Άμεσα διαθέσιμο premium SUV από 26.900 ευρώ

Η πολυτέλεια και τα SUV αρέσουν στους περισσότερους, πόσο δε μάλλον όταν ένα αυτοκίνητο διαθέτει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Βέβαια θα σκεφτείτε αμέσως, ότι για να τα έχει κανείς απαιτούνται πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει, όμως υπάρχουν και κάποια ελάχιστα πολυτελή SUV σε προσιτές τιμές. Μια τέτοια εξαίρεση αποτελεί το Audi Q2, αφού οι αρχικές του εκδόσεις στοιχίζουν παραπλήσια χρήματα με μη premium B-SUV.

Audi Q2 από 26.900 ευρώ ή από 245€/μήνα

Για του λόγου το αληθές, η τιμή των 26.900 ευρώ που εκκινεί το Q2 Comfort 30 TFSI 110 PS, είναι λογική έως και ανταγωνιστική. Παράλληλα είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει στάνταρ -μεταξύ άλλων- τα εξής: 6 αερόσακους Σύστημα αυτόνομης πέδησης Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας Προβολείς LED Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους/θερμαινόμενους καθρέπτες Μηχανικά ρυθμιζόμενο κλιματισμό Δερμάτινο τιμόνι 3 ακτινών και χειριστήρια Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Η απόκτησή του μπορεί να γίνει και μέσω του ευέλικτου χρηματοδοτικού προγράμματος Audi Now. Ενδεικτικά προσφέρεται με μηνιαία δόση από 245 ευρώ για 36 μήνες, με προκαταβολή 24,4%, ονομαστικό επιτόκιο 5,9%. Περιλαμβάνει ακόμα 3 χρόνια service και 12μηνη ασφάλιση, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ελάχιστης εγγυημένης αξίας επαναγοράς 16.821 ευρώ.

Ποιότητα ανωτέρου επιπέδου

Όπως το αμάξωμα του Audi Q2 που αποπνέει κύρος και πολυτέλεια, αντίστοιχα και το εσωτερικό του τοποθετείται στα ανώτερα κλιμάκια από πλευράς ποιότητας κατασκευής. Τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες, η πολύ στιβαρή συναρμογή και το πολυτελές φινίρισμα παραπέμπουν απευθείας στη μικρομεσαία κατηγορία. Στο κέντρο του ταμπλό φιλοξενείται η 7 ιντσών οθόνη του infotainment, ο χειρισμός της οποίας γίνεται από τον περιστροφικό διακόπτη που είναι τοποθετημένος ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα. Όσον αφορά τους χώρους των επιβατών, τέσσερα ενήλικα άτομα θα βολευτούν, αφού στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι. Μεγάλο για τα δεδομένα των μικρών SUV είναι και το πορτ μπαγκάζ των 405 λίτρων.

Αποδοτικός κινητήρας – σιγουριά στο δρόμο

Ο πολύ δημοφιλής κινητήρας του ομίλου Volkswagen, ο 1.0 TSI 110 PS, αναλαμβάνει την κίνηση του στιβαρού αμαξώματος του Audi Q2 30 TFSI. Το 3κύλινδρο αυτό turbo μηχανικό σύνολο με τη ροπή των 200 Nm στις 2.000-3.000 σ.α.λ. εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις στο Audi Q2 των 1.250 κιλών. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 11,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 197 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 132 γρ./χλμ. (83,2 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Το μικρότερο SUV της Audi, δεν θα μπορούσε παρά να παρέχει άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις, συν ένα ευχάριστο οδηγικό προφίλ. Είναι ένα αυτοκίνητο ξεκούραστο, ήσυχο και ευθύβολο στους αυτοκινητόδρομους, το οποίο εμφανίζει ομοιογένεια και στις στροφές.

Get it on Google Play Download on the App Store