Kia Stonic υπερ-εξοπλισμένο στη χαμηλότερη τιμή

Ο εξοπλισμός που συνοδεύει την εκάστοτε έκδοση οποιουδήποτε αυτοκινήτου σε αντιστοιχία με την τιμή του, αποτελεί ένα σημείο που απαιτεί αρκετό ψάξιμο. Μπορεί με λίγα λεφτά παραπάνω το επιπλέον κόστος να υπερκαλύπτεται από τα πρόσθετα στοιχεία ασφαλείας, ανέσεων και διαφόρων ακόμα αξεσουάρ και να συμφέρει περισσότερο. Όπως ισχύει και με το Kia Stonic 1.2 84 PS GLS Platinum, το οποίο στην τιμή των 20.840 ευρώ διαθέτει τον πιο πλούσιο εξοπλισμό από οποιοδήποτε άλλο SUV σε αυτά τα λεφτά.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το βασικό Stonic 1.2 84 PS GL Inmotion των 18.340 ευρώ. Καταρχήν είναι το SUV με τη χαμηλότερη τιμή που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Στον εξοπλισμό του ανήκουν τα απαραίτητα, όπως: 6 αερόσακοι, οθόνη 8 ιντσών, χειριστήρια στο τιμόνι, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, air condition, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος και ράγες οροφής.

Στην ακριβότερη κατά 1.000 ευρώ (από 19.340 ευρώ) δεύτερη έκδοση GL Optimum προστίθενται: κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω, ζάντες αλουμινίου, φώτα LED, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, Cruise control, πίσω θύρα USB και κεντρικό υποβραχιόνιο. Το πλούσιο GL Platinum η τιμή ξεκινά από τις 20.840 ευρώ. Μαζί με όλα τα παραπάνω στοιχεία διαθέτει ακόμα: αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία μεγάλων φώτων, αυτόματο κλιματισμό, νίκελ διακοσμητικά, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, φιμέ τζάμια και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Επιπλέον, κάθε Kia Stonic συνοδεύεται με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service, εξασφαλίζοντας επιπλέον σιγουριά και έμμεσο όφελος τον κάτοχό του.

Σχετικά με τον κινητήρα, το αρχικό 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ των 1.2 λτ. με την ισχύ των 84 ίππων και 118 Nm ροπής, καλύπτει χωρίς πρόβλημα τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη. Το κοντής κλιμάκωσης 5τάχυτο κιβώτιο συμβάλλει στην ελαστικότητα και στην απαιτούμενη απόκριση, όπως και στο να διατηρεί κανονικές ταχύτητες ταξιδιού. Οι επιδόσεις απλά ικανοποιούν τους πιο «συντηρητικούς» οδηγούς, με 0-100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 165 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,5-6,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 137 γρ./χλμ. (88 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Στα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα του Kia Stonic είναι η φιλικότητά του στην οδήγηση, αλλά και η ασφάλεια που παρέχει, χάρις και στην πληρέστατη «σουίτα» των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Το πολύ πρακτικό Kia Stonic με τις «βολικές» για την πόλη διαστάσεις (μήκος 4.140 χιλιοστά), είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων, όπως μιας οικογένειας για παράδειγμα. Επιπλέον προσφέρει αρκετά ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα 352 λίτρων, μεγάλο άνοιγμα και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα με επίπεδα τοιχώματα. Σχεδιαστικά το εσωτερικό του είναι απλό και λειτουργικό προς όφελος της εργονομίας και της χρηστικότητας γενικότερα. Όσο για την κατασκευή του, τα σκληρά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι συμπαγή και γεροδεμένα σε συναρμογή.

Get it on Google Play Download on the App Store