Αφθονία με το νέο Kia Sportage 1.6T 150 PS Titanium

Με το νέο Sportage η Kia σημείωσε σημαντική πρόοδο στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, στοχεύοντας απευθείας στο κοινό που θέλει ένα πλουσιοπάροχο σε όλους τους τομείς αυτοκίνητο με έντονο δυναμισμό. Από την πρώτη κιόλας έκδοση 1.6 T-GDi 150 PS 48V Hybrid Dynamic στην τιμή των 31.190 ευρώ δεν θα λείψει τίποτα στον εν δυνάμει αγοραστή, τόσο σε δύναμη, όσο και σε εξοπλισμό. Ωστόσο, όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα θα προσανατολιστούν στη μεσαία έκδοση Titanium, η οποία στοιχίζει από 34.490 ευρώ.

Ο εξοπλισμός του νέου Kia Sportage 1.6 T-GDi 150 PS 48V Hybrid Titanium είναι μακροσκελής και μεταξύ άλλων διαθέτει τα παρακάτω:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόνομο φρενάρισμα
  • Διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών
  • Οθόνη αφής 12,3 ιντσών
  • Εργοστασιακό GPS
  • Σύστημα τηλεματικής Kia Connect
  • Προβολείς LED
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ηλεκτρική οσφυϊκή ρύθμιση καθίσματος οδηγού
  • Θύρες USB-C στα πλαϊνά των εμπρός καθισμάτων
  • Πίσω φιμέ παράθυρα
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών
Πολυτέλεια και αφθονία χώρων στο εσωτερικό

Πέρα από την υπερ-πληρότητα στον εξοπλισμό του Sportage 1.6 T-GDi 150 PS 48V Hybrid Titanium, το εσωτερικό του παρέχει αφθονία σε χώρους και διαθέτει πολυτελή χαρακτηριστικά. Το πρώτο στοιχείο που επικεντρώνεται αμέσως το ενδιαφέρον είναι το ενιαίο πάνελ Integrated Curved Display, όπου ενσωματώνονται σε ενιαία διάταξη ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η οθόνη αφής 12,3 ιντσών του infotainment. Αυτό περιλαμβάνει στάνταρ το εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και το σύστημα τηλεματικής Kia Connect με προηγμένες δυνατότητες ελέγχου των λειτουργιών του οχήματος εξ αποστάσεων μέσω smartphone. Ανωτέρου επιπέδου είναι και η ποιότητα κατασκευής, χάρη στην προσθήκη μαλακών επιφανειών με ραφές και των διακοσμητικών τύπου αλουμινίου και μαύρων γυαλιστερών επιφανειών. Όσο για τους χώρους, στο εσωτερικό του νέου Kia Sportage θα χωρέσουν έως 5 άτομα δίχως να κάνουν παραχωρήσεις. Όλοι οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους άπλα για τα πόδια, το κεφάλι και τους ώμους. Μεγάλο είναι και το πορτμπαγκάζ των 562 λίτρων, όπου το ευρύ άνοιγμα και το ψηλό δάπεδο διευκολύνουν πολύ την φορτο-εκφόρτωση.

Πολύ ισορροπημένο και στην οδήγηση

Το νέο Kia Sportage εντυπωσιάζει και με τα οδηγικά του χαρίσματα, ξεκινώντας από τον κινητήρα. Ο 1.600άρης turbo των 150 ίππων και 250 Nm ροπής μαζί με το ήπιο υβριδικό σύστημα των 17 ίππων, παρέχουν δύναμη ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε συνδυασμό και με το σωστής κλιμάκωσης (και εύχρηστο) χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων. Σε αστικούς ρυθμούς το μηχανικό αυτό σύνολο τραβάει από τις χαμηλές στροφές, ακόμα και με την επιλογή Normal Mode, που είναι η ιδανικότερη. Με το πρόγραμμα Eco μειώνεται το τράβηγμα, ενώ στο Sport η απόκριση είναι καλύτερη και πιο κατάλληλη για όσους θέλουν φουλ ισχύ. Στο ταξίδι οι στροφές του μοτέρ διατηρούνται χαμηλά (130 χλμ./ώρα με σχεδόν 2.600 σ.α.λ.), μαζί με το θόρυβο, συμβάλλοντας στην άνεση που απολαμβάνουν οι επιβάτες.

Ο οδηγός του νέου Kia Sportage αντιλαμβάνεται αμέσως και το πολύ καλό στήσιμο του αυτοκινήτου, το οποίο ισορροπεί κατάλληλα την άνεση με το κράτημα. Το μικρομεσαίο SUV είναι τόσο καλά ρυθμισμένο, μονωμένο και πολιτισμένο, όπου τα «τυπικά» 130 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο μοιάζουν με πολύ λιγότερα. Παρά τον οικογενειακό του προσανατολισμό, το νέο Kia Sportage δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό του να το πιέσει και στις στροφές. Εκεί χαρακτηρίζεται για την ομοιογένεια και την ηπιότητα των αντιδράσεών του, μιας και όταν αρχίσει να γλιστρά, το κάνει με πολύ προοδευτικό τρόπο, έως ότου τεθεί σε λειτουργία το ESP.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.598
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 150/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.500-4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,3
Τελική (χλμ./ώρα) 189
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 8,5
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 147
Βάρος (κιλά) 1.561
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store