Ό,τι πρέπει και σε τιμή το Hyundai i30 1.5T 140 hp

Το ανανεωμένο Hyundai i30 βρίσκεται στη χώρα μας με φρεσκαρισμένο σχεδιασμό, περισσότερη τεχνολογία, πλουσιότερο εξοπλισμό και νέα γκάμα κινητήρων. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο 1.5 T-GDI 140 hp 48V Hybrid γιατί διαθέτει την απαιτούμενη ισχύ και ενσωματώνει ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ η τιμή του αυτοκινήτου συμφέρει σε συνάρτηση και με τον πληρέστατο εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα εκκινεί από τις 23.990 ευρώ (με την έκπτωση των 600 ευρώ) στην έκδοση Premium. Περιλαμβάνει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαμορφώσιμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών και infotainment με οθόνη αφής 10,25 ιντσών με πλοήγηση, έλεγχο λειτουργιών του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως με smartphone (Hyundai BlueLink), σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay. Διαθέτει ακόμα κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, air condition, ζάντες αλουμινίου, πλήρη φώτα LED εμπρός και πίσω, προβολείς ομίχλης, κεντρικό υποβραχιόνιο και πάρα πολλά ακόμη.

Σχετικά με τον κινητήρα, πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.482 κ.εκ., ισχύος 140 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 253 Nm ροπής στις 1.500-3.000 σ.α.λ. Με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,6 δλ. και η τελική ταχύτητα σταματά στα 197 χλμ./ώρα. Η Hyundai ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,9 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 133 γρ./χλμ. (85 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά, το i30 με αυτό το μοτέρ συνδυάζεται με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά). Έτσι παντρεύει ιδανικά το κράτημα με την άνεση, διαθέτοντας χαρακτηριστικά αυτοκινήτου ανώτερης τιμής και κατηγορίας.

Το i30 Hatchback F/L απέκτησε περισσότερο δυναμισμό εξωτερικά, μέσω των αλλαγών στο εμπρός κυρίως τμήμα του αμαξώματός του. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις και η μεγαλύτερη στάνταρ οθόνη αφής των 10,25 ιντσών. Προσεγμένο είναι το μικρομεσαίο αυτοκίνητο και ως προς την ποιότητα κατασκευής του, μέσω της χρήσης μαλακών υλικών, της πολύ καλής συναρμογής και του αντίστοιχου επιπέδου φινιρίσματος. Από πλευράς χώρων, τέσσερα άτομα θα βολευτούν όπου και να κάτσουν, καθώς το i30 παρέχει αρκετό πλάτος, αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Ικανοποιητικό είναι τέλος, το πορτ μπαγκάζ των 357 λίτρων, το οποίο φτάνει τα 1.263 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

Get it on Google Play Download on the App Store