Νέο αυτοκίνητο σε τιμή μεταχειρισμένων

Οι περισσότεροι που επιλέγουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έναντι καινούργιου, το κάνουν για να δαπανήσουν λιγότερα χρήματα. Γνωρίζουν ότι παίρνουν το ρίσκο που υπάρχει πάντοτε σε ένα αμάξι από δεύτερο χέρι, ακόμα και όταν πρόκειται για του γνωστού που το έχει πολύ καλά συντηρημένο, ατρακάριστο κ.λπ., γιατί οποιαδήποτε βλάβη και να βγάλει θα την πληρώσουν. Πώς όμως θα σας ακούγονταν ότι υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που πωλείται σε τιμή αντίστοιχη με μεταχειρισμένων λίγων ετών;

Πρόκειται για το φθηνότερο και με διαφορά νέο μοντέλο που προσφέρεται στην Ελλάδα και δεν πρόκειται για κάποιας άγνωστης ή νεοαφιχθείσας μάρκας, αλλά για μιας εταιρείας συνώνυμης της αξιοπιστίας, με μακρόχρονη ιστορία και με μοντέλα θρύλους. Πρόκειται για τη Mitsubishi και το Space Star, το οποίο εδώ και λίγο καιρό έχει λανσαριστεί σε νέα πολύ χαμηλή εισαγωγική τιμή, από μόνο 13.950 ευρώ και με όλα τα απαραίτητα στον εξοπλισμό του. Επίσης, καλύπτεται με πενταετή εγγύηση ή 100.000 χιλιόμετρα (όποιο προκύψει πρώτο). Συνεπώς ο κάτοχός του δεν έχει το άγχος μην τύχει τίποτα και πληρώσει τη ζημιά, όπως θα συνέβαινε σε ένα μεταχειρισμένο αμάξι, ή να αντικαταστήσει αναλώσιμα (π.χ. λάστιχα, τακάκια, λάδια κ.λπ.).

Το αρχικό στην γκάμα Mitsubishi Space Star Motion των 13.950 ευρώ είναι με διαφορά πιο οικονομικό σε τιμή από άλλα supermini, ακόμα και από mini που εκκινούν από τις περίπου 16.700 ευρώ. Στον εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, air condition, κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, Radio/CD/MP3/AUX, θύρα USB, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι. Όποιοι θέλουν πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας και διάφορα ακόμα καλούδια, τότε θα τα βρουν από την επόμενη έκδοση Invite, όπως αυτόματο φρενάρισμα, οθόνη πολυμέσων 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω κ.λπ. Όμως, η τιμή ανεβαίνει κατά πολύ (από 17.300 ευρώ) και χάνει ουσιαστικά το πλεονέκτημα του κορυφαίου value for money.

Την κίνηση του Space Star αναλαμβάνει ένα 1.200άρι 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ, ισχύος 71 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 102 Nm στις 3.500 σ.α.λ. Η απόδοσή του καλύπτει τις διαδρομές στο αστικό περιβάλλον, ενώ «καίει» λίγο και με εκπομπές CO2 112 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας. Με το κιβώτιο των 5 ταχυτήτων επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δλ., η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 167 χλμ./ώρα και η εργοστασιακή κατανάλωση είναι στα 4,9 λτ./100 χλμ. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται και με CVT κιβώτιο ταχυτήτων στην τιμή των 18.350 ευρώ από την έκδοση Invite.

Παράλληλα το μικρότερο Mitsubishi των 3.845 χιλιοστών μήκους επιδεικνύει άριστη ευελιξία και είναι ένας «βέρος» αστός που έχει ως βασική προτεραιότητα την ευελιξία και οικονομία. Ούτως ή άλλως είναι ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για τις καθημερινές διαδρομές ρουτίνας, όπως για τη δουλειά, τις υποχρεώσεις των παιδιών, σούπερ μάρκετ κ.λπ. Οι χώροι στο εσωτερικό του επαρκούν για τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος, ωστόσο το πορτ μπαγκάζ των 235 λίτρων είναι μικρό.

Get it on Google Play Download on the App Store