Το νέο φθηνότερο υβριδικό αυτοκίνητο των 12.527 ευρώ

Με τις τιμές σε αρκετά αυτοκίνητα από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες να έχουν «ξεφύγει», δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν τις οικονομικές λύσεις. Αυτές ολοένα και λιγοστεύουν, όμως είναι ακόμα υπαρκτές. Όπως ισχύει για το συγκεκριμένο δημοφιλές μοντέλο, το οποίο έχει τη χαμηλότερη τιμή από όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει και υβριδική τεχνολογία.

Πρόκειται για τη νέα βασική έκδοση του Fiat Panda 1.0 Hybrid, με την ονομασία «Panda». Προσφέρεται τώρα με έκπτωση στην τιμή των 12.527 ευρώ και στον εξοπλισμό του ανήκουν τα πλέον απαραίτητα, όπως: 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και ρύθμιση σε ύψος. Με πρόσθετο κόστος 400 ευρώ τοποθετείται το ραδιόφωνο με οθόνη 5 ιντσών, δηλαδή το συνολικό τίμημα διαμορφώνεται στις 12.927 ευρώ.

Το μίνι ιταλικό «SUVάκι» κινείται από το καινούργιο 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο 1.0 λτ. FireFly, των 70 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Το μοτέρ αυτό με το σύστημα συνεχώς μεταβαλλόμενου χρονισμού, συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου. Σε συνδυασμό με το νέο 6ταχυτο μηχανικό κιβώτιο, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,9 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 164 χλμ./ώρα. Ο εν λόγω κινητήρας με την ιδιαίτερα ραφιναρισμένη λειτουργία πετυχαίνει μεικτή πραγματική κατανάλωση 6,6 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 στα 111 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο της Αθήνας. Μεγάλο του προσόν του Panda αποτελεί ακόμα η άριστη ευελιξία, η πολύ καλή ορατότητα και ευκολία στους χειρισμούς, όπως και η άνεση στην πόλη.

Το εσωτερικό του υβριδικού Panda είναι γνώριμο από παλαιότερα και χαρακτηρίζεται για το νεανικό του σχεδιασμό και την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής (για τα δεδομένα της κατηγορίας). Επίσης, η εργονομία είναι απροβλημάτιστη και ο ψηλά τοποθετημένος επιλογέας των ταχυτήτων διευκολύνει. Μόνο οι πιο ψηλοί και εύσωμοι οδηγοί θα νιώσουν κάπως στρυμωγμένοι, λόγω της φαρδιάς κονσόλας. Παρότι μίνι σε διαστάσεις (μήκος 3.686 χλστ.), το Panda είναι σε θέση να μετακινήσει τέσσερα άτομα με ικανοποιητικές ανέσεις. Επαρκές είναι και το πορτ μπαγκάζ των 225 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας.

Get it on Google Play Download on the App Store