Με ποιο SUV των 21.560€ δεν τρέμεις στο βενζινάδικο;

Κάθε «επίσκεψη» στο βενζινάδικο ισούνται με ένα σημαντικό άδειασμα της τσέπης, αφού πλέον 20 ευρώ φτάνουν για σχεδόν 9 λίτρα αμόλυβδης ή περίπου 130 χιλιόμετρα, για ένα μέσο αυτοκίνητο. Ωστόσο υπάρχουν και οι «τυχεροί», οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να πηγαίνουν για φουλάρισμα και να δαπανούν λίγα ευρώ.

Μια πολύ συμφέρουσα πρόταση αγοράς αυτή την περίοδο στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV, είναι το Renault Captur LPG. Με τιμή που ξεκινά από 21.560 ευρώ είναι προσιτό, ενώ με το υγραέριο προσφέρει χαμηλό κόστος στις μετακινήσεις. Πιο αναλυτικά, με ρεαλιστική κατανάλωση δοκιμής στα 8,5 λτ./100 χλμ. «καίει» σχεδόν 9,6€/100 χλμ. (με τρέχουσα μέση πανελλαδική τιμή LPG στα 1,127€/λτ.). Επίσης, η δεξαμενή των 40 λτ. του LPG γεμίζει με 45 ευρώ και επαρκεί για να διανύσει το αυτοκίνητο τουλάχιστον 470 χιλιόμετρα.

Κινητήριος δύναμη του Captur LPG είναι ο γνωστός 3κύλιδρος turbo 1.0 TCe. Όταν χρησιμοποιεί υγραέριο αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm ροπής, ενώ με τη βενζίνη πέφτει ελαφρώς η απόδοση στους 91 ίππους και 160 Nm. Η Renault ανακοινώνει για το 0-100 χλμ./ώρα 13,0 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 173 χλμ./ώρα, με εκπομπές CO2 από 132 γρ./χλμ. με τη βενζίνη και από 117 γρ./χλμ. με το LPG. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί και η ελεύθερη κυκλοφορία του στο δακτύλιο, λόγω εργοστασιακού LPG. Επίσης, σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 48 λτ. και με την κατανάλωση των 6,5 λτ./100 χλμ. αυξάνεται σημαντικά η αυτονομία του. Πέρα από τα παραπάνω γνωρίσματά του, ο οδηγός θα εκτιμήσει ακόμα την άνεση και ασφάλεια που παρέχει στο δρόμο, οπουδήποτε και αν κινηθεί.

Στην τιμή των 21.560 ευρώ που κοστίζει η πρώτη έκδοση Expression περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση οδικών πινακίδων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών και προβολείς LED. Η επόμενη έκδοση Dynamic στις 23.710 ευρώ θα καλύψει άπαντες, καθώς διαθέτει ακόμα τα εξής: πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες φωτός και βροχής, διαφορετικές επενδύσεις, ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύστημα πλοήγησης, πλήρη φώτα LED και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Μεταξύ των σημείων αναφοράς του Captur ανήκει και ο πολύ σικ και καλλίγραμμος σχεδιασμός του αμαξώματός του, με το μήκος των 4.227 χλστ. Αντίστοιχα μοντέρνο είναι και το εσωτερικό, όπου η χρήση μαλακών πλαστικών στο ταμπλό και στις πόρτες το αναβαθμίζει σημαντικά σε ποιότητα. Οι άνετοι χώροι είναι ένα ακόμα σημαντικό αβαντάζ του αυτοκινήτου, αφού είναι σε θέση να φιλοξενήσει χωρίς καμία παραχώρηση τέσσερα άτομα. Παράλληλα το συρόμενο πίσω κάθισμα διευκολύνει πάρα πολύ και διαμορφώνει τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από 422-536 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store