Νέο Audi Q3 1.5 TFSI 150 PS σε «παλιά» τιμή

Τα πάντα έχουν ακριβύνει πολύ στην ελληνική αγορά, ενώ από τη λαίλαπα των ανατιμήσεων δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν τα αυτοκίνητα. Οι διαφορές με τις τιμές που ίσχυαν πριν από μερικά χρόνια είναι μεγάλες, ακόμα και στα μικρά αυτοκίνητα. Πόσο δε μάλλον στα μεγαλύτερα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει είδος πολυτελείας.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που συγκρατούν ακόμα λογικές τιμές, όπως ισχύει και για το Audi Q3 1.5 TFSI 150 PS. Προσφέρεται στην τιμή των 33.900 ευρώ, όταν πριν μια τετραετία κόστιζε από 32.900 ευρώ, δηλαδή έχει ακριβύνει μόλις 1.000 ευρώ, όταν άμεσα ανταγωνιστικά SUV βρίσκονται στις 40.000 ευρώ και παραπάνω ή μη premium μικρομεσαία SUV στοιχίζουν τα ίδια ή περισσότερα χρήματα. Παρά το γεγονός ότι το Q3 1.5 TFSI συμφέρει για τα δεδομένα του αυτοκινήτου και της «κλάσης» γενικότερα, ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος και θα καλύψει άπαντες. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 7 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, προβολείς LED με αυτόματη ρύθμιση, αισθητήρα φωτός και βροχής, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 8,8 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, 17άρες ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Η πολυτέλεια που προσφέρει γίνεται άμεσα αισθητή και στο εσωτερικό του Audi Q3, τόσο λόγω του πλούσιου εξοπλισμού, όσο και του υψηλού επιπέδου της ποιότητας κατασκευής. Σε πολλές επιφάνειες του ταμπλό και των πάνελ των θυρών συναντώνται μαλακά πλαστικά, η συναρμογή είναι στιβαρή και το φινίρισμα προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Τη σύγχρονη τεχνολογία του γερμανικού premium μικρομεσαίου SUV ενισχύουν με τη σειρά τους ο πλήρως ψηφιακός παραμετροποιήσιμος πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών και η κεντρική οθόνη του infotainment 8,8 ιντσών, η οποία ενσωματώνεται αρμονικά στο ταμπλό και δεν δείχνει παράταιρη. Στα θετικά γνωρίσματα του εσωτερικού ανήκει και η ευρυχωρία που παρέχει σε όλους τους επιβάτες. Στο πίσω κάθισμα υπάρχει πολύς αέρας για τα πόδια, το κεφάλι και αρκετό ωφέλιμο πλάτος. Πολύ πρακτικό είναι το συρόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο διαμορφώνει τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από 535 έως 675 λίτρα.

 

Τα πολύ καλά χαρακτηριστικά που εμφανίζει το Q3 1.5 TFSI συνεχίζονται και στο δρόμο, όπου εξασφαλίζει ένα πετυχημένο συνδυασμό μεταξύ άνεσης και σταθερότητας. Το στιβαρό του πλαίσιο μαζί με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς (πολλαπλών συνδέσμων πίσω) αμβλύνουν με ποιοτικό τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος. Το Q3 είναι ιδιαίτερα ευθύβολο σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, όπου εξασφαλίζει ασφαλή και ξεκούραστα ταξίδια. Παράλληλα εμφανίζει μικρές κλίσεις σε στροφές, όπου η πρόσφυση είναι μπόλικη και ο οδηγός του είναι σε θέση να κινηθεί σβέλτα, εφόσον θελήσει να πιέσει πιο πολύ το γκάζι.

Σύμμαχος του οδηγού σε κάθε διαδρομή είναι και ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας 1.5 TFSI με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, λειτουργία που δεν γίνεται καθόλου αισθητή. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τα 150 άλογα, τα 240 Nm ροπής και το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων παρέχει γρήγορες επιταχύνσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ.) και εν κινήσει, χάρις και στο καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Επίσης, η ραφιναρισμένη λειτουργία του μοτέρ και ο χαμηλός θόρυβος ενισχύουν περεταίρω την άνεση και την πολυτέλεια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.498
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 150/5.500-6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 240/1.500-3.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,5
Τελική (χλμ./ώρα) 210
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 6,3
CO2 (γρ./χλμ.) 142
Βάρος (κιλά) 1.450
*Εργοστασιακή

Get it on Google Play Download on the App Store