χλμ.

Το νέο Kia Stonic διακρίνεται παράλληλα και για ισορροπημένα του χαρακτηριστικά του σε κάθε είδους διαδρομή, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στην άνεση, αλλά και στην ασφάλεια. Η ανάρτηση έχει μια σχετικά σφιχτή ρύθμιση, δίχως ωστόσο να ενοχλεί στις αστικές μετακινήσεις. Σε δρόμο με στροφές παρέχει την απαραίτητη πρόσφυση σε κάθε καμπή, ενώ οι κλίσεις στις στροφές είναι λογικές για το προφίλ του αυτοκινήτου. Επίσης, θα εκτιμήσετε το άμεσο τιμόνι και τα δυνατά φρένα με δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store