Νέο «άφθονο» SUV με μόνο 23.990 ευρώ

Τα SUV και ειδικά τα μικρά μοντέλα σημειώνουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό που κατάφεραν να «εκτοπίσουν» τα άλλοτε κραταιά supermini. Τα B-SUV συνδυάζουν με ιδανικό τρόπο χαρακτηριστικά από τα μικρά και τα μικρομεσαία χάτσμπακ, αλλά σε πιο ψηλό αμάξωμα. Ένα βασικό χαρακτηριστικό που βελτιώνει την πρακτικότητα και την ορατότητα, ενώ διευκολύνει την είσοδο και έξοδο των επιβατών από το όχημα.

Μεταξύ των πολλών διαθέσιμων B-SUV, ένα νέο μοντέλο ξεχωρίζει με μιας για το φουτουριστικό του σχεδιασμό, τις πληθωρικές του διαστάσεις και τους κορυφαίους χώρους. Το πιο XL νέο μικρό SUV δεν είναι άλλο από το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona, το οποίο προσφέρεται τώρα σε μειωμένες τιμές, από 23.990 ευρώ (από 25.290 ευρώ χωρίς την προσφορά). Ποσό που αφορά την εισαγωγική έκδοση 1.0 T-GDI 120 PS 48V Hybrid Premium, ενώ 1.000 ευρώ έκπτωση ισχύει για το Kona στις εκδόσεις Distinctive και N Line με τον 1.0 T-GDI κινητήρα.

Το νέο Hyundai Kona τραβάει αμέσως τα βλέμματα χάρη στο ιδιαίτερα ευφάνταστο ντιζάιν του εξωτερικά, από όποια πλευρά και να το περιεργαστεί κανείς. Επίσης, με αεροδυναμικό συντελεστή 0,27, το νέο Kona υπερέχει στην αεροδυναμική απόδοση και προσδίδει περισσότερο στιλ με το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα Pixelated Seamless Horizon Lamp. Το νέο Kona με μήκος 4.355 χιλιοστά είναι το μεγαλύτερο B-SUV της αγοράς και φτάνει ακόμα και κάποια C-SUV (π.χ. 4.360 χλστ. το νέο Toyota C-HR). Τον «αέρα» μεγαλύτερου SUV τονίζουν παράλληλα το αρκετό πλάτος των 1.825 χλστ., το ύψος των 1.525 χλστ. και το μακρύ μεταξόνιο των 2.660 χλστ.

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές της Hyundai επέλεξαν μια πιο μινιμάλ αισθητική, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι επίπεδες επιφάνειες στο ταμπλό και το πανοραμικό cockpit με κομψή, κυρτή σχεδίαση και δύο ενσωματωμένες οθόνες: μία οθόνη αφής 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Οι αυξημένες διαστάσεις λειτουργούν ευεργετικά σε χώρους, οι οποίοι δεν είναι μόνο οι καλύτεροι της κατηγορίας, αλλά συγκρίνονται εύκολα με C-SUV. Πέντε ενήλικες θα βολευτούν με απίστευτη άνεση, ενώ εξίσου περιττά είναι τα σχόλια για την ευρυχωρία του πορτμπαγκάζ των 466 λίτρων.

Την πληρότητά του ενισχύει και ο φουλ στάνταρ εξοπλισμός, από την πρώτη έκδοση Premium. Μεταξύ άλλων διαθέτει: 7 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, οθόνη πολυμέσων και πλοήγησης 12,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορίας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, air condition, 16άρες ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Στην επόμενη έκδοση Distinctive (από 25.990 ευρώ με την έκπτωση) εξοπλίζεται επιπλέον με ζάντες 18 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αντιθαμβωτικό καθρέπτη, διαφορετικές επενδύσεις και διακοσμητικά, κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη καθίσματος οδηγού. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το Kona N Line (από 27.790 ευρώ) με πιο τονισμένα σπορτίφ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο αμάξωμα και στο εσωτερικό.

Η αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου που μεταφέρει στον οδηγό του γίνεται αισθητή και στο δρόμο. Πρόκειται για ένα SUV που εμπνέει αμέσως σιγουριά και εμπιστοσύνη, λόγω της στιβαρότητας του και της σταθερότητας που εμφανίζει, ανεξαρτήτως ρυθμού που θα επιλέξει ο οδηγός του. Σχετικά με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1.0 T-GDI των 120 ίππων και των 200 Nm ροπής διαθέτει καλή ελαστικότητα και σπιρτάδα, χάρη και στην κατάλληλη κλιμάκωση του 6τάχυτου σασμάν με τον ιδιαίτερα ακριβή σε αίσθηση λεβιέ. Οι επιδόσεις ικανοποιούν, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ., όπως επίσης ισχύει για τη μέση κατανάλωση των 8,1 λτ./100 χλμ. (στη δοκιμή) και των εκπομπών CO2 των 125 γρ. CO2/χλμ. (80 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store