Νέο Crossover με δόση όσο 2 καφέδες τη μέρα

Έχετε αναλογιστεί πόσα λεφτά φεύγουν κάθε μέρα για καφέδες, σνακ, αναψυκτικά, γρήγορο φαγητό, τσιγάρα και οτιδήποτε άλλο είναι στις καθημερινές συνήθειες και ανάγκες του καθενός; Σίγουρα αρκετά και κάθε μήνα κάνουν μια πολύ καλή σούμα. Πώς θα σας ακούγονταν λοιπόν, ότι με μόλις 5 ευρώ τη μέρα, μπορείτε να έχετε ένα καινούργιο Crossover; Σίγουρα πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και όμως είναι πραγματικότητα και αφορά ένα σύγχρονο «υπερυψωμένο» μοντέλο.

Dacia Sandero Stepway από 5 ευρώ τη μέρα

Το προσφάτως «φρεσκαρισμένο» μικρό Crossover της Dacia, το Sandero Stepway, μπορεί να αποκτηθεί με δόση από μόλις 5 ευρώ τη μέρα. Ποσό που αφορά την έκδοση 1.0 TCe 90 hp Essential με τιμή από 18.540 ευρώ. Τα 5€/μέρα βγαίνουν με 47% προκαταβολή και εξόφληση σε 84 μήνες. Κοινώς, ο πελάτης θα δώσει μπροστά κάτι παραπάνω από 8.670 ευρώ (όσο δηλαδή πωλούνται μεταχειρισμένα μικρά αυτοκίνητα 10ετίας) και κατόπιν με λίγα λεφτά το μήνα θα έχει ένα ολοκαίνουργιο Crossover. Πολύ συμφέρον και με παραπλήσια ποσά, είναι το διπλού καυσίμου Sandero Stepway 1.0 TCe 100 hp LPG. Το επιπλέον κόστος αγοράς των 730 ευρώ είναι ουσιαστικά μηδαμινό και η απόσβεσή του γίνεται γρήγορα, λόγω του φθηνού LPG. Άλλωστε το κιτ υγραεριοκίνησης τοποθετείται από το εργοστάσιο και συνοδεύεται με όλες τις εγγυήσεις.

7 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα

Με τον κινητήρα LPG εξοικονομούνται πολλά χρήματα, μιας και τα 100 χιλιόμετρα στοιχίζουν λιγότερο από 7 ευρώ. Με πραγματική μεικτή κατανάλωση 8,5 λτ./100 χλμ. και τιμή LPG στα 0,8€/λτ., ο οδηγός του Sandero Stepway βγαίνει αμέσως κερδισμένος. Παράλληλα, το μηχανικό αυτό σύνολο χαρίζει γρήγορες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα), η ροπή των 170 Nm μεταξύ 2.000-3.500 σ.α.λ. εξασφαλίζει γεμάτο τράβηγμα, ενώ το σωστής κλιμάκωσης 6άρι κιβώτιο δεν αφήνει τον κινητήρα να ξεμένει από δύναμη ούτε σε ρυθμούς ταξιδιού, αφού βρίσκεται στη ροπή του (130 χλμ./ώρα με 2.800 σ.α.λ.). Όσοι πάλι θέλουν το αμιγώς βενζίνης με τους 91 ίππους και τα 160 Nm ροπής (τόση ισχύ έχει και το LPG με την επιλογή της βενζίνης) θα μείνουν και πάλι ικανοποιημένοι. Οι επιδόσεις είναι σβέλτες (0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ.) και η κατανάλωση βρίσκεται κοντά στα 6,7 λτ./100 χλμ. Επειδή όμως η 95άρα αμόλυβδη είναι στα 1,875€/λτ., το κόστος ανεβαίνει στα 12,5€/100 χλμ.

Συμφέρει περισσότερο η έκδοση Expression

Το Sandero Stepway πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 18.540 ευρώ το 1.0 TCe 90 hp και από 19.270 ευρώ το 1.0 TCe 100 LPG, στη βασική έκδοση Expression. Στον εξοπλισμό ανήκουν τα πολύ απαραίτητα, όπως είναι 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, προβολείς Full LED Pure Vision, αυτόματη λειτουργία φώτων, air condition και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός. Στη δεύτερη έκδοση Expression η τιμή αυξάνεται κατά 830 ευρώ στο αμιγώς βενζίνης (από 19.370 ευρώ) και κατά 680 ευρώ στο LPG (από 19.950 ευρώ), όμως δεν τους λείπει τίποτα. Πρόσθετα εφοδιάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, τιμόνι ρυθμιζόμενο και σε μήκος, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων και διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων.

Η άνεση σε πρώτο πλάνο

Το όμορφο και με εκτός δρόμου περιβολή Dacia Sandero Stepway, είναι ένα άνετο αυτοκίνητο, τόσο από πλευράς χώρων, όσο και σε οδική συμπεριφορά. Το αμάξωμα των 4.099 χιλιοστών μήκους είναι σε θέση να μετακινήσει χωρίς καμία παραχώρηση τέσσερα άτομα με τις αποσκευές τους (410 λίτρα). Πρόσθετα, οι αναρτήσεις του είναι ιδανικά ρυθμισμένες για να περνούν «αναίμακτα» πάνω από τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, αλλά με στιβαρό τρόπο και δίχως τάσεις πλεύσης. Με τη συνδρομή των 201 χιλιοστών απόστασης από το έδαφος, το Sandero Stepway πατάει πολύ πιο εύκολα και σε χωμάτινες διαδρομές, συγκριτικά με τα χαμηλότερα χάτσμπακ (π.χ. 162 χιλιοστά το Sandero Streetway).

Get it on Google Play Download on the App Store