Νέο Citroen C3 σε δελεαστικά χαμηλή τιμή

To Citroen C3 αποτελεί εδώ και χρόνια μία από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις στην κατηγορία των supermini, στοχεύοντας στο κοινό που θέλει ένα στιλάτο και άνετο αυτοκίνητο πόλης. Όταν παράλληλα συνοδεύεται και από δελεαστικά πακέτα τιμών – εξοπλισμού, τότε γίνεται ακόμα πιο θελκτικό και συμφέρον ως αγορά, όπως ισχύει και για την αρχική έκδοση You!.

Το νέο Citroen C3 You! 1.2 PureTech 83 PS ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού που αναζητά ένα αυτοκίνητο προσιτό και πρακτικό, προσφέροντας όλο τον απαραίτητο βασικό εξοπλισμό. Εξωτερικά ξεχωρίζει χάρη στους προβολείς LED, τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά στους προφυλακτήρες, θόλους των τροχών και μαρσπιέ, το λογότυπο YOU! κάτω από τους καθρέπτες και το λευκό διακοσμητικό περίβλημα στους προβολείς ομίχλης. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που περιλαμβάνεται δίχως χρέωση, είναι η οροφή bi-ton σε λευκό χρώμα.

Σχετικά με τον στάνταρ εξοπλισμό του Citroen C3 You! ανήκουν τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Σύστημα προειδοποίησης ακούσια αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
  • Ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες
  • Μονόχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, Bluetooth, θύρα USB
  • Air Condition
  • Μπροστινά ηλεκτρικά παράθυρα
  • Citroen LED Vision
  • Προβολείς ομίχλης

Η τιμή που προσφέρεται τώρα το C3 You! 1.2 PureTech 83 PS είναι στις 17.000 ευρώ, ποσό χαμηλό για τα τωρινά δεδομένα, αφού στοιχίζει ακόμα και 3.000 ευρώ φθηνότερα από αντίστοιχα μοντέλα. Παρά την προσιτή του τιμή, το C3 βρίσκεται στο άνω άκρο του B-Segment από πλευράς διαστάσεων, αφού έχει μήκος 4 μέτρα.

Σχετικά με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα των 83 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και 118 Nm ροπής στις 2.750 σ.α.λ., είναι πρόθυμος και έχει καλή απόκριση στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού ακόμη και στις χαμηλές στροφές. Σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα εξασφαλίζει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ. και τελική ταχύτητα 177 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση σε μεικτές ρεαλιστικές συνθήκες είναι στα 6,5 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 123 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόνο 79 ευρώ. Στην οδήγηση γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι οι μηχανικοί της Citroen έδωσαν προτεραιότητα στη μέγιστη δυνατή άνεση από την ανάρτηση, αφού η απόσβεση των ανωμαλιών του δρόμου είναι παραπάνω από καλή.

Η άνεση που απολαμβάνουν οι επιβάτες ενισχύεται περεταίρω από το φιλόξενο και ευρύχωρο εσωτερικό, με τα αναπαυτικά καθίσματα και τις αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα. Από πλευράς χώρων για τους επιβάτες, το νέο Citroen C3 βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Μεγάλο ωφέλιμο ύψος για το κεφάλι, μπόλικος αέρας για τα γόνατα του συνοδηγού, αλλά και αρκετός χώρος για τα πόδια των πίσω και τους ώμους τους. Ο σχεδιασμός μάλιστα του πίσω καθίσματος, που είναι αρκετά επίπεδο, κάνει πιο εύκολη τη φιλοξενία τρίτου επιβάτη. Όσον αφορά το χώρο αποσκευών, αυτός είναι στα 300 πλήρως εκμεταλλεύσιμα λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store