Crossover Kia XCeed MY25 σε τιμή απλού hatchback

Το αναβαθμισμένο μικρομεσαίο Crossover της Kia, το XCeed Model Year 2025 διατίθεται με περισσότερο εξοπλισμό και νέο κινητήρα. Επίσης, από την αρχική του έκδοση είναι πληρέστατο σε όλα τα επίπεδα και η τιμή που πωλείται είναι παρόμοια ή και χαμηλότερη από πολλών μικρομεσαίων χάτσμπακ. Συν του ότι ο πελάτης ωφελείται και μακροπρόθεσμα από τα 5 χρόνια δωρεάν service και την 7ετή εργοστασιακή και μεταβιβάσιμη εγγύηση.

Πιο αναλυτικά, το νέο Kia XCeed 1.5T 140 PS LX Premium 6MT 48V Hybrid εκκινεί από το ποσό των 25.990 ευρώ με νέα στάνταρ στοιχεία στον εξοπλισμό. Αυτά είναι η μεγαλύτερη οθόνη του infotainment των 10,25 ιντσών με εργοστασιακή πλοήγηση και το σύστημα τηλεματικής Kia Connect (δωρεάν συνδρομή 7 ετών) για έλεγχο διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως με το smartphone. Επιπλέον εφοδιάζεται με 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, με Full LED φώτα και φώτα ομίχλης LED, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, διζωνικό κλιματισμό, 18άρες ζάντες αλουμινίου και πολλά ακόμα.

Νέο στοιχείο στο Kia XCeed MY25 αφορά τον τετρακύλινδρο turbo 1.500άρη κινητήρα. Αποδίδει 140 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 253 Nm από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο ενσωματώνει και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V Hybrid με ηλεκτρογεννήτρια, εξασφαλίζοντας πιο ομαλή λειτουργία στου Stop&Start και πρόσθετη ροπή κατά την εκκίνηση και τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Σύμφωνα με την Kia, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,2 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα. Η συνδυαστική κατανάλωση είναι 6,3 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 141 γρ./χλμ. (99 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Πολύ καλά χαρακτηριστικά εμφανίζει το Kia XCeed και στο δρόμο, χάρη και στο σωστό σετάρισμα των πλήρως ανεξάρτητων αναρτήσεών του (πολλαπλών συνδέσμων πίσω). Η σχετικά σφιχτή τους ρύθμιση συμβάλλει στη μείωση των κλίσεων στις στροφές (όπως σε ένα χάτσμπακ) και στην άριστη σταθερότητά του στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων. Το τιμόνι παρέχει ακριβή πληροφόρηση και τα φρένα διακατέχονται από εξαιρετική αίσθηση και αμεσότητα, απολαμβάνοντας τη συνδρομή του πολύ αποτελεσματικού συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Αν πάλι θέλει ο οδηγός να πατήσει χωμάτινες διαδρομές, τότε τα 180 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος θα βοηθήσουν, αρκεί να μη γίνουν υπερβολές.

Την πολύ καλή συνολική εικόνα του Kia XCeed επισφραγίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το ιδιαίτερα «νοικοκυρεμένο» σε όλα τα επίπεδα εσωτερικό του. Αμέσως γίνεται αισθητή η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο σε υλικά με τη χρήση μαλακών σε υφή επιφανειών σε πολλές επιφάνειες, όσο σε συναρμογή και φινίρισμα. Στα θετικά γνωρίσματα της καμπίνας ανήκουν και οι άνετοι χώροι για τη φιλοξενία τεσσάρων επιβατών, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια. Επαρκές είναι και το πορτ μπαγκάζ των 380 λίτρων, χωρίς να υπολογίζονται κάποιες θήκες για μικροαντικείμενα κάτω από το δάπεδο.

Get it on Google Play Download on the App Store