Πλούσιο και μουράτο αυτοκίνητο με 20.490 ευρώ

Αν ρωτήσετε κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο σχετικά με το τι θέλει, θα απαντήσει το εξής: Να είναι «μουράτο», με όσο το δυνατόν περισσότερο εξοπλισμό και με τα λιγότερα δυνατά χρήματα για την απόκτησή του.

Στην πρώτη ανάγνωση μπορεί να σας φανεί σπαζοκεφαλιά αλλά δεν είναι, αρκεί να ξέρετε που να ψάξετε και να κάνετε την έρευνα αγοράς σας. H Hyundai μας εκπλήσσει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια, αφού έχει καταφέρει να δημιουργήσει εντυπωσιακά μοντέλα, με πλούσιο εξοπλισμό και όλα αυτά σε πολύ λογικές και ανταγωνιστικές τιμές. Μια από τις δημιουργίες της, το χαρισματικό i30 Fastback καταφέρνει να κερδίζει την προσοχή, συνδυάζοντας παράλληλα κι έναν εξαιρετικό εξοπλισμό.

Εμείς εστιάσαμε στην έκδοση Distinctive, τη μεσαία από τις τρεις διαθέσιμες με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 120 ίππων. Κοστίζει από 20.490 ευρώ και συνοδεύεται με 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης εκτροπής και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, cruise control, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αυτόματα φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πολλά ακόμα.

Χάρμα οφθαλμών!

Αν ένας οικογενειάρχης θέλει να έχει στη διάθεσή του ένα αυτοκίνητο, που θα ξεχωρίζει στο διάβα του, τότε το Hyundai i30 Fastback είναι αυτό που του αρμόζει. Ξεκινώντας με το εμπρόσθιο τμήμα, αυτό διακρίνεται με τη μεγάλη μάσκα τρισδιάστατου σχεδιασμού, ενώ επιπλέον στοιχεία που ενισχύουν τη δυναμική του i30 Fastback, είναι οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών (ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση είναι διαθέσιμες 16άρες, αλλά και 18άρες ζάντες). Εξωτερικά το i30 Fastback απογειώνεται με το κομψό και δυναμικό πίσω τμήμα του, που κατορθώνει να είναι σύγχρονο κι αιχμηρό παράλληλα, χάρη στο κουπέ τελείωμα και την ενσωματωμένη αεροτομή στο τελείωμα του καπό.

Ολοκληρωμένη καμπίνα!

Όσο ολοκληρωμένο και δυναμικό είναι το εξωτερικό μέρος του Hyundai i30 Fastback, άλλο τόσο εμφανίζεται το εσωτερικό του. Πέρα από τη στιβαρή συνολική κατασκευή, το προσεγμένο φινίρισμα και τα μαλακά υλικά σε ταμπλό και πόρτες, η καμπίνα του i30 Fastback διακρίνεται και για την εργονομία της. Στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας συναντάμε το σύστημα infotainment με την οθόνη αφής των 8 ιντσών. Είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, ενώ προσφέρει και ασύρματο mirroring με το smartphone σας. Ο οδηγός λαμβάνει πλούσια ενημέρωση από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 7 ιντσών, που αλλάζει χρώματα ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (Eco, Normal, Sport). Οι επιβάτες σας θα κάτσουν άνετα, έχοντας αρκετό αέρα για τα γόνατα και το κεφάλι, παρά την αισθητή κλίση της οροφής στο τελείωμά της. Τέλος, ο μεγάλος χώρος αποσκευών αγγίζει τα 450 λίτρα και έχει ευρύ άνοιγμα.

Αποδοτικός κινητήρας, ισορροπημένη οδική συμπεριφορά

Το Hyundai i30 Fastback στη συγκεκριμένη έκδοση κινείται από τον εγνωσμένης αξίας 1.000άρη 3κύλινδρο turbo, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 120 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και τα 172 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. Ξεχωρίζει με το θετικό τράβηγμα από το χαμηλό φάσμα στροφών και τις σβέλτες επιδόσεις του, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 196 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι στα 5,4-6,2 λτ./100 χλμ., με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 123-141 γρ./χλμ.

Στο δρόμο, το Hyundai i30 Fastback εμφανίζει έναν ιδιαίτερα πολιτισμένο και άνετο χαρακτήρα. Είτε κινείστε στο εθνικό δίκτυο, είτε σε κάποια επαρχιακή διαδρομή, η ασφάλεια που εμπνέει το i30 Fastback είναι απαράμιλλη. Το μικρομεσαίο αυτοκίνητο διακρίνεται για την ευθυβολία του και την ποιοτική του κύλιση, με τις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις να φιλτράρουν καθετί στραβό του δρόμου. Παράλληλα δεν είναι ενδοτικές στις στροφές, διατηρώντας τις κλίσεις του αμαξώματος σε λογικά επίπεδα, χωρίς να αλλοιώνει τη θετική αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός.

Get it on Google Play Download on the App Store