Πλήρες παροχών αυτοκίνητο με 13.490 ευρώ

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων κατακλύζεται από πάρα πολλά μοντέλα, διαφόρων κατηγοριών, τιμών, κινητήρων κ.λπ., καλύπτοντας κάθε ανάγκη και γούστο. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αυτοκίνητα πόλης, για τον πολύ απλό λόγο ότι οι περισσότεροι ζουν και κινούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα. Οπότε αναζητούν ένα μοντέλο με οικονομική τιμή, αλλά με όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές σε όλα τα επίπεδα.

Όσοι λοιπόν δεν κάνουν «εκπτώσεις» αλλά από την άλλη πλευρά δεν θέλουν να δαπανήσουν πολλά λεφτά, τότε το νέο Hyundai i10 1.2 84 hp Style στην τιμή των 13.490 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση των 800 ευρώ) θα τους καλύψει σε όλους τους τομείς. Να σημειωθεί ότι το αρχικό i10 1.0 67 hp ξεκινά από τις 12.140 ευρώ και το 1.2 Fresh από 12.690 ευρώ. Όμως το 1.200άρι παρέχει επιπλέον δύναμη, ενώ στην έκδοση Style διαθέτει τον εξής πλουσιοπάροχο εξοπλισμό:

6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, air condition, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, οθόνη αφής 8 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας.

Το πολύ μοντέρνο και νεανικό σχεδιαστικά, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, Hyundai i10, προσελκύει το κοινό και για άλλα προσόντα του. Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις (μήκος 3.670 χλστ.), είναι σε θέση να μετακινήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα ενήλικα άτομα. Πρόσθετα, το πορτ μπαγκάζ των 252 λίτρων είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Από πλευράς κατασκευής, τα ποιοτικά σκληρά πλαστικά είναι πολύ καλά συναρμολογημένα και αποτρέπουν τυχόν τριγμούς, με τη διχρωμία να αναβαθμίζει περαιτέρω την ελκυστική εικόνα.

Την κίνηση της συγκεκριμένης έκδοσης αναλαμβάνει το 4κύλινδρο, 16βάλβιδο με Dual-CVVT και καδένα χρονισμού μοτέρ των 1.242 κ.εκ., ισχύος 84 ίππων και 118 Nm ροπής. Στην πράξη, το πρώτο στοιχείο που εισπράττει θετικά ο οδηγός, είναι η ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία του, αφού απουσιάζουν οι όποιες δονήσεις και κραδασμοί. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 12,6 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 171 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,1-5,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 117-132 γρ./χλμ.

Αν και μίνι αυτοκίνητο, το νέο i10 δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου μοντέλου και στο δρόμο. Σε αυτό συμβάλλουν η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, το επιτυχημένο φιλτράρισμα των διαφόρων ανωμαλιών του οδοστρώματος και η γενικότερη αίσθηση στιβαρότητας από το πλαίσιο και τη συνολική του κατασκευή. Στην πόλη είναι βέβαια στο στοιχείο του, όπου παρουσιάζεται πολύ ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς. Ωστόσο και στους πιο ανοιχτούς δρόμους είναι σταθερό και ασφαλές σε ρυθμούς ταξιδιού.

Get it on Google Play Download on the App Store