Η δυναμική 3άδα της Kia στα C-SUV/Crossover

Η Kia διαθέτει μια διευρυμένη γκάμα από SUV και Crossover μοντέλα, καλύπτοντας ένα ευρύ αγοραστικό κοινό. Στη βάση τοποθετείται το μίνι Picanto X-Line, πιο πάνω βρίσκεται το μικρό SUV Stonic, ενώ στη μικρομεσαία κατηγορία οι προτάσεις είναι τρεις: Το XCeed, το Sportage και το Niro. Στα μεσαία Crossover τοποθετείται το εντυπωσιακό ηλεκτρικό EV6, ενώ προσεχώς θα λανσαριστεί και το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV, το EV9. Μεταξύ αυτών θα εστιάσουμε στα μικρομεσαία SUV/Crossover της Kia, τα οποία διαφέρουν τελείως μεταξύ τους και το καθένα προσφέρει μοναδικά χαρίσματα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Να σημειωθεί ακόμα ότι τη συνολικό όφελος στον αγοραστή ανεβάζει η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση, όπως και τα 5 χρόνια δωρεάν service.

Kia XCeed

Το μικρομεσαίο Crossover Kia XCeed διατίθεται εδώ και λίγους μήνες ανανεωμένο σε σχεδιασμό και με αναβαθμισμένη τεχνολογία, όμως έχει διατηρήσει τις άκρως ανταγωνιστικές του τιμές. Το ποσό των 25.090 ευρώ που κοστίζει το XCeed 1.5 T-GDi 160 PS με όλο τον εξοπλισμό, είναι πολύ χαμηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας και τη συνολική αξία του αυτοκινήτου. Παράλληλα και στις υπόλοιπες εκδόσεις του οι τιμές είναι χαμηλότερες από εκείνες των πιο ψηλών μικρομεσαίων SUV. Εξάλλου το XCeed των 4.395 χιλιοστών μήκους αποτελεί μια ενδιάμεση λύση για όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο που να ταιριάζει στοιχεία τόσο από τα μικρομεσαία χάτσμπακ, όσο και από τα SUV, αποτελώντας τη χρυσή τομή.

Σημεία αναφοράς αποτελούν ακόμα η πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και η ιδιαίτερα ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, η οποία είναι αντίστοιχη με καλοστημένου μικρομεσαίου χάτσμπακ, παρά τα 184 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος. Όσον αφορά τους κινητήρες, ο 1.5 T-GDi 160 PS συνδυάζεται με ή χωρίς σύστημα 48V Hybrid και με 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Πιο ισχυρό είναι το 1.6 T-GDi 204 PS 7DCT, ενώ όσοι θέλουν ντίζελ θα προσανατολιστούν στο 1.6 CRDi 136 PS 48V Hybrid και με 7DCT. Υψηλή τεχνολογία διαθέτει το XCeed με το Plug-in Hybrid σύνολο 1.6 λτ. 141 PS, με ηλεκτρική αυτονομία στην πόλη 54 χιλιόμετρα και μεικτή κατανάλωση 1,3 λτ./100 χλμ.

Kia Sportage

Κορυφαία επιλογή στα μικρομεσαία SUV αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Kia στην Ευρώπη και στον κόσμο, το Sportage. Με το δυναμικό του σχεδιασμό κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον, ενώ το αμάξωμα των 4.515 χιλιοστών μήκους ενισχύει το πληθωρικό του παρουσιαστικό. Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του νέου Sportage, όπου τον πρώτο λόγο έχει το ενιαίο πάνελ στο ταμπλό, με τις οθόνες των 10,25 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment. Η ποιότητα είναι ανωτέρου επιπέδου, όπως ισχύει αντίστοιχα και για τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (526-587 λίτρα).

Πληρέστατη είναι και η γκάμα των εξηλεκτρισμένων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Στη βάση τοποθετούνται τα δημοφιλή μηχανικά σύνολα 1.6 T-GDi 150 PS και 180 PS με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid και σε τιμές που ξεκινούν από 31.190 ευρώ. Ήπιο υβριδικό σύστημα ενσωματώνει και το ντίζελ 1.6 CRDi 136 PS. Όλα αυτά τα μοτέρ συνδυάζονται ακόμα με το αυτόματο κιβώτιο 7DCT (στάνταρ στο 1.6 T-GDi 180 PS), όπως και με τετρακίνηση. Περισσότερη ισχύ παρέχει το full hybrid Sportage 1.6 T-GDi 230 PS (2WD/4WD) και στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το Plug-in hybrid 1.6 T-GDi 265 PS 4WD.

Kia Niro

Το νέο Kia Niro τοποθετείται ανάμεσα από το XCeed και το Sportage όσον αφορά το μήκος του (4.420 χιλιοστά), ενώ εστιάζει στο κοινό που θέλει ένα πλήρως εξηλεκτρισμένο SUV με άνετους χώρους και ευφάνταστο ντιζάιν. Το ξεχωριστής αισθητικής αμάξωμά του παρουσιάζει διάφορα μοναδικά σχεδιαστικά γνωρίσματα, όπως είναι τα εμπρός φώτα με τα LED ημέρας σε μοτίβο «Heartbeat», τα πίσω σχήματος μπούμερανγκ και οι πλατιές πίσω κολόνες με δυνατότητα διχρωμίας. Στο εσωτερικό του νέου Niro κυριαρχούν αμέσως τρία βασικά στοιχεία: η high tech προσέγγιση, η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και η ευρυχωρία για επιβάτες και αποσκευές (348 έως 475 λίτρα). Στο ταμπλό το ενιαίο πάνελ με τις δύο οθόνες των 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το infotainment, όπως και το διαισθητικό χειριστήριο δύο λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα, ενισχύουν την ψηφιακότητα.

Παράλληλα, τη σύγχρονη τεχνολογία του τονίζουν με τη σειρά τους και οι υβριδικοί κινητήρες. Την γκάμα ανοίγει το full hybrid 1.6 λτ. με συνδυαστική ισχύ 141 ίππων και τιμή από 33.690 ευρώ. Πιο πάνω είναι το Plug-in Hybrid με 1.600άρη βενζινοκινητήρα με συνολική απόδοση 183 ίππων, μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 84 χιλιόμετρα και μεικτή κατανάλωση 0,8 λτ./100 χλμ. Το νέο Niro διατίθεται και αμιγώς ηλεκτρικό με 204 ίππους και μπαταρία 64,8 kWh, για αυτονομία 460 χιλιομέτρων σε μεικτή χρήση ή 604 χιλιόμετρα σε αστική.

Get it on Google Play Download on the App Store