Καινούργιο Peugeot 3008 σε παλιά τιμή

Το νέο Peugeot 3008 βρίσκεται σταθερά ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών, γεγονός που αποδεικνύεται και σε πωλήσεις, αφού το 2022 κατέκτησε την πρώτη θέση των μικρομεσαίων SUV, όπως ισχύει και μέχρι στιγμής μέχρι τον Ιούλιο. Οι λόγοι που το έχουν φέρει ψηλά είναι πολλοί, ενώ τώρα υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να το προτιμήσουν και αυτοί που το ήθελαν σε χαμηλότερη τιμή.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Peugeot προσφέρει την πρώτη έκδοση στις 27.900 ευρώ, ποσό χαμηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα τέτοιο αυτοκίνητο με πολυτελή χαρακτηριστικά, έντονο δυναμισμό και πλήρη εξοπλισμό με όλες τις ανέσεις  και τα συστήματα ασφαλείας, συν διάφορα ακόμα αξεσουάρ. Στάνταρ είναι -μεταξύ άλλων- ο προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών με τις πολλαπλές ενδείξεις και πληροφορίες, καθώς και το infotainment με την οθόνη αφής και με εφαρμογές του smartphone που είναι συμβατές με Apple CarPlay ή Android Auto.

Στην τιμή αυτή διατίθεται με τον πολύ καλό συνολικά turbo κινητήρα 1.2 PureTech. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την ισχύ των 130 ίππων και τη ροπή των 230 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. είναι επαρκέστατο και δίνει την αίσθηση στον οδηγό ότι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και δύναμη. Γεγονός που αποδίδεται στην ελαστικότητα που εμφανίζει από τις χαμηλές στροφές και την απόκρισή του σε κάθε πάτημα του γκαζιού. Παράλληλα εξασφαλίζει γρήγορες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και λογική κατανάλωση στα 7,5 λτ./100 χλμ. Επίσης με εκπομπές CO2 στα 138 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι λίγα (88 ευρώ). Κάτι ακόμα που θα εκτιμήσει δεόντως ο οδηγός του Peugeot 3008, είναι ο άριστος συνδυασμός άνεσης – κρατήματος – οδηγικής αίσθησης. Το μικρομεσαίο γαλλικό SUV είναι πολύ ισορροπημένο, γιατί είναι ξεκούραστο, με σίγουρο πάτημα και με ευχάριστο χειρισμό.

Το Peugeot 3008 θα καλύψει και με το παραπάνω, όσους δίνουν έμφαση στον σχεδιασμό, στην ποιότητα και στους χώρους. Εξωτερικά και το εσωτερικό του κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις με την σπορτίφ αισθητική του. Από πλευράς κατασκευής, τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και σε άλλες επιφάνειες, τα διακοσμητικά με υφή και όψη carbon και οι νίκελ επενδύσεις συνθέτουν μια πολυτελή ατμόσφαιρα. Όσο για τους χώρους, όλοι οι φιλοξενούμενοι του 3008 θα μετακινηθούν χωρίς να στριμωχτούν, ακόμα και οι πιο ψηλοί. Παράλληλα θα χωρέσουν όλες τις αποσκευές τους, χάρις στο μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 520 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store