Ηγέτης η SUZUKI στα SUV με ισχυρή παράδοση ετών

Το όνομα της SUZUKI είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα εκτός δρόμου οχήματα και τα SUV στη σύγχρονη ιστορία της, καθώς στην υπάρχουσα γκάμα της 5 από τα 7 μοντέλα είναι SUV. Με 60% των πωλήσεων να προέρχονται από τη δημοφιλή αυτή κατηγορία και με παρουσία στα 4 κύρια segments της αγοράς, η ιαπωνική φίρμα καλύπτει τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Μοντέλα όπως είναι το ευέλικτο IGNIS, το best seller VITARA, το εκσυγχρονισμένο S-CROSS και το κορυφαίο ACROSS, συνδυάζουν τετρακίνηση και υβριδική τεχνολογία, διατηρώντας τον fun to drive και off-road χαρακτήρα, μαζί με φιλικότητα στο περιβάλλον και οικονομία. Ξεχωριστή θέση στην οικογένεια της SUZUKI έχει και το εικονικό JIMNY, το οποίο πλέον διατίθεται αποκλειστικά ως επαγγελματικό με διθέσια καμπίνα και αποτελεί το πιο σκληροτράχηλο 4×4 στην κατηγορία του.

Ας δούμε παρακάτω τα βασικά χαρακτηριστικά των SUVs της SUZUKI, ξεκινώντας από τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα με την υβριδική τεχνολογία.

SUZUKI IGNIS

Το μικρότερο υβριδικό SUV της ιαπωνικής φίρμας, το IGNIS Hybrid αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο για την πόλη. Ο νέος κινητήρας 1.2 Dualjet των 83 ίππων ενσωματώνει ένα απλό, αλλά ευφυές υβριδικό σύστημα, πετυχαίνοντας ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου (από 4,9 λτ./100 χλμ.) και λιγότερες εκπομπές CO2 (από 110 γρ./χλμ.). Μία ηλεκτρογεννήτρια (ISG) υποστηρίζει το βενζινοκινητήρα, επιτυγχάνοντας σβέλτες επιδόσεις, ενώ η έξυπνα τοποθετημένη μπαταρία κάτω από το κάθισμα, δεν επηρεάζει τις αυξημένες ανέσεις στην καμπίνα. Για τις αποδράσεις στη φύση, αλλά και για ομαλή κίνηση σε ολισθηρά οδοστρώματα με χιόνι ή λάσπη φροντίζει το σύστημα τετρακίνησης Grip Control, το οποίο θα βγάλει ασπροπρόσωπο τον οδηγό σε κάθε περίσταση.

SUZUKI VITARA

Το επί σειρά ετών δημοφιλέστερο SUV της SUZUKI, το VITARA, εκτός από την έκδοση 1.4 Boosterjet Hybrid 48V 129 hp, διατίθεται τώρα και το φουλ υβριδικό σύστημα Strong Hybrid. Μαζί με τη μηχανική τετρακίνηση και την αποδοτική αυτή τεχνολογία, το νέο VITARA προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης σε κάθε τερέν. Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν και σε σταθερή ταχύτητα. Το μηχανικό αυτό σύνολο των 1.5 λτ. και 116 ίππων ταιριάζει την υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, επιτυγχάνοντας κατανάλωση μόλις 5,3 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, η τετρακίνηση AllGrip με τις 4 επιλογές (Auto, Sport, Snow και Lock), δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης, που σημαίνει ότι η τετρακίνηση είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι τελείως άδεια.

SUZUKI S-CROSS

Το νέο μικρομεσαίο SUV της SUZUKI, το S-CROSS αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση οικογενειακού αυτοκινήτου, με πολλά χαρίσματα. Ο πιο μοντέρνος του σχεδιασμός, ο υβριδικός κινητήρας 1.4 Boosterjet Hybrid 48V 129 PS, οι πολύ καλές ικανότητές του σε κάθε είδους έδαφος και οι άνετοι χώροι, αποτελούν ορισμένα από τα βασικά του προσόντα. Πρόσθετα, τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας συναντούν την πολύ καλή οδική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου. Μάλιστα, η 4κίνηση AllGrip Select με τις 4 επιλογές καθιστούν το S-CROSS μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του.

SUZUKI ACROSS

Το υψηλής τεχνολογίας μεσαίο SUV της SUZUKI με την Plug-in Hybrid τεχνολογία, τη συνδυαστική ισχύ των 306 ίππων και την 4κίνηση, προσφέρουν μια αξεπέραστη εμπειρία οδήγησης. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας του ACROSS χαρίζει ομαλή και αθόρυβη λειτουργία με υψηλή ροπή για άνεση στην καθημερινή οδήγηση, αλλά και πολύ γρήγορες επιδόσεις μαζί με το βενζινοκινητήρα (0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δλ.). Επιπλέον, η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας φορτίζεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε σταθμό. Πρόσθετα, η μεικτή κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα μόλις 1,0 λτ./100 χλμ. και 22 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Για την κίνηση σε ολισθηρές επιφάνειες, το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης E-Four χρησιμοποιεί έναν ανεξάρτητο οπίσθιο κινητήρα 54 ίππων και 121 Nm ροπής, που διανέμει με ιδανικό τρόπο τη ροπή στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

SUZUKI JIMNY

Ένα από τα ελάχιστα και το μοναδικό στο «είδος» του σκληροτράχηλο 4×4, το οποίο χρόνια τώρα είναι συνώνυμο της περιπέτειας και της δυνατότητας κίνησης σε πολύ απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές. Το νέο JIMNY παραμένει ένα γνήσιο και καθαρόαιμο off road, με ανθεκτικό πλαίσιο τύπου σκάλας, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και τετρακίνηση με κοντές σχέσεις μετάδοσης. Ο βενζινοκινητήρας των 1.5 λτ. με τους 102 ίππους διακρίνεται για το πολύ καλό του τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και συνδυάζεται ιδανικά με το σύστημα 4κίνησης AllGrip Pro με τα 3 διαφορικά. Ταυτόχρονα, παρέχει όλες τις ανέσεις και τον εξοπλισμό που του επιτρέπει να ελίσσεται με ευκολία σε στενούς δρόμους, εκμεταλλευόμενο και το μικρό μήκος των 3.646 χλστ.

Get it on Google Play Download on the App Store