Οι κορυφαίες λύσεις ηλεκτροκίνησης της Ford είναι εδώ!

Η Ford προχωρά με γοργό βηματισμό και υψηλές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, προϊόντα, τεχνολογίες και υποδομές προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, προγραμματίζοντας τη διάθεση στις επιμέρους αγορές της 600.000 EV ετησίως έως το 2026, ενώ ταυτόχρονα στόχος της είναι να καταστεί μία εταιρεία ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.

Αυτή τη στιγμή, η Ford διαθέτει στη φαρέτρα των ηλεκτροκίνητων προϊόντων της δύο αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις και δύο plug-in υβριδικές, οι οποίες έρχονται να θέσουν τα πρότυπα στην κατηγορίας τους: από τη μια μεριά, η προηγμένη σε κάθε της πτυχή Mustang Mach-E και το επαγγελματικό E-Transit και από την άλλη το πολυτελές Explorer PHEV και το πολυτάλαντο Kuga PHEV.

Mustang Mach-E: Η επιτομή της τεχνολογίας

Με κορυφαίες τεχνολογίες, συνδεσιμότητα επόμενου επιπέδου, μοναδικά στοιχεία σχεδιασμού εντός και εκτός, σπορ χαρακτήρα σε επίπεδο συμπεριφοράς και αμιγή ηλεκτροκίνηση με πέντε διαθέσιμες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας GT, η νέα Mustang Mach-E έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να συναρπάσει τους αγοραστές της. Διατίθεται σε πισωκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις που διαθέτουν αντίστοιχα έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες, καθώς και σε δύο εκδόσεις που σχετίζονται με τη χωρητικότητα της μπαταρίας (Standard Range και Extended Range). Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με έναν συσσωρευτή ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 75,7 kWh και η δεύτερη με έναν αντίστοιχο με 98,8 kWh. H Mustang Mach-E με πίσω κίνηση και την Standard Range μπαταρία αποδίδει 269 ίππους, με την αντίστοιχη με την Extended Range μπαταρία να φτάνει τους 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις αποδίδουν 269 και 351 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση GT των 487 ίππων, με κορυφαίες επιδόσεις και αυτονομία που φτάνει τα 500 χλμ.

Kuga PHEV: Αξιοποιώντας τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων

Το Kuga PHEV είναι ένα πολυτάλαντο SUV το οποίο συνδυάζει την ελευθερία κίνησης που του εξασφαλίζει ο βενζινοκινητήρας 2.5 λτ., με την αθόρυβη κίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων που προσφέρει ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh. Η τελευταία μπορεί να φορτίζεται αυτόματα ακόμα και εν κινήσει, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης της Ford. Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε αλλά και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Μία πλήρης φόρτιση από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230V ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ. Μέσω του Ford Wallbox η φόρτιση από 0-100% ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3,5 ώρες.

Explorer PHEV: Πολυτέλεια, ηλεκτρική ισχύς και απαράμιλλη άνεση

Το Explorer Plug-In Hybrid είναι ένα επιβλητικό και τολμηρό SUV που είναι σχεδιασμένο για τους φίλους των επιδόσεων και της περιπέτειας. Το ισχυρότερο υβριδικό μοντέλο της Ford σε ολόκληρη την Ευρώπη συνδυάζει υποδειγματικά έναν V6 βενζινοκινητήρα 3.0 λτ. EcoBoost, μία μπαταρία 13,6 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα παράγοντας συνολική ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Το νέο Explorer PHEV να είναι σε θέση να προσφέρει επιδόσεις που κόβουν την ανάσα: 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 48 χλμ. Συνδυάζοντας την ισχύ των κινητήριων αυτών μονάδων, το Explorer PHEV εντυπωσιάζει και με την ικανότητα ρυμούλκησης που φτάνει έως και τα 2.500 κιλά, χάρη στο πρόγραμμα λειτουργίας Tow/Haul. Επιπλέον, το Intelligent All-Wheel Drive και το Terrain Management System με τα επτά Προφίλ Οδήγησης, βοηθούν το εντυπωσιακό και πολυτελές SUV της Ford να ανταπεξέρχεται σε όλες τις συνθήκες – από ασφάλτινες διαδρομές και off-road μονοπάτια, μέχρι λάσπη, χιόνι και άμμο. Την ίδια ώρα οι επιβάτες του ταξιδεύουν άνετα σε τρεις σειρές καθισμάτων, απολαμβάνοντας ένα πλουσιοπάροχο εσωτερικό.

E-Transit: Ανατρέποντας τα δεδομένα για τους επαγγελματίες

Η Ford, ο ηγέτης στην αγορά των van οχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, φέρνει το δημοφιλές και ακούραστο επαγγελματικό της μοντέλο στην ηλεκτρική εποχή. Το E-Transit είναι σχεδιασμένο προκειμένου να καλύπτει μία ευρεία γκάμα περιπτώσεων χρήσης, διαθέτοντας μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 68 kWh, η οποία παρέχει με τη σειρά της ανταγωνιστική αυτονομία έως και 317 χλμ. Οι ικανότητες του E-Transit παρέχονται από τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα του, που αποδίδει ροπή 430 Nm και μέγιστη ισχύ 183 PS ή 269 PS. Οι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν δεόντως το ωφέλιμο φορτίο του E-Transit, που δεν επηρεάζεται από τις μπαταρίες, τα πολλαπλά μήκη και ύψη οροφής, καθώς και το εντυπωσιακό μικτό βάρος που κυμαίνεται ανάλογα με την έκδοση από 3,5 μέχρι 4,25 τόνους. Η Ford Pro εκτιμά ότι το κόστος συντήρησης και επισκευών είναι κατά 40% χαμηλότερο έναντι των ισοδύναμων μοντέλων diesel.

Get it on Google Play Download on the App Store