Πύραυλος εδάφους-εδάφους με 24.990 ευρώ!

Σίγουρα η πλειοψηφία των αγοραστών θέτει ως προτεραιότητα την αγορά ενός αυτοκινήτου που συνδυάζει χώρους, ανέσεις και λογική κατανάλωση καυσίμου! Ευτυχώς όμως υπάρχει κι ένα φανατικό κοινό που λατρεύει τα γκάζια και τη γρήγορη οδήγηση!

Η τάση της εποχής αναμφίβολα δεν είναι ιδανική για τους παραδοσιακούς οδηγούς που θέλουν δύναμη στο δεξί τους πόδι και θεωρούν μελωδία τη χροιά του κινητήρα όταν δουλεύει στους κόφτες κι ευωδία τη μυρωδιά από τα ελαστικά σε κάθε γρήγορη εκκίνηση από στάση. Ωστόσο μια εταιρεία κατορθώνει να πορεύεται με τις απαιτήσεις της νέας τάσης της αυτοκίνησης και να έχει στο στόλο της ηλεκτρικά, υβριδικά και ήπια υβριδικά μοντέλα, έχοντας όμως και μερικά αυτοκίνητα πραγματικές βολίδες, που κάνουν την καρδιά των petrolheads να φτερουγίζει. Η Hyundai πρόσφατα μας σύστησε τα νέα Ν μοντέλα της, δηλαδή το ανανεωμένο Hyundai i30 N, αλλά και τα ολοκαίνουργια i20 N και Kona N! Εμάς στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μας απασχολήσει το νέο καυτό μικρό hatchback, το πολλά υποσχόμενο Hyundai i20 N, με τιμή που ξεκινάει από τα 24.990 ευρώ και διαθέτει πλήρη εξοπλισμό όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς. Αναλυτικότερα το i20 N προσφέρει:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής και υποβοήθησης λωρίδας
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Air Condition
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Φώτα LED εμπρός και πίσω
  • Προβολείς ομίχλης εμπρός
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 215/40 και πολλά ακόμα!

Διαθέσιμη είναι όμως κι η έκδοση N Performance με τιμή από 26.490 ευρώ, που επιπλέον προσφέρει: έξυπνο κλειδί, πλήκτρο εκκίνησης start, αισθητήρα βροχής, αυτόματο κλιματισμό, ενισχυμένο δάπεδο χώρου αποσκευών, όμως το βασικότερο είναι το κ μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης N Corner Carving Differential.

Πολεμική εμφάνιση

Από την πρώτη επαφή το νέο i20 N σου δείχνει ότι έρχεται για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των hot hatchback. Ασπάζεται τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness που μας έχει συστήσει η μάρκα, με τις απαραίτητες σπορ πινελιές! Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα που παρέχουν φρέσκο αέρα στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 204 ίππων, αλλά και στα φρένα. Σίγουρα θα εστιάσετε στο κατώτερο σημείο του επιθετικού προφυλακτήρα και πιο συγκεκριμένα στις κόκκινες προσθήκες, που συνεχίζονται τόσο στα πλευρικά μαρσπιέ, όσο και στον πίσω προφυλακτήρα. Εκεί ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή που συμβάλλει στην παροχή μεγαλύτερης αρνητικής άντωσης όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, καθώς και τον έντονο διαχύτη από τον οποίο ξεπροβάλλει το τελικό της εξάτμισης.

Καμπίνα που δεν θες να βγεις!

Σπορ αυτοκίνητο χωρίς την ανάλογη καμπίνα, απλά δεν γίνεται και το Hyundai i20 N δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη. Αυτό που αρχικά θα σας ενθουσιάσει είναι τα σπορ καθίσματα με τα ενιαία προσκέφαλα. Από εκεί κι έπειτα, παρατηρώντας το τιμόνι με τη χοντρή σπορ στεφάνη, θα ενθουσιαστείτε επίσης από τα κουμπιά «Ν» για την επιλογή ενός εκ των πέντε προγραμμάτων οδήγησης (Normal, Eco, Sport, N και N Custom), όπως και από το κατακόκκινο κουμπί που γράφει «REV» και ενεργοποιεί άμεσα το σύστημα Rev Matching. Για την ενημέρωση του οδηγού φροντίζει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών με νέα γραφικά, ενώ η διαχείριση του συστήματος infotainment και λοιπών παραμέτρων του αυτοκινήτου επιτελούνται από την οθόνη αφής 8 ιντσών (10,25 ιντσών προαιρετικά).

Κινητήρας που πυροβολεί αδιακρίτως!

Το Hyundai i20 N προσφέρει απλόχερα δόσεις αδρεναλίνης χάρη στον ισχυρό 1.6 Τ-GDI Flat Power κινητήρα με σύστημα Continuously Variable Valve System, που υπάρχει κάτω από το καπό του. Η ισχύς του αγγίζει τους 204 ίππους από τις 5.500 – 6.000 σ.α.λ., με τη ροπή να φτάνει στα 275 Nm (304 Νm με overboost) και είναι διαθέσιμη από τις 1.750 σ.α.λ.! Με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 6,2 δλ., με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 230 χλμ./ώρα.

Έτοιμο για πίστα!

Πέρα από την ανόθευτη δύναμη το Hyundai i20 N διαθέτει και ένα πολύ καλό στήσιμο το οποίο μπορεί να σταθεί επάξια, τόσο στην καθημερινή χρήση, όσο και στην πίστα! Οι μηχανικοί φρόντισαν να ενισχύσουν περαιτέρω το αμάξωμα σε 12 σημεία συγκριτικά με τα υπόλοιπα i20, με την ανάρτηση να προσφέρει άφθονο κράτημα ακόμα και σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης. Βέβαια μερίδιο στην επιτυχία έχουν οι 18άρες ζάντες, που «ντύνονται» με τα ειδικά εξελιγμένα, για το i20 N, ελαστικά της Pirelli, τα P-Zero σε διάσταση 215/40! Τα φρένα είναι πανίσχυρα με τους εμπρός δίσκους να έχουν διάμετρο 320 χλστ., ενώ μάτι βγάζουν οι κόκκινες δαγκάνες με το λογότυπο Ν πάνω τους. Αν είστε λάτρεις των track days και σκοπεύετε να απολαμβάνετε το i20 N σας και στην πίστα, τότε σας προτείνουμε να το αποκτήσετε στην έκδοση N Performance Pack που διαθέτει το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, N Corner Carving Differential.

Get it on Google Play Download on the App Store