Με ποιο crossover των 22.890€ και 160 PS «φλεξάρεις;»

Σε όλους αρέσει το αυτοκίνητο που έχουν ή σκοπεύουν να αποκτήσουν να είναι αρεστό στους τριγύρω. Άλλωστε ανέκαθεν, το τετράτροχο αυτό δημιούργημα που άλλαξε τον τρόπο μετακίνησης σε όλο τον πλανήτη, λειτουργεί και ως τρόπος επίδειξης και κοινωνικού status.

Παλαιότερα ήθελε κανείς πάρα πολλά λεφτά για να έχει στην κατοχή του ένα μοντέλο που να προκαλεί θαυμασμό και να αποπνέει πολυτέλεια. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και με 22.890 ευρώ μπορεί να έχει ένα «μουράτο» και με premium στοιχεία μικρομεσαίο crossover, με δυνατό κινητήρα 160 ίππων και όλα τα καλούδια.

Η ολοκληρωμένη πρόταση αγοράς αφορά το Kia XCeed 1.5 T-GDi 160 PS iMT 48V Hybrid, με τον εξής εξοπλισμό:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόνομο φρενάρισμα
  • Διατήρηση λωρίδας
  • Αυτοματισμό μεγάλης σκάλας προβολέων
  • Full LED φώτα
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες
  • Ζάντες αλουμινίου

Σημαντικές after sales παροχές που δίνει ακόμα η Kia, είναι η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση και τα 5 χρόνια δωρεάν service.

Το πολύ κομψό και δυναμικό ταυτόχρονα σε σχεδιασμό αμάξωμα του XCeed των 4.395 χλστ. μήκους, συναρπάζει και με τον εσωτερικό του «κόσμο». Το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει τον παρατηρητή είναι η προσοχή που έχει δοθεί στην ποιότητα των υλικών (μαλακά πλαστικά σε πολλά τμήματα), η γεροδεμένη συναρμογή και το πολύ καλό φινίρισμα. Κανένα παράπονο δεν θα υπάρξει και σε άλλους τομείς, όπως στην εργονομία, θέση οδήγησης και σε θήκες για μικροαντικείμενα. Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκουν και οι χώροι, αφού είναι άνετο για όλους τους επιβάτες, ενώ είναι σε θέση να μεταφέρει αρκετές αποσκευές (380 λτ.).

Βασικός παράγοντας επιλογής του XCeed είναι και ο δυνατός κινητήρας του. Το νέο turbo 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 1.5 T-GDi αποδίδει 160 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 253 Nm ροπής στις 1.500-3.500 σ.α.λ. Διακρίνεται για τη ραφιναρισμένη του λειτουργία, τη γραμμική απόδοση της ισχύος δίχως κενά ή ξεσπάσματα και για τις γρήγορες επιδόσεις που πετυχαίνει. Συγκεκριμένα προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και τελική ταχύτητα 208 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 135 γρ./χλμ. Επίσης, προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων, στην τιμή των 24.490 ευρώ.

Το πάρα πολύ καλό σύνολο συμπληρώνει και ενισχύει με τη σειρά της η ιδιαίτερα ισορροπημένη οδική συμπεριφορά. Οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση επιτρέπουν στο αμάξωμα των 1,5 τόνων να κινείται σβέλτα και σε κάθε διαδρομή, με απόλυτη ασφάλεια και δίχως να κουράζονται οι επιβάτες. Τις ευθείες των εθνικών οδών τις «καταπίνει» με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ δεν θα πει «όχι» στον οδηγό του, αν θελήσει να ακολουθήσει ένα πιο γρήγορο τέμπο σε διαδρομή με στροφές. Εκεί το XCeed κρατιέται πεισματικά στην πορεία του, με μικρές κλίσεις και άφθονη πρόσφυση.

Get it on Google Play Download on the App Store