10 βασικοί λόγοι αγοράς του Renault Arkana

Η Renault είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες για τις καινοτομίες της στον σχεδιασμό, σε τεχνολογίες και στην ασφάλεια. Συνεχώς εφευρίσκει νέες ιδέες που τη φέρνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό και λειτουργούν προς όφελος των αγοραστών. Τη φιλοσοφία αυτή ακολουθεί πιστά και ο νεότερος εκπρόσωπός της στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, το Arkana. Με το εν λόγω μοντέλο, η Renault γίνεται η πρώτη mainstream αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη που προσφέρει ένα κουπέ SUV, σε μία κατηγορία που μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν οι premium μάρκες. Ας δούμε όμως παρακάτω 10 βασικούς λόγους αγοράς του.

1. Εντυπωσιακός σχεδιασμός: Το πρώτο στοιχείο που προσελκύει το ενδιαφέρον στο Arkana είναι η μοναδική, κομψή και θελκτική του εμφάνιση. Από τα πλέον ξεχωριστά χαρακτηριστικά του είναι η πλαϊνή του όψη με το σφηνοειδές προφίλ και η έντονη κλίση της οροφής στο τελείωμά της, με την ενσωματωμένη αεροτομή στο άκρο της πόρτας του χώρου αποσκευών.

2. Προηγμένη συνδεσιμότητα: Χάρη στο Renault Easy Connect, το νέο Arkana είναι απόλυτα δικτυωμένο, μέσω της εφαρμογής My Renault και του νέου συστήματος πολυμέσων Renault Easy Link, με την οθόνη αφής των 7 ή 9,3 ιντσών. Το σύστημα παρέχει μόνιμη δικτύωση 4G και πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται από την Google και την TomTom με «Over the Air» ενημερώσεις χαρτών.

3. 14 συστήματα υποβοήθησης: Το Arkana εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης για ακόμα υψηλότερη ασφάλεια στο δρόμο. Μεταξύ αυτών και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα. Αυτά τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες – Οδήγηση, Στάθμευση και Ασφάλεια – και όλα μαζί εντάσσονται στην παλέτα συστημάτων Renault Easy Drive.

4. Ανώτερη ποιότητα: Η Renault έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην κατασκευή του εσωτερικού του Arkana, όπου το πάνω μέρος του ταμπλό και των θυρών αποτελείται από μαλακό πλαστικό, η συναρμογή είναι γεροδεμένη και ο ευχάριστος διάκοσμος ενσωματώνει πολυτελή στοιχεία.

5. Άνεση χώρων: To εσωτερικό του Arkana είναι ευρύχωρο για όλους τους φιλοξενούμενους, μιας και είναι σε θέση να χωρέσει έως 5 άτομα δίχως παραχωρήσεις. Μεγάλο, τετραγωνισμένο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο είναι το πορτ μπαγκάζ των 513 λίτρων (480 λτ. το E-Tech Hybrid).

6. Αυξημένη πρακτικότητα: Η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος των 200 χλστ. μαζί με τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα, κάνουν πολύ εύκολη την είσοδο και έξοδο από το όχημα. Παράλληλα διευκολύνεται και η πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ με το τετραγωνισμένο σχήμα.

7. Πολύ ισορροπημένη οδική συμπεριφορά: Βασιζόμενο στην πλατφόρμα CMF-B, το Arkana διαθέτει πολύ καλή ακαμψία, ενώ συνδυασμό μαζί με τις ιδανικά ρυθμισμένες αναρτήσεις, εξασφαλίζεται ένα κατάλληλο ταίριασμα άνεσης και κρατήματος, σε κάθε διαδρομή.

8. Ανταγωνιστικές τιμές: To Arkana προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδικά μηχανικά βενζίνης σύνολα και πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 25.290 ευρώ το mild hybrid 1.3 TCe 140 EDC και από 29.390 ευρώ το 1.6 E-TECH 145 hp. Σε κάθε περίπτωση ο εξοπλισμός είναι πλούσιος, ενώ ένα ακόμα προτέρημα αφορά το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

9. Σύγχρονοι υβριδικοί κινητήρες: Το Arkana είναι ένα υβριδικό SUV από τη φύση του, γιατί διατίθεται μόνο με υβριδικούς κινητήρες. Ειδικά το προηγμένης τεχνολογίας full hybrid 1.6 E-TECH 145 hp εξασφαλίζει πάρα πολύ χαμηλή κατανάλωση (4,9 – 5,2 λτ./100 χλμ.), ενώ με εκπομπές CO2 112-117 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και έχει πάσο ελευθέρας στο δακτύλιο.

10. Ασφάλεια 5 αστέρων: To Arkana δεν κάνει κανένα συμβιβασμό και στην ασφάλεια, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανώτατη διάκριση των «δύσκολων» πλέον 5 αστεριών, που απέσπασε το μοντέλο στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Get it on Google Play Download on the App Store