To «μεγάλο» αυτοκίνητο των 14.990 ευρώ

Η πλειοψηφία του κοινού προτιμά τα αυτοκίνητα από τις κατηγορίες των μίνι, μικρών χάτσμπακ και μικρών SUV, τα οποία συγκεντρώνουν στην Ελλάδα το 60% των ταξινομήσεων. Κάτι λογικό αφού ο περισσότερος κόσμος κινείται εντός των μεγάλων πόλεων και θέλει ένα αυτοκίνητο μαζεμένο σε διαστάσεις.

Παρόλα αυτά αναζητά χώρους για να καλύπτει άνετα τις όποιες καθημερινές ανάγκες αλλά και μια «απόδραση», δίνει έμφαση στον εξοπλισμό, στην ασφάλεια και φυσικά στην τιμή. Με μόλις 14.990 ευρώ, η νέα Skoda Fabia στην αρχική έκδοση 1.0 MPI Active προσφέρει όλα τα παραπάνω, ενώ θα εξυπηρετήσει όσους θέλουν ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο με αυτά τα χρήματα, αντί για ένα μίνι. Παράλληλα μπορεί να αποκτηθεί μέσω χρηματοδότησης, με μηνιαία δόση από μόλις 109 ευρώ το μήνα.

Από το βασικό εξοπλισμό δεν λείπει κάτι το ουσιαστικό, αφού εφοδιάζεται με όλα τα στοιχεία ασφαλείας και τα γνωστά κομφόρ. Συγκεκριμένα διαθέτει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 6,5 ιντσών, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και φώτα LED. Στο καλοφτιαγμένο εσωτερικό της νέας Fabia θα μετακινηθούν δίχως περιορισμούς τέσσερα ενήλικα άτομα, ενώ το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 380 λίτρων. Έτσι, είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ακόμα και οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά.

Η νέα Fabia βασίζεται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα MQB A0 και έχει αξιολογηθεί στο Euro NCAP με 5 αστέρα. Στοιχεία που αποτελούν εχέγγυα για πολύ καλή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια. Παράλληλα στην οδήγηση το αυτοκίνητο είναι άνετο, αποπνέει στιβαρότητα και σιγουριά. Όσο για τον ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα, εστιάζει στην οικονομία. Με 80 ίππους (όσους είχαν παλιά 1.400άρια μοτέρ) και 93 Nm ροπής επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 15,1 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 179 χλμ./ώρα. Επίσης, η Skoda ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ., που σημαίνει ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο της Αθήνας.

Δείτε ακόμα: Έτσι έρχονται τα Skoda στα χέρια σας

Get it on Google Play Download on the App Store