MG ZS με τιμή για σεμινάριο

Η MG πραγματοποίησε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα στην Ελλάδα ειδικά με το μικρό SUV ZS, το οποίο βρέθηκε στην καρδιά του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Τοποθετήθηκε στην πιο δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV και πέρασε σε πωλήσεις πολλά ανταγωνιστικά και γνωστά μοντέλα, καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει φέτος στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Εξάλλου πρόκειται για ένα Best Buy SUV, αφού διατίθεται στην ίδια πολύ χαμηλή τιμή εδώ και ένα χρόνο περίπου, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άνετα B-SUV. Συγκεκριμένα εκκινεί από τις 18.950 ευρώ, ποσό εξαιρετικά χαμηλό με δεδομένο ότι τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας και σε διαστάσεις, έχοντας μήκος 4.323 χλστ., πλάτος 1.809 χλστ., ύψος 1.620 χλστ. και μεταξόνιο 2.580 χλστ. Αντίστοιχα είναι από τα πιο ευρύχωρα B-SUV, αφού τέσσερα άτομα με ύψος άνω των 1,8 μ. θα απλώσουν με απόλυτη άνεση τα πόδια τους, φιλοξενώντας έναν ακόμα δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Μεγάλο με τη σειρά του είναι και το πορτ μπαγκάζ των 448 λίτρων.

Παρά την πολύ χαμηλή του τιμή, το MG ZS εντυπωσιάζει και με την ποιότητα υλικών στο εσωτερικό του. Θα περίμενε κανείς να έχει γίνει ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών, όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το «παχύ» μαλακό υλικό σε ολόκληρο το άνω μέρος του ταμπλό συναντάται σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα, ενώ μαλακές επιφάνειες με ραφές καλύπτουν στο μεσαίο τμήμα του ταμπλό, στην κονσόλα και στα πάνελ των θυρών. Τη σύγχρονη εικόνα του εσωτερικού ενισχύει και η ευκρινής οθόνη αφής των 10,1 ιντσών του infotainment με Apple CarPlay και Android Auto. Κάτω από αυτή υπάρχει και μια σειρά από κουμπιά για την ευκολότερη χρήση συγκεκριμένων συστημάτων, όπως του κλιματισμού. Στον εξοπλισμό υπάρχουν ακόμα όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, 6 αερόσακοι, air condition, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, αισθητήρας φωτός και 17άρες ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα, όπως κάθε νέο MG, έτσι και το ZS συνοδεύεται με το πρόγραμμα triple 7, το οποίο περιλαμβάνει 7 χρόνια εγγύηση, 7 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 7 χρόνια δωρεάν έλεγχο του αυτοκινήτου.

Τις πολύ καλές ανέσεις που απολαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι του MG ZS ενισχύουν περαιτέρω η απορροφητικότητα της ανάρτησης και η εξαιρετική ηχομόνωση. Ανωμαλίες και λοιπά χαλάσματα του οδοστρώματος μένουν εκτός καμπίνας, σε σημείο που θα «ζήλευαν» ευρωπαϊκές φίρμες με μακρόχρονη παράδοση στον τομέα. Μαζί και με τη πολύ καλή ποιότητα κύλισης και το χαμηλό θόρυβο από τον κινητήρα σε ρυθμούς αυτοκινητόδρομου, το MG ZS κάνει ξεκούραστα ταξίδια. Σε διαδρομές με στροφές το αμάξωμά του παρουσιάζει λογικές κλίσεις και ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα τιμόνι με σωστό βάρος, μαζί με τέσσερα δισκόφρενα.

Το MG ZS των μόλις 18.950 ευρώ τροφοδοτείται με το ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο 1.5 VTi-Tech, ισχύος 106 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 141 Nm στις 4.500 σ.α.λ. Η δύναμη στους εμπρός τροχούς περνάει μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, προσφέροντας επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. Σε αστικούς ρυθμούς ικανοποιεί με την ελαστικότητά του, ενώ όταν ζητηθούν πιο γρήγοροι ρυθμοί θα απαιτηθούν κατεβάσματα ταχυτήτων. Η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται στα 9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι στα 149 γρ./χλμ. (95 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store