Aυτόματο Kia Stonic στη χαμηλότερη τιμή όλων

Το Kia Stonic είναι από τα πιο «αγαπημένα» μικρά SUV στην Ελλάδα και έχει ξεχωρίσει για το νεανικό του στιλ, τον ευχάριστο οδηγικό του χαρακτήρα, την πρακτικότητα και τις πολύ συμφέρουσες τιμές. Χαρακτηριστικά που ισχύουν και για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 100 ίππων, το οποίο πωλείται στα λιγότερα λεφτά από όλα τα αυτόματα B-SUV.

Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS 7DCT από 21.240 ευρώ

Η τιμή των 21.240 ευρώ είναι η χαμηλότερη που μπορεί να βρει όποιος ψάχνει για μικρό SUV αλλά χωρίς χειροκίνητο σασμάν, έτσι ώστε να οδηγεί πιο ξεκούραστα. Ειδικά στην πόλη όπου τα άπειρα «σταμάτα – ξεκίνα» αποτελούν μαρτύριο για κάθε οδηγό, το 7DCT είναι ό,τι πρέπει. Βέβαια και σε όποιες άλλες διαδρομές κάνει τις μετακινήσεις πολύ πιο εύκολες, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω του λεβιέ.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό, στην πρώτη έκδοση GL Inmotion προσφέρονται τα εξής: 6 αερόσακοι, infotainment με οθόνη 8 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω και ρυθμιζόμενοι/θερμαινόμενοι καθρέπτες και Drive mode. Πρόσθετα, στον αγοραστή του η Kia παρέχει 5 χρόνια δωρεάν service και την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών/150.000 χιλιομέτρων.

Ιδανικός συνδυασμός 1.0 T-GDi και 7DCT

O turbo κινητήρας των 998 κ.εκ. με τους 100 ίππους, μαζί με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT συνεργάζονται κατάλληλα. Ο οδηγός απολαμβάνει την κάθε του μετακίνηση χωρίς την κούραση των χειροκίνητων αλλαγών. Ανάλογα με την επιλογή στο Drive Mode (Eco, Normal και Sport), διαμορφώνεται η απόκριση του γκαζιού, το βάρος του τιμονιού και η λειτουργία του άμεσου και ομαλού 7DCT. Χρυσή τομή στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί το πρόγραμμα «Normal», αφού το μοτέρ έχει τη δύναμη και οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται στις κατάλληλες στροφές.

Το Stonic κερδίζει βαθμούς και για την ευελιξία του, χάρη στις κόμπακτ διαστάσεις του (μήκος 4.140 χιλιοστά) και την υπερυψωμένη θέσης οδήγησης (165 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος). Οι αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος και περνούν από τις μύριες ανωμαλίες των δρόμων χωρίς να ταλαιπωρούν τους επιβάτες. Το σίγουρο είναι ότι το αυτόματο Stonic θα το λατρέψει ο οδηγός του, γιατί διευκολύνει πάρα πολύ στην πόλη και κάνει πιο άνετα και ταξίδια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 998
Ταχύτητες 7DCT
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 100/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 172/1.500-4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,7
Τελική (χλμ./ώρα) 180
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 5,2
CO2 (γρ./χλμ.) 119
*Εργοστασιακή
Γεροδεμένο εσωτερικό με επάρκεια χώρων

Το Kia Stonic είναι από τα μικρότερα σε διαστάσεις B-SUV, όμως θα βολέψει τέσσερα άτομα. Αυτά θα φιλοξενηθούν χωρίς να στριμωχτούν, δεδομένου ότι στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι. Ο χώρος αποσκευών των 352 λίτρων έχει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα δίχως προεξοχές, ενώ κάτω κάτω από το δάπεδο διευκολύνουν οι θήκες για μικροπράγματα. Από τον εξοπλισμό στο εσωτερικό δεν λείπει τίποτα, όπως και η οθόνη των 8 ιντσών για το εύχρηστο σύστημα πολυμέσων. Συν του ότι τα σκληρά πλαστικά του είναι πολύ γεροδεμένα και δείχνουν ανθεκτικά στη χρήση και στο πέρασμα του χρόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store