Ford Mustang Mach-E με χαμηλή τιμή & όφελος €6.000!

Μπορεί το όνομα της Mustang να είναι συνυφασμένο με πολλά κυβικά και θηριώδεις κινητήρες με άφθονη ιπποδύναμη, αλλά η εποχή του εξηλεκτρισμού έχει αλλάξει τις ισορροπίες και τις προτεραιότητες. Για το λόγο αυτό η Ford μας συστήνει εκ νέου τη Mustang, προσφέροντάς μας την αμιγώς ηλεκτρική Mach-E, το ολοκαίνουργιο και πλήρως ηλεκτρικό SUV της.

Η νέα Mustang Mach-E πωλείται σε τέσσερις εκδόσεις, εκ των οποίων οι δύο έχουν κίνηση στους πίσω τροχούς κι οι άλλες δύο είναι τετρακίνητες, με μπαταρία 75 και 98 kWh αντίστοιχα. Εμείς εστιάσαμε στην πιο προσιτή με την μπαταρία των 75 kWh, κίνηση στον πίσω άξονα και ισχύ 269 ίππων. Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχει όφελος 6.000 ευρώ και έτσι η τελική τιμή της εν λόγω έκδοσης ξεκινά από 49.711 ευρώ (χωρίς επιδότηση 55.711 ευρώ). Ο εξοπλισμός της Mustang Mach-E είναι πλούσιος ακόμα και στην αρχική έκδοση Base, ενώ πρόσθετο δέλεαρ αγοράς αποτελεί η 8ετής εγγύηση Ford Protect. Αναλυτικότερα η Mustang Mach-E διαθέτει:

  • 8 αερόσακους
  • Υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης τρίτης γενιάς με συνδυασμό ραντάρ και κάμερας
  • Σύστημα αποτροπής σύγκρουσης Collision Mitigation
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Adaptive Cruise Control με αυτόματη ακινητοποίηση και επανεκκίνηση
  • Σύστημα προειδοποίησης και διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων με προειδοποίηση για διερχόμενο όχημα Cross Traffic Alert
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 15,5 ιντσών
  • Αυτόματους προβολείς και αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας
  • Επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο 81 λίτρων εμπρός
  • Κλείδωμα πλαϊνών θυρών χωρίς κλασσικές χειρολαβές
  • Σύστημα εισόδου και εκκίνησης μέσω κινητού τηλεφώνου (PaaK), που περιλαμβάνει πληκτρολόγιο αφής στην μεσαία κολώνα και 7ψήφιο κωδικό πρόσβασης
  • B&O Ηχοσύστημα 10 ηχείων
  • Ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών
  • Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης
  • Αυτόματο ηλεκτρονικό διζωνικό σύστημα κλιματισμού
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Μοναδική σιλουέτα!

Ένα αυτοκίνητο που φέρει το εμβληματικό άλογο της Mustang, δεν μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο από μυώδες, επιθετικό και ξεχωριστό. Το μεγάλο καπό με τις έντονες καμπύλες και τις ακμές αιχμαλωτίζει τον παρατηρητή του, όπως και τα έντονα «νεύρα» που διατρέχουν όλο το αμάξωμα. Ο δυναμισμός εξακολουθεί να υφίσταται και στο οπίσθιο τμήμα του μοντέλου, με τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία φωτισμού να αποτελούν σήμα κατατεθέν. Επίσης, η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος του αμαξώματος τονίζει τον σπορ χαρακτήρα της Mach–E! Την επιβλητική εικόνα ενισχύουν και οι τονισμένες διαστάσεις, με μήκος 4.713 χλστ., πλάτος 1.881 χλστ., ύψος 1.597 χλστ. και μακρύ μεταξόνιο 2.984 χλστ.

Τεχνολογία, ποιότητα κι ευρυχωρία σε ένα πακέτο!

Ακόμα ένα σημείο υπεροχής της Mustang Mach-E είναι ο εσωτερικός της κόσμος, με την καμπίνα να διακρίνεται από την υψηλή τεχνολογία και την πολυτέλεια. Στο κέντρο της κονσόλας συναντάμε τη χορταστική και κάθετα τοποθετημένη οθόνη των 15,5 ιντσών. Μέσω αυτής ελέγχεται το προηγμένο σύστημα πολυμέσων SYNC 4, το σύστημα κλιματισμού και όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ο οδηγός λαμβάνει την απαραίτητη πληροφόρηση από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με διάσταση 10,2 ιντσών. Παράλληλα, το πολυτελές ηλεκτρικό SUV είναι κι άνετο, φιλοξενώντας με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι πέντε επιβάτες. Για τις αποσκευές τους, στο πίσω μέρος υπάρχει το πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα 402 λίτρων, συν άλλα 81 λίτρα κάτω από το εμπρόσθιο καπό (εμπνευσμένο από το Megabox του Puma), ανεβάζοντας τo συνολικό διαθέσιμο όγκο στα 502 λίτρα!

Αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας!

Η πιο προσιτή Mustang Mach-E κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στον πίσω άξονα (είναι πισωκίνητη δηλαδή) και αποδίδει 269 ίππους και 430 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με τη συγκεκριμένη μπαταρία των 75 kWh βρίσκεται στα 450 χλμ. (σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Σε ότι αφορά τη φόρτισή της, σε ένα wallbox των 7,4 kW από το 10 έως το 80% απαιτούνται 8 ώρες, ενώ με φόρτιση στα 11 kW ο χρόνος αυτός μειώνεται στις 6 ώρες.

Μοναδική εμπειρία οδήγησης!

Σε κάθε είδους διαδρομή η Mustang MachE εμπνέει σιγουριά, κατορθώνοντας να είναι ευθύβολη και στα πολλά χιλιόμετρα, προσφέροντας παράλληλα πολύ καλή ποιότητα κύλισης, αλλά και ηχομόνωση. Παρά το σφιχτό set up και το αυξημένο βάρος των 1.969 κιλών, οι ανωμαλίες του οδοστρώματος φιλτράρονται με ικανοποιητικό τρόπο. Επιπλέον ο οδηγός μπορεί εύκολα να προσαρμόσει την οδηγική εμπειρία του, επιλέγοντας μέσα από διαφορετικά προφίλ οδήγησης Whisper, Active και Untamed.

Το πρόγραμμα Active συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με απολαυστικές επιδόσεις, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή οδήγηση. Αν ο οδηγός θέλει να γευτεί το σπορ χαρακτήρα της Mach-E, τότε το προφίλ Untamed είναι το ιδανικό, ενισχύοντας την αίσθηση από το τιμόνι και την απόκριση του γκαζιού. Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα αυτό ο οδηγός έχει την αίσθηση του κατεβάσματος ταχυτήτων κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης, με τον ενισχυμένο ήχο που φτάνει στο εσωτερικό να είναι ανάλογος των επιδόσεων. Κάνοντας το τιμόνι ελαφρύτερο, την απόκριση του γκαζιού πιο ήπια και το περιβάλλον της καμπίνας πιο αθόρυβο, το πρόγραμμα Whisper προσφέρει ήρεμη εμπειρία ταξιδιού με τη Mustang Mach-E. Το Whisper βελτιστοποιεί επίσης το σύστημα Traction Control που συνεισφέρει στη διατήρηση της πρόσφυσης σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες.

Get it on Google Play Download on the App Store