Προσιτή premium diesel κούρσα με χαμηλή κατανάλωση

Σίγουρα τα sedan αμαξώματα δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών ενός υποψήφιου αγοραστή (τα SUV έχουν πάρει αυτό το ρόλο πλέον), ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως διατηρούν έναν φανατικό πυρήνα που πίνει νερό στο όνομα τους.

Στην αγορά, την παρούσα χρονική στιγμή υπάρχει ένα πολυτελές σεντάν που κατορθώνει να προσφέρει όλες τις αρετές της μάρκας του, με λογικό κόστος κτήσης, αλλά και χαμηλή κατανάλωση. Πρόκειται για την Α 180 d Sedan με τον 2.0 λτ. κινητήρα ισχύος 116 ίππων και με τιμή που ξεκινάει από τα 28.727 ευρώ. Για όσους επιθυμούν την hatchback A-Class με το ίδιο μοτέρ, αυτή κοστίζει από 27.843 ευρώ.

Ο εξοπλισμός είναι αυτός που μας έχει συνηθίσει η γερμανική μάρκα, δηλαδή πληρέστατος τόσο σε επίπεδο άνεσης, όσο κι ασφάλειας. Αναλυτικότερα προσφέρονται: 7 αερόσακοι, σύστημα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα πολυμέσων MBUX με οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, σύστημα κλιματισμού, κάμερα οπισθοπορείας, sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, Dynamic Select, Cruise control, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κ.α.

Elegant παρουσιαστικό!

Σαφώς η sedan έκδοση της A-Class ασπάζεται την αιχμηρή σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας που ξεχωρίζει με το δυναμισμό της. Το χαμηλό ρύγχος με τους λεπτούς προβολείς και το LED περίγραμμα σου τραβούν το βλέμμα, όπως και η μεγάλη εξάγωνη μάσκα. Με εξαιρετικό τρόπο οι σχεδιαστές προσάρμοσαν τον τρίτο όγκο, όπου η ενώνεται πολύ όμορφα με το κεκλιμένο παρμπρίζ και το καπό, παραπέμποντας στα 4θυρα κουπέ. Ένα ακόμα μοναδικό της χαρακτηριστικό, είναι ο πάρα πολύ χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής, Cd: 0,22. Επίσης, το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4.549 χλστ. και είναι μεγαλύτερο κατά 130 χλστ. από την 5θυρη A-Class.

Πολυτέλεια κι άνεση σε ένα!

Από την πρώτη επαφή η πολυτέλεια γίνεται άμεσα αντιληπτή, όπως άλλωστε ισχύει σε όλα τα μοντέλα της Mercedes. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά, μαλακά και σωστά «δεμένα» μεταξύ τους. Το ταμπλό με τις δυο οθόνες θα κερδίσει την προσοχή σας, ακόμα και στην αρχική έκδοση με τις δύο οθόνες 7 ιντσών (μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το MBUX). Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν δύο μεγαλύτερες των 10,25 ιντσών, οι οποίες ταιριάζουν σίγουρα καλύτερα. Ευχαριστημένοι θα είναι κι οι επιβάτες, όπου χάρη στο ικανοποιητικό άνοιγμα των πίσω θυρών θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα. Στο σύνολο τέσσερις ενήλικες θα βολευτούν με άνεση, με το χώρο αποσκευών να προσφέρει 395 λίτρα.

Στιβαρή, άνετη και ασφαλής!

Το μηχανικό σύνολο της Mercedes Α 180 d, είναι το diesel των 2.0 λίτρων, με ισχύ 116 ίππους και 280 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 206 χλμ./ώρα. Συνδυάζεται στάνταρ με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά με αυτόματο 8 σχέσεων. Η Mercedes ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 4,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ.

Όπως όλες οι Mercedes, έτσι κι η A 180 d sedan διακρίνεται με τη σιγουριά που αποπνέει σε κάθε μέτρο που διανύετε μαζί της. Η ποιότητα κύλισης είναι άψογη, με το πάτημα του αυτοκινήτου να είναι στιβαρό κι ευθύβολο, ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες σε αυτοκινητοδρόμους. Αντίστοιχα σε κάθε είδους καμπή η πρόσφυση είναι άφθονη, με τον οδηγό να λαμβάνει μεστή πληροφόρηση από το τιμόνι. Το Dynamic Select με τις ρυθμίσεις Eco, Comfort, Sport και Individual ενσωματώνεται και στη sedan A 180 d, μεταβάλλοντας ανάλογα την απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού, τη σκληρότητα των αναρτήσεων και το βάρος του τιμονιού.

Get it on Google Play Download on the App Store