Crossover με 708 λτ. πορτ μπαγκάζ για 22.880 ευρώ

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ταξιδέψετε και να μη χωράνε όλες οι αποσκευές, με αποτέλεσμα να αφήνετε πίσω πράγματα, ή να τα φορτώνονται οι επιβάτες και να στριμώχνονται; Σίγουρα αρκετές θα σκεφτείτε, ειδικά όταν πρόκειται να φύγετε για πολυήμερες διακοπές, όπου οι μεταφορικές απαιτήσεις είναι αυξημένες. Πώς όμως θα σας ακούγονταν ότι υπάρχει ένα οικονομικότατο μικρομεσαίο Crossover με τεράστιους χώρους για όλους;

Dacia Jogger από 22.880 ευρώ

Πρόκειται για Dacia Jogger, το οποίο είναι με διαφορά το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που προσφέρεται στην τιμή των 22.880 ευρώ. Παράλληλα εξασφαλίζει έξτρα οικονομία με τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, γιατί με τη χρήση του υγραερίου το κόστος των χιλιομέτρων μειώνεται δραστικά. Στο εν λόγω ποσό διατίθεται η έκδοση Expression, ενώ στο επταθέσιο η τιμή του ανεβαίνει κατά 1.300 ευρώ (από 24.180 ευρώ), αποτελώντας το φθηνότερο αυτοκίνητο με 7 θέσεις. Όσο για τον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα πλέον στοιχεία ασφαλείας και ανέσεων, όπως είναι τα παρακάτω:

  • 6 αερόσακοι
  • Ενεργό σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών
  • Πίσω αισθητήρες στάθμευσης
  • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων
  • Air Condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & θερμαινόμενοι καθρέφτες
  • Αρθρωτές ράγες οροφής
  • Εμπρός προβολείς Full LED
  • Προβολείς ομίχλης
Άνεση χώρων για όλους

Το Jogger με το Crossover αμάξωμα των 4.547 χιλιοστών μήκους διαθέτει off road χαρακτηριστικά, όπως είναι τα πλαστικά προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες, στα φτερά και στα μαρσπιέ. Παράλληλα τα 200 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος είναι περισσότερα και από κάποια SUV και βοηθούν τον οδηγό στο να πατήσει πιο εύκολα σε χωματόδρομους. Από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του είναι η άπλα των χώρων, γεγονός που ενισχύεται και από το μακρύ μεταξόνιο που αγγίζει τα 2,9 μέτρα. Στο πίσω κάθισμα θα φιλοξενηθούν χωρίς καμία παραχώρηση τρία άτομα, αφού υπάρχει πολύ πλάτος, αέρας για τα πόδια και το κεφάλι. Στο 7θέσιο τα δύο καθίσματα είναι πλήρως ανεξάρτητα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα, ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν επιβάτες με ύψος κοντά στα 1,7 μ. Το πορτ μπαγκάζ των 708 λίτρων είναι τεράστιο και φτάνει τα 1.819 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε αναδίπλωση.

Οικονομικές και ξεκούραστες διαδρομές

Ο γνωστός 1.000άρης turbo κινητήρας διπλού καυσίμου ταιριάζει κατάλληλα και στο Dacia Jogger και επαρκεί, παρά το γεγονός ότι είναι ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για μπόλικο φόρτωμα. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τους 100 ίππους και τα 170 Nm ροπής εκπλήσσει με την πολύ καλή ελαστικότητα και τράβηγμα που εμφανίζει, αφού ακόμα και με φορτίο τραβάει σε ανηφόρες με 3η ή και 4η ταχύτητα, ενώ στην εθνική οδό με 6η και 130 χλμ./ώρα (και 2.900 σ.α.λ.) δεν ζορίζεται. Από πλευράς κατανάλωσης στη δοκιμή του μετρήσαμε 9,8 λτ./100 χλμ. LPG σε μεικτή χρήση, που σημαίνει ότι με τωρινή μέση πανελλαδική τιμή LPG στα 0,890 €/λτ. τα 100 χιλιόμετρα στοιχίζουν σε υγραέριο μόλις 8,7 ευρώ.

Τον εκδρομικό χαρακτήρα του Dacia Jogger ενισχύει και η άνεση που παρέχουν οι αναρτήσεις, αφού χωρίς να είναι πολύ μαλακές φιλτράρουν αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, εντός και εκτός ασφάλτου. Στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων είναι αρκετά σταθερό και μόνο σε έντονους πλευρικούς ανέμους δείχνει μια ευπάθεια, χωρίς όμως να προβληματίζει. Στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι ελαφρώς τονισμένες με λίγη πίεση και το τιμόνι εμφανίζεται σχετικά αργό στις εντολές του οδηγού. Ούτως ή άλλως κανείς δεν θα πάρει το Jogger για να το «στύβει» στις στροφές, αλλά για να απολαμβάνει άνετα ταξίδια χωρίς να γίνονται παραχωρήσεις στις αποσκευές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ισχύς LPG 100 PS/4.600 σ.α.λ.
Ροπή LPG 170 Nm/2.000 σ.α.λ.
Ισχύς Βενζίνη 91 PS/4.800 σ.α.λ.
Ροπή Βενζίνη 160 Nm/2.100 σ.α.λ.
0-100 χλμ./ώρα LPG/B 13,0/13,2 δλ
Τελική LPG/B 175/172 χλμ./ώρα
Κατ/λωση* LPG/B 9,8/7,9 λτ./100 χλμ.
CO2 LPG/B 121/135 γρ./χλμ.
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store