Ποιο αυτοκίνητο «χαρίζει» τη βενζίνη για 10.000 χλμ.;

Ο περισσότερος κόσμος ψάχνει προσφορές και ευκαιρίες για να κάνει οικονομία και να γλιτώσει χρήματα από τις αγορές που κάνει, από απλά πράγματα οικιακής χρήσης, έως πιο ακριβά, όπως ένα αυτοκίνητο. Άλλωστε ένα οποιοδήποτε μοντέλο συνεπάγεται και μετέπειτα έξοδα, όπως είναι καύσιμα, ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας, service κ.λπ.

Πώς όμως θα σας ακούγονταν ότι ένα προσιτό σε τιμή καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να σας γλιτώσει τη βενζίνη για 10.000 χιλιόμετρα; Σίγουρα απίθανο και όμως γίνεται μέσω της γενναίας έκπτωσης που το συνοδεύει. Πρόκειται για το Fiat 500 1.0 Hybrid, το οποίο στις εκδόσεις Club, Dolcevita και RED διατίθεται με έκπτωση 1.300 ευρώ*. Αντίστοιχα οι τιμές διαμορφώνονται στις 15.650, 16.250 και 17.300 ευρώ αντίστοιχα. Από πλευράς εξοπλισμού, το 500 1.0 Hybrid Club περιλαμβάνει 7 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, οθόνη αφής 7 ιντσών, αισθητήρα βροχής, προβολείς ομίχλης, cruise control και στιλιζαρισμένες ζάντες 15 ιντσών. To Dolcevita ενσωματώνει ακόμα ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, γυάλινη πανοραμική οροφή και επιπλέον διακοσμητικά, όπως και το κατακόκκινο (RED).

Το στιλάτο και καμπυλόγραμμο 500 κινείται αποκλειστικά από το νέο μηχανικό σύνολο 1.0 Hybrid. To 3κύλινδρο και δίχως turbo αυτό μοτέρ συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V και αποδίδει 70 ίππους και 92 Nm ροπής. Ο εν λόγω κινητήρας εκπλήσσει ευχάριστα με την ιδιαίτερα ραφιναρισμένη λειτουργία του, ενώ συνεργάζεται ιδανικά με ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Επίσης, εμφανίζει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές και διατηρεί πιο σβέλτους ρυθμούς χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα. Το 500 1.0 Hybrid επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ. και αγγίζει τα 167 χλμ./ώρα τελικής, με εκπομπές CO2 116 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο Δακτύλιο). Η πραγματική κατανάλωση δοκιμής είναι στα 6,5 λτ./100 χλμ., που σημαίνει ότι με τιμή βενζίνης στα 2 ευρώ το λίτρο και την έκπτωση των 1.300 ευρώ, είναι σαν να του «χαρίζεται» το καύσιμο για 10.000 χιλιόμετρα.

Μεγάλο προσόν του Fiat 500 είναι και η κορυφαία του ευελιξία στην πόλη, όπου άλλωστε θα διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα. Το ιταλικό μίνι μοντέλο είναι απίστευτα εύκολο στην οδήγηση και στους ελιγμούς. Γεγονός που συμβάλλουν οι πολύ μαζεμένες διαστάσεις του (μήκος 3.571 χλστ.), το ελαφρύ τιμόνι και ο κινητήρας με την θετική απόκριση.

Τον ευχάριστο χαρακτήρα του συμπληρώνει και το πολύ «παιχνιδιάρικο» εσωτερικό του, όπου και εδώ κυριαρχούν οι καμπύλες και τα κυκλικά σχήματα. Από πλευράς ποιότητας, τα σκληρά πλαστικά είναι συμπαγή και έχουν καλή συναρμογή, με το διάκοσμο να ακολουθεί τη νεανική φιλοσοφία του αυτοκινήτου. Σε επίπεδο χώρων δεν υπάρχουν περίσσιες ανέσεις λόγω του μικρού ωφέλιμου πλάτους, ενώ στο πίσω κάθισμα δύσκολα χωρούν ενήλικες. Μικρός είναι και ο χώρος αποσκευών των 185 λίτρων, οποίος επαρκεί για τις καθημερινές ανάγκες.

*Υφιστάμενο απόθεμα και οι τιμές αφορούν τον τρέχοντα προτεινόμενο τιμοκατάλογο Fiat.

Get it on Google Play Download on the App Store