Νέο αυτοκίνητο 4,7 μέτρων με 24.500 ευρώ

Για να αγοράσει τώρα κανείς ένα καινούργιο αυτοκίνητο που να προσφέρει άπλα χώρων για όλους τους επιβάτες και τους πιο ψηλούς μαζί με τις αποσκευές τους, θα πρέπει να κοιτάξει από τα μικρομεσαία SUV και άνω. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται αρκετά λεφτά, αφού απαιτούνται ποσά της τάξεως των τουλάχιστον 30.000 ευρώ και άνω. Ωστόσο, για όσους δεν θέλουν SUV, αλλά «κούρσα» και μάλιστα το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην τιμή των 24.500 ευρώ που να προσφέρει extra large χώρους, τότε τη λύση δίνει η νέα Skoda Octavia Grand Coupe.

Το μεσαίο αυτοκίνητο με το πληθωρικό σε μήκος αμάξωμα των σχεδόν 4,7 μέτρων (4.689 χλστ.), ταιριάζει στοιχεία από τα σεντάν και τα χάτσμπακ, παρέχοντας τεράστιους χώρους. Στο πίσω κάθισμα επιβάτες κανονικού ύψους κάθονται σταυροπόδι, ενώ και δίμετροι έχουν στη διάθεσή τους αέρα για τα πόδια. Το ίδιο γενναιόδωρος είναι και ο χώρος αποσκευών των 600 λίτρων, όπου σε συνδυασμό με το πολύ μεγάλο άνοιγμα θυμίζει περισσότερο στέισον βάγκον. Πέρα από την προσιτή τιμή και τις μεγάλες ανέσεις που παρέχει, η νέα Octavia Grand Coupe διακρίνεται και για το πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό με το μοντέρνο σχεδιασμό. Όλο το πάνω μέρος του ταμπλό και η οριζόντια λωρίδα κάτω από τη διακοσμητική επένδυση αποτελούνται από παχύ αφρώδες υλικό. Το ενδιάμεσο τμήμα είναι καλυμμένο με ύφασμα, ενώ μαλακά υλικά συναντώνται και στο άνω τμήμα των πάνελ των εμπρός θυρών. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 10 ιντσών και από κάτω υπάρχουν πλήκτρα για πιο γρήγορη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Την πλουσιοπάροχη εικόνα στο εσωτερικό της νέας Octavia Grand Coupe ενισχύει και ο φουλ στάνταρ εξοπλισμός από την πρώτη έκδοση Ambition. Εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφαλείας, μαζί με κάθε στοιχείο άνεσης και διάφορα ακόμα αξεσουάρ. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει: 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας, οθόνη πολυμέσων 10 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, 2ζωνικό κλιματισμό, αισθητήρα φωτός και βροχής, προφίλ οδήγησης, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου.

Η πιο οικονομική σε τιμή Octavia Grand Coupe των 24.500 ευρώ κινείται με το γνωστό 1.000άρη TSI των 110 ίππων. Με τη συνδρομή των 200 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ. και το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το βάρους 1.303 κιλών μεσαίο Skoda επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 202 χλμ./ώρα. Επιδόσεις αν μη τι άλλο πολύ ικανοποιητικές για το οικογενειακό κοινό που απευθύνεται η τσέχικη «κούρσα». Η Skoda ανακοινώνει χαμηλή μέση κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 στα 119 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας. Στο δρόμο και παρά τις αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος, η Octavia Grand Coupe είναι εύκολη στους χειρισμούς, γεμίζοντας αμέσως σιγουριά τον οδηγό, όπου και αν κινηθεί, χωρίς να δείχνει βαριά και δύστροπη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 200/2.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,8
Τελική (χλμ./ώρα) 202
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 5,2
CO2 (γρ./χλμ.) 119
*Εργοστασιακή

Get it on Google Play Download on the App Store