Ακαταμάχητο το Peugeot 2008 1.2 PureTech 130

Το να καταλήξει κανείς σε ένα αυτοκίνητο, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση λόγω της πληθώρας των επιλογών σε όλες τις κατηγορίες. Μεταξύ αυτών μεγάλη απήχηση έχουν τα μικρά SUV, γιατί συνδυάζουν την ευελιξία των μικρών χάτσμπακ και τους χώρους των μικρομεσαίων 5θυρων, συν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος που τα κάνει πιο πρακτικά και δίνει τη δυνατότητα κίνησης εκτός ασφάλτου. Μεταξύ των B-SUV ένα μοντέλο συγκεντρώνει πολλά χαρίσματα, αφού δεν του λείπει απολύτως τίποτα και έχει έντονη προσωπικότητα, χάρη στο δυναμικό και θελκτικό του σχεδιασμό.

Ακαταμάχητο Peugeot 2008

Το δημοφιλές μικρό γαλλικό SUV προσελκύει το ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας ματιά. Τα εμπρός αιχμηρά φωτιστικά σώματα με τα LED ημέρας αλά κυνόδοντες λιονταριού, οι ανάγλυφες επιφάνειες με τα έντονα νεύρα, το σφηνοειδές σχήμα των παραθύρων και τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα, συνθέτουν ένα «αθλητικό» SUV. Παράλληλα, το Peugeot 2008 με μήκος 4.300 χιλιοστά είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του, στοιχείο που ενισχύει τον πολυτελή του «αέρα».

Αναφορικά με τις τιμές του, αυτές ξεκινούν από τις 26.400 ευρώ στην πρώτη έκδοση 1.2 PureTech 100 Active Plus. Ωστόσο οι περισσότεροι θα επιλέξουν το 1.200άρι μοτέρ αυτό με τα 130 άλογα, αφού το επιπλέον κόστος των 1.100 ευρώ (από 27.500 ευρώ) είναι ουσιαστικά αμελητέο. Όσον αφορά τον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αναγνώριση οδικής σήμανσης
  • Infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες στάθμευσης πίσω
  • Προβολείς LED με αυτόματη ενεργοποίηση & αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων
  • Αυτόματος κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός / πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι/θερμαινόμενοι & αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
Εσωτερικό μεγαλύτερου SUV

Το Peugeot 2008 κλέβει τις εντυπώσεις με την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και τον πολύ μοντέρνο σχεδιασμό και του εσωτερικού του. Το ταμπλό χωρίζεται σε τρία επίπεδα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία Peugeot i-Cockpit. Στο άνω τμήμα κυριαρχούν το μαλακό πλαστικό, η οθόνη των 7 ιντσών του infotainment και ο πίνακας οργάνων, στο μεσαίο καλύπτεται από επίσης μαλακό υλικό με όψη carbon, ενώ χαμηλότερα βρίσκονται θήκες, θύρες USB κ.λπ. Το Peugeot 2008 παρότι τοποθετείται στα μικρά SUV, καλύπτει εύκολα τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων με τις αποσκευές τους (405 λτ. ή 435 λτ. με κιτ επισκευής ελαστικού).

Πολύ ευχάριστο και άνετο στην οδήγηση

Τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Peugeot 2008 είναι εξαιρετικά ισορροπημένα, αφού το αυτοκίνητο προσφέρει υψηλού επιπέδου άνεση και σταθερότητα, χωρίς να αφήνει αμέτοχο από τα τεκταινόμενα της ασφάλτου. Οι αναρτήσεις φιλτράρουν με επιτυχία τις ανωμαλίες των δρόμων και δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του κινητήρα και του πλαισίου. Οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές, η πρόσφυση αυξημένη και οι αντιδράσεις του εύκολα ελεγχόμενες και ουδέτερες, ακόμα και υπό πίεση και άτσαλες κινήσεις.

Ταυτόχρονα ο 3κύλινδρος turbo 1.2 PureTech κινητήρας με τους 130 ίππους και τα 230 Nm ροπής ταιριάζει κατάλληλα και στο 2008, διότι είναι δυνατός και οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι λογικές. Η απόκρισή του είναι θετική, όπως και το γεμάτο τράβηγμα που παρουσιάζει από τις χαμηλές στροφές. Επίσης, φτάνει εύκολα μέχρι βαθιά στην κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου όταν πιεστεί για μέγιστες επιδόσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.199
Ταχύτητες 6
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 130/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 230/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,7
Τελική (χλμ./ώρα) 205
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 7,7
CO2 (γρ./χλμ.) 125
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store