Καινούργιο Audi A3 σε άκρως ελκυστική τιμή

Τα αυτοκίνητα πολυτελείας σε όλους αρέσουν, όχι μόνο γιατί εκπέμπουν περισσότερο κύρος, αλλά και διότι διαθέτουν υψηλά στάνταρ ποιότητας, ασφάλειας, τεχνολογίας και εξοπλισμού. Εύλογα κυριαρχεί η άποψη ότι τα premium μοντέλα δεν απευθύνονται στο ευρύ αγοραστικό κοινό, λόγω των αυξημένων τους τιμών.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλα, αφού υπάρχουν κάποια που πωλούνται σε προσιτές τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο Audi A3 Sportback 30 TFSI, αφού με κόστος απόκτησης από 22.950 ευρώ δεν είναι καθόλου ακριβό για όλα αυτά που παρέχει. Αρχικά προσελκύει το ενδιαφέρον χάρη στη δυναμική του εμφάνιση, με το αιχμηρής αισθητικής αμάξωμα των 4.343 χλστ μήκους. Στο εμπρός άκρο κυριαρχούν η μεγάλη εξαγωνική μάσκα, οι γωνιακοί αεραγωγοί και τα επίσης εξαγωνικά φωτιστικά σώματα. Ανάγλυφες είναι και οι πλευρικές του επιφάνειες, ενώ τον σχεδιασμό με τα τριγωνικά σχήματα ακολουθεί και το πίσω μέρος του.

Tα γεωμετρικά σχήματα αφθονούν και στο εσωτερικό του μικρομεσαίου 5θυρου Audi. Όλο το ταμπλό αποτελείται από παχύ μαλακό πλαστικό, ενώ η στιβαρή συναρμογή και το πολυτελές φινίρισμα ενισχύουν την συμπαγή αίσθηση που αποπνέει το A3. Αρκετά καλοί είναι οι χώροι των επιβατών, αφού στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι. Ικανοποιητικό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 380 λίτρων με το πλήρως εκμεταλλεύσιμο τετραγωνισμένο σχήμα.

Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αισθητήρας φώτων – βροχής, προβολείς LED κ.λπ.

Την κίνηση της συγκεκριμένης έκδοσης αναλαμβάνει ο γνωστός και αποδοτικός 3κύλινδρος TFSI των 999 κ.εκ., με απόδοση 110 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 200 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Σε συνεργασία με το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 204 χλμ./ώρα. με μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. (80 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store